Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Kasko = fijasko...Nikogas nema da zemes kolku ti sto mislis,ke pocnat da ti vadat nekoi nivni pravilnici,pa starosna granica,amortizacija...Mozebi nekoj e ovde platen da reklamira ama ima nekoi koi sto imaat losi iskustva so osiguritelnite kompanii?Ako tie taka lesno davaat pari brzo bi propadnale?! Gledaj tamu da ne se akne nekoj vo tebe,posle e kasno za se...

и додека ги добиеш тие пари,ќе се наг'таш нервози,акање,губење време...голема е,како шо пиша некој погоре,гледај да не ти се случи.....

Еве што ми се дешава со колата... Кога возам побрзо и сакам остро да закочам, откако ке ја отпуштам кочницата, од задниот дел доаѓа некој звук, како удар. Ја носев на мајстор, не најде ништо, никаква луфта на трапот, а гуртните ги менував пред 1 година. Ако кочам полека, нема никаков звук.

Прво тоа го забележав враќајки рикверц пред 2 недели, ако закочиш наеднаш, по отпуштање се слушаше ударот. Сега почна и кога возам напред. Истото го прави ако во возење кренам рачна. Кога ке ја отпуштам следува удар. А по дупки ова она, ништо, само при кочење тоа го прави.

Што би можело да биде? Деновиве ке ја носам на технички, да го протресат задниот дел па ке каже на компјутер што ја мачи.

да не ти лепат гуртните на барабанот,па кога ќе отпуштиш кочница,наеднаш федерот да ги врати во првобитната состојба?

да не ти лепат гуртните на барабанот,па кога ќе отпуштиш кочница,наеднаш федерот да ги врати во првобитната состојба?
Појма немам, ако лепат би требало да блокира. Не сум забележал дека некое тркало влечка. Ако е до тоа, лесно се средува, само чистење на барабанот од внатре и толку.

Инаку предна влеча е, не е задна. Мене се ме влечи дека има луфта на трапот каде што е фиксиран за шасија.

Ne se gurtnite bidejki treba da smrdi na mene mi se ima blokirano prednoto levo trkalo (na predna vleca) mirisa na izgoreno.

епа друже види сеа...ти викаш кога кочиш,се е ОК,ама кога ќе испуштиш кочница,по некое време се слуша удар....епа јас мислам дека гуртната стои на истата положба додека си кочел,и потоа кога колата ќе направи мало движење,барабанот се поместува,и гуртните наеднаш се враќаат во првобитна положба(нормална)...мене на ова највеќе ме влече,иначе ако се работи за ескортчето твое,имаме исто подвозје,и пу пу пу,не се случило ништо вакво....тато има обичај да ги отвара барабаните на некое време,и да ги чисти,оти внатре се собира црнило,од материјалот на гуртната....

Да, за ескордот се работи. Незнам што му стана, на студов почна да заебава (неможам ништо да чачнам на ладново клуч не се фаќа). Ке видиме што ке речат на технички, ако е посериозна работата, ке оди и на мајстор.

Да, за ескордот се работи. Незнам што му стана, на студов почна да заебава (неможам ништо да чачнам на ладново клуч не се фаќа). Ке видиме што ке речат на технички, ако е посериозна работата, ке оди и на мајстор.

Vo garaza li ja cuvas i dali ja digas racnata koga ja ostavas ?

Vo garaza li ja cuvas i dali ja digas racnata koga ja ostavas ?
Ни едното ни другото. Гаража немам, а рачна не дигам на ладново може да блокира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom