Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво,
Имам фиеста 1.4 тдци 2004, 80.000 км, редовно сервисирана. На цревото за воздух во турбината има малку уље. Јас сум втор газда, иам поминато 15.000 км. и два редовни сервиса направено, мислам дека ми нема потрошено уље за да се примети. Автомеханичарот кој порано работел во Мида ми вели дека полека турбото ми попушта. На компјутер све е во ред, не сум приметил дим или слично, нема никакви звуци. Ако има некој совет дали сам да проверам или кај некој друг да ја носам да ја види.

По Скопјево да не знаете некој добар шо извлекува коли со каролина?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Здраво,
Имам фиеста 1.4 тдци 2004, 80.000 км, редовно сервисирана. На цревото за воздух во турбината има малку уље. Јас сум втор газда, иам поминато 15.000 км. и два редовни сервиса направено, мислам дека ми нема потрошено уље за да се примети. Автомеханичарот кој порано работел во Мида ми вели дека полека турбото ми попушта. На компјутер све е во ред, не сум приметил дим или слично, нема никакви звуци. Ако има некој совет дали сам да проверам или кај некој друг да ја носам да ја види.
normalno e da ima malce maslo. ako ima mnogu togas e problem semering i gumici na turbinata. izvadigo crevoto kaj turbinskiot del popravo na usisot i zapalia kolata i ke vidis dali pusta i kolku pusta maslo. koga ke ja izgasnis, proveri dali ima lufta na lopatkata i na osovinata. normalno e da ima malce no ako ima mnogu togas e za repariranje. kosta 100evra max za promena na semerinzi, gumuci, prsteni i cistenje. ako se osteti lopatka ili cilindar ili nedajboze da se iskrivi osovina togas e 350evra za reparatura.

ford fiesta 1.8diesel 1995год. Во зима на -10 и нагоре не пали од прва, со верглање. На сервис ми кажаа четкиците на алансер. Сега сакам да земам алансер и алтернатор ама појаки од некој друг форд. Од кој модел би пасувале?

Чисто се сомневам дека од алтернаторот не ти пали. Провери кабли, акумулатор, маса на моторот и шасија, греачи во каква состојба се, и какво масло користиш, да не е многу густо?

Друго никој постар фордовски дизел нема да ти запали од прва на -10 ако верглаш веднаш послем гаснењето на ламбичето за греачи. Иако ламбичето гасне греачите уште работат (уште некој 10 секунди или сл) па добро е да почекуваш и 10 тина секунди послем гаснењето на ламбичето па послем да верглаш. Ако вака не пали на прва е тогаш може да има проблем.

normalno e da ima malce maslo. ako ima mnogu togas e problem semering i gumici na turbinata. izvadigo crevoto kaj turbinskiot del popravo na usisot i zapalia kolata i ke vidis dali pusta i kolku pusta maslo. koga ke ja izgasnis, proveri dali ima lufta na lopatkata i na osovinata. normalno e da ima malce no ako ima mnogu togas e za repariranje. kosta 100evra max za promena na semerinzi, gumuci, prsteni i cistenje. ako se osteti lopatka ili cilindar ili nedajboze da se iskrivi osovina togas e 350evra za reparatura.

Ја проверив осовината и не мрдаше, перките изгледаа добро колку што можев да видам, па сеа ќе пратам дали ми троши уље. Фала :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zadnava sofersajva od kolava pukna od cista mira, onaka vo dvor pod senka sedit i pukna, strasna rabota.:pos:

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

колку се безбедни сигурносни штрафови за бандажи ?

38f36cebdc7c19994d7745014eb1dc9b.jpg

.

Последно уредено:
Оди слободно со 1 понуда,водна пумпа шо ти дадоа?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Наводно ова е СЕ Gates: од каиши, затезачи до водна пумпа[DOUBLEPOST=1536404130][/DOUBLEPOST]
А што кола имаш? Поточно за кое кола деловите ?

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Reno Megane 2009

ovaa sigurno ne e od cista mira puknato . da ne ima padnato nesto vrz nea ?
Не тука бев околу неа, експлодира нешто, станав да видам шо е работата и ваква ја најдов.

Дали е дозволено да се шлепува неисправна кола со друга кола до сервис? или пишуваат казна?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom