Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со антифризот, во opel corsa 1.2. Автомобилот има поминато 155000 км, пред 3000 км е направен целосен сервис, но антифризот во садот стои два прста по минимумот. Пред секое тргнување на пат дополнувам, дали некој имал сличен или ист проблем. Инаку се работи за црвен антифриз (концетрат), некои мајстори ми рекоа да не доставам дестилирана вода единствено да ставам концентрат. Пред скоро време менувана е водената пумпа. Ве молам за помош.
Антифризот не треба да се губи, тој циркулира во затворен систем!
Ако имаш среќа да биде напукнат оштетен садот за разладна течност или некое црево да ти е скинато па да се губи антифризот.
Најчеста причина е изгорен дихтунг на глава.Погледни ја капачката за уље и ако на нејзе има мајонез тоа ти е знак дека моторот ти меша вода и уље.

Хелоу.
Нов шофер сум
Возам Mercedes A 160 и кумплугот ми фаќа премногу високо. Заради тоа најчесто ми гасни, особено на семафори. Ве молам за некој совет како да го совладам тоа ☹.

Хелоу.
Нов шофер сум
Возам Mercedes A 160 и кумплугот ми фаќа премногу високо. Заради тоа најчесто ми гасни, особено на семафори. Ве молам за некој совет како да го совладам тоа ☹.
Ќе дадеш повеќе гас, не.многу додека не почне колата да се движи и не пуштај го куплугот брзо.
А и ламелата е при крај, клај ја во прва крени рачна малку гас и пушти го куплугот одма и ако не изгаси веднаш, ќе мора да го менуваш можеби и цел сет...

Навигација за Мерцедес Ц класа 2008? Фабричка навигација има но бара ЦД да се вметне. Каде може да се најде некој да инсталира мапи за овој модел?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Навигација за Мерцедес Ц класа 2008? Фабричка навигација има но бара ЦД да се вметне. Каде може да се најде некој да инсталира мапи за овој модел?

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Ron0n е доктор за Мерцедеси..
Пиши му, човекот ќе ти помогне колку може..

Хелоу.
Нов шофер сум
Возам Mercedes A 160 и кумплугот ми фаќа премногу високо. Заради тоа најчесто ми гасни, особено на семафори. Ве молам за некој совет како да го совладам тоа [emoji852].

Ако куплунгот ти е високо значи неодамна го смениле сет ламела значи останува штелување кај пумпа за педала за куплунг за да биде ниско според фабричката

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Разгледувам Пасати 6ка(мислам дека се овие шо се после 2004 година)
Гледам има 1.9 и 2.0 ТДИ.

Кој мотор е најдобро покажан?

Милион пати кажано, 1.9 тди.

1.9 ТДИ несомнено јас го возам таков мотор Ауди А4 1.9ТДИ 2002/3 ама и 2.0 не е толку лош но 1.9 е докажан

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

@Pane-G
Доколку пари би чинело тоа штелување?
ako ne si faten vo racete sam moze da si namestis na tebe najubavo da ti odgovara. Ako e so hidraulika noze samo pozicijata na papucata da se digne ili spusti nadole nagore, ima sipce na papucata so srafce kako osigurac. Se steluva samo ako e so sajla, ama toj ne e.

@Pane-G
Доколку пари би чинело тоа штелување?

Е тоа не знам ? Од кола до кола зависи, некои со сајла куплунг,некои со пумпа и така натака,но ти можеш сам да направиш

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Здраво, како човек што прв пат ќе менува моторно масло на кола (Mitsubishi Lancer Sedan 2009год)
сакам да ве прашам кои или кое е најдоброто да се стави?
Кои брендови се меѓу најдобрите?

Здраво, како човек што прв пат ќе менува моторно масло на кола (Mitsubishi Lancer Sedan 2009год)
сакам да ве прашам кои или кое е најдоброто да се стави?
Кои брендови се меѓу најдобрите?

Вашиот е бензинец и најубаво типот на маслото 10-40w тоа е полусонтетичко и филтер за масло да се смени е сега маката е што ти треба посебен алат за него односно клуч за филтерот и доле картерот импус или торкс за испуштање старото масло и другиот клуч за вадење стариот филтер. Ако си во скопје појди кај старо лисиче позади МакПетрол има сервис за менување масла сосе комплет и плус рестартување на компјутерот и не можеш туку-така да менуваш и после без рестартирање да тераш

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Кажете добар сервис за хемиско чистење во Скопје. Немора да е најефтин. Само да е квалитетен.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom