Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Čudno....1.3 e 4 godini so red proglasuvan za najdobar malolitražen motor
Трoши пoвеќе и пoквaрлив е 100%.Пред турaнoт гледaв Мериви кaј три рaзлични oпелџии гo дoбив инфoвo.

Јас колку што знам 1.7 cdti се Isuzu мотори и затоа ги знаат како поквалитетни. Пошо се! [emoji4]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Јас колку што знам 1.7 cdti се Isuzu мотори и затоа ги знаат како поквалитетни. Пошо се! [emoji4]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Беа постарите генерации околу 2000 година, тој е опелов мотор кој е склон на дефекти
1.3 и 1.9 цдти се фиат групација мотори и се подобри од 1.7 баш тој опеловиот
имаме по дома 1.7д исузу на корса 2000 год. и тој мотор е прав исузу, мазга ...
1.3 дизелот му е на ланче, има фиксен замаец барем кај гранде пунто и слично, веројатно и кај меривата што е голем трошок кога би бил варијабилен

Беа постарите генерации околу 2000 година, тој е опелов мотор кој е склон на дефекти
1.3 и 1.9 цдти се фиат групација мотори и се подобри од 1.7 баш тој опеловиот
имаме по дома 1.7д исузу на корса 2000 год. и тој мотор е прав исузу, мазга ...
1.3 дизелот му е на ланче, има фиксен замаец барем кај гранде пунто и слично, веројатно и кај меривата што е голем трошок кога би бил варијабилен
Другaр,тaa Меривa сo тие димензии јaс би зaбрaнил испoд 1.7 вooпштo дa се прoизведувa.Oвие мoтoри сегa штo се у мoдa 1.2,1.3 и 1.4 oпштo кaј сите мaрки нa кoли се нaјгoлемaтa превaрa вo aвтoмoбилскaтa индустријa.Кoнструирaни се нaвoднo дa бидaт екoнoмични и трaјни a не се ни еднo ни другo.[DOUBLEPOST=1526253723][/DOUBLEPOST]
Nikoj ne te tera da pravis servis kaj niv druze.
2 godini mnogu e za sijalicki :D Ja na godina i pol gi menjam za kratki svetla.:P
Фaбричкиoт глицерин првa угрaдњa штo гo стaвaaт при прoизвoдствo нa aвтoмoбилoт и пoсле не 2,туку пoсле 15 гoдини ке биде пoдoбaр oд билo кoј глицерин штo мoжеш дa гo купиш вo прoдaвницa или вo oвлaстени сервиси.

Последно уредено:
Glicerinot e hidroskopna tečnost...što znači deka sobira vlaga. Se smeta deka godišno pribira 3% vlaga koja pravi problemi vo sistemot( doagja do korozija i vodata ne kompresibilna tečnost....sto znači pološo kočenje)

А 1.4 бензин? Гледам по тех. податоци не троши многу или 1.6 ама овај троши па ќе мора на плин. Како се бензинциве на Опел да се преориентираат на плин? Наводно биле едни од подобрите за таква трансформација? Има некој искуство со опелов бензинец на плин?

А 1.4 бензин? Гледам по тех. податоци не троши многу или 1.6 ама овај троши па ќе мора на плин. Како се бензинциве на Опел да се преориентираат на плин? Наводно биле едни од подобрите за таква трансформација? Има некој искуство со опелов бензинец на плин?
opel vectra na plin 2.0 i 2.2 se odlicni. 1.6 se mnogu tromavi na plin

1.6 benz meriva so automatic 12 lit trosese gradska. Komotna,motorot silen i po ugornici,ama non stop sitni defekti.Nikad vise opel

Имам вакви сијалици WURTH , на суво време светат просечно ама на влажен коловоз ептен се слаби не се гледа скоро ништо. од кога ја имам колата 2008г не сум мењал воопшто . Препорака нешто?32489670_10157452810733327_9077130096938057728_n.jpg

Имам вакви сијалици WURTH , на суво време светат просечно ама на влажен коловоз ептен се слаби не се гледа скоро ништо. од кога ја имам колата 2008г не сум мењал воопшто . Препорака нешто?Прегледај го приврзокот 190647

Сијалиците се ослабени после 10 години светење што е сосема нормално, но тоа е и доказ за квалитет! Купи си пак такви или оди со малку поскапа варијанта на HELLA или Narva. Обавезно види и дали ти се фаровите правилно наштелувани да не ти светат како диско кугла насекаде

Имам вакви сијалици WURTH , на суво време светат просечно ама на влажен коловоз ептен се слаби не се гледа скоро ништо. од кога ја имам колата 2008г не сум мењал воопшто . Препорака нешто?Прегледај го приврзокот 190647
Xenon или LED или па ако сакаш стандард филипс најт брејкер

1.7 има 2-3 мотори мислам, со различна коњажа.
едит: 4 биле, 2 до 2005 и 2 во фејслифт моделот од 2006+

https://www.auto-data.net/bg/opel-meriva-model-254
ke si go baras golfot posle nazad. :)[DOUBLEPOST=1526319834][/DOUBLEPOST]
ne trpat bas plin, im gi gori ventilite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom