Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Имам забележано вака на пожешко време и ако не ми е запалена 1ден, не пали на прво.Шо можи да биди? Или нормално е?

Па треба да се види какви состојби пумпа за гориво кога вклучиш контакт и тоа пумпа за гориво се активира и брзо го влече гориво до вбризгување , па потоа една од дизните е при крај , потоа можно е електриката на пример анласерот . И крајниот случај точка на палењето е малку поместен (причина лабав каиш) но тоа е ретко бидејќи повеќето се рабрасти а порано беше поинаку.

Sent from my iPhone 6S Plus using Tapatalk

Пример денеска е ладно времево и ич нема мака.А вчера кога беше пекол имаше проблем.Онака не пали на прво, или ќе запали ама првите 1-2 секунди звукот е чуден(стартувањето на моторот).Добивам чуство дека се треси или не му доаѓа доволно гориво.

Пример денеска е ладно времево и ич нема мака.А вчера кога беше пекол имаше проблем.Онака не пали на прво, или ќе запали ама првите 1-2 секунди звукот е чуден(стартувањето на моторот).Добивам чуство дека се треси или не му доаѓа доволно гориво.

Тоа е пумпа за гориво и тоа прави чуден звук еве нешто слично како на сликава и причината е што се расипувало е што му треба ладење од горивото односно горивото треба да покрие околу пумпата ,а не само на резерва да возите односно помалку гориво секој ден си терате а тоа го наштетуваш пумпата за гориво
2174c3e4095283e822ca2e7adb2edf17.jpg

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Ако пумпата е проблемот,што има врска дали е потопло или поладно времево?

Здраво, да прашам да ми одговори некој што се разбира во автомобили.Имам Мерцедес А170 и овие денови при стартување на истиот на екранот ми излегува првите секунди некакви клучеви и часовник под нив и броеви кои при секое стартување се намалуваат, да кажеме беше 22 сега е дојдено до 19, а некогаш ми покажува броеви во минус како -41 итн. За каков проблем станува збор? Ве молам да ми одговори некој пред да ја носам на мајстор? Поздрав

sto e so homologacijata, deneska mi rekoa deka moze da potrae mesec dena. Vladata sto se smenila ova ona gluposti

sto e so homologacijata, deneska mi rekoa deka moze da potrae mesec dena. Vladata sto se smenila ova ona gluposti
Probaj kaj generalen uvoznik na seat da izvadis original COC dokument ili ako imaat tif so tipsko odobruvanje za toj tip na vozilo. Ovaka direkno se vadi homologacija bez da se prakja vo biro za meteorologija.[DOUBLEPOST=1497280364][/DOUBLEPOST]
Ako e od tie so motor na lance normalno e malce da tropka koga ke go zapalis, plus i na tri klipa e ako ne se lazam. Najverojatno nekoj senzor za temperatura ili elektronskata klapna.

Последно уредено:
што да изберам помеѓу мазда 6, опел тигра кабрио, рено меган кабрио, опел астра кабрио, сите 2006 година, само маздата е седан, останатите кабриолети, што да изберам, маздата супер избор е , ама ете сега се премислувам за кабриолет, што е најдобар избор

што да изберам помеѓу мазда 6, опел тигра кабрио, рено меган кабрио, опел астра кабрио, сите 2006 година, само маздата е седан, останатите кабриолети, што да изберам, маздата супер избор е , ама ете сега се премислувам за кабриолет, што е најдобар избор
Зависи дали си младич, на колку години си и дали си блиску до брак-мрак :)
ако си по фамилијарен земи ја маздата, кабриолетите се фаца .... за втора кола или чалам повеќе ... и да позади во кабриолетите е многу потесно од седан/хеџбек исто возило
да не рачунаме скап систем за кров итн

Последно уредено:

Nisto

Незнам што ќе ти е кабрио за во Македонија. Па уште 10-12 години старо. Што ако ти се расипе механизмот или почне да ти протекува. Да е ново од салон ОК. Плус 6 месеци и повеќе ќе го возиш со затворен кров.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom