Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе некој искуство со BMW 3 модел E90? Добри се, одржување, совет и слично? Бензинец или дизел и слични работи :)

Луѓе некој искуство со BMW 3 модел E90? Добри се, одржување, совет и слично? Бензинец или дизел и слични работи :)
Добри се ако најдеш сочуван и одржуван примерок ... за одржување се скапи, сепак кој колку му е чергата нАли :) дизелите се добри покажани, бензинците се преретки

Добри се ако најдеш сочуван и одржуван примерок ... за одржување се скапи, сепак кој колку му е чергата нАли :) дизелите се добри покажани, бензинците се преретки
Хмм некој со такво ауто да сподели искуство се наоѓа на форумов? :)

Не ми работи греењето во кола Сеат Кордоба 2000та година. Ве молам за совет, што треба да проверам?
Ги сменив филтрите, но не е до тоа. Поздрав

Не ми работи греењето во кола Сеат Кордоба 2000та година. Ве молам за совет, што треба да проверам?
На мајстор, ако е казанчето за парно има многу работа ...

-затнато казанче(најмалку вероватно),
-расипан вентилот што ја пропушта водата во казанчето(има шанса)
-распаднати клапните за воздух што се наоѓаат длабоко во маската(многувероватно за коли по потекло од фауве)

Дали крева нормално температура моторот на колата? Можно е и термостатот да ти е заглавен на отворено па тешко дека ќе имаш солидно греење особено ако ти е дизел колата.

Имам 3 коли дома, ама мерцедесот мачкиве ми го напраија ломм, кај со кал па и ја изгребале хаубата катастрофа е :mad:, не ми е јасно зошто баш на мерцедесот одат, мислев е до бојата зошто црна ама и астра црна имам, кај неа и кога е топла колата не седат.
Некој со сличен проблем да помогни или ќе ги викнам тие од анима дунди да гледат кога ќе ги ликвидирам со сачмарка.:uzi:

Дали пасоват деловите ламела потисна и друг лагер од алфа ромео 147 2003 год 140 кс на алфа ромео 147 150 кс 2006 год.....или доколку има некој да понуди.

Сакам да прашам или некој да ми даде совет треба да менувам амортизер заден десен на Опел астра х во сервис ми нудат 66 евра оригинален плус монтажа и не ги давале поединечно т.е ќе ги сменеле и двата значи 132 евра плус монтажа и да се сменат баферите уште по 1900 денари. Прашував по авто делови најдов амортизери од 1500 па до 5000 од кој кинески , полски , турски и за 2500 германски сеа дилемата ми е дали да си ствам оригинален или да ризикувам со некој од другиве амортизери патем сите освен кинескиот имаат по 1 година гаранција.

Сакам да прашам или некој да ми даде совет треба да менувам амортизер заден десен на Опел астра х во сервис ми нудат 66 евра оригинален плус монтажа и не ги давале поединечно т.е ќе ги сменеле и двата значи 132 евра плус монтажа и да се сменат баферите уште по 1900 денари. Прашував по авто делови најдов амортизери од 1500 па до 5000 од кој кинески , полски , турски и за 2500 германски сеа дилемата ми е дали да си ствам оригинален или да ризикувам со некој од другиве амортизери патем сите освен кинескиот имаат по 1 година гаранција.

Кога се менува амортизер, најдобро е да се сменат сите, или во пар предни/задни, не е убаво да се менува само еден. Секако дека не е ризик да ставиш и заменски, има добри брендови, меѓутоа доколку разликата помеѓу добар бренд и оригинали не е голема, земи си оригинали.

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2343600

Што мислите за оваа генерација на Фиат Браво? Гледам дека имаат неколку мотори (1.2, 1.4, 1.6, 1.8). Знае ли некој дали се дефектни коли и слично (или можеби некои од моторите им се погодени, некои не)? И ако нешто се заебе, дали ќе ме кошта како Е класа мерцедес за сервис?

Цената ми е страшно примамлива, треба да го вози женска особа почетник. Мислам дека отприлика за овој ценовен ранг, нема друг модел на кола со клима и АБС.

Дечки имам еден проблем и ми треба совет. Решив да ги сменам задните фарој на колата (голф 5 2004) со лед фарој како овие.
Ги поврзав ама светат само овие. Знае некој до што е проблемот? Дали треба да се уклучи на компјутер?

Што мислите за оваа генерација на Фиат Браво? Гледам дека имаат неколку мотори (1.2, 1.4, 1.6, 1.8). Знае ли некој дали се дефектни коли и слично (или можеби некои од моторите им се погодени, некои не)? И ако нешто се заебе, дали ќе ме кошта како Е класа мерцедес за сервис?

Цената ми е страшно примамлива, треба да го вози женска особа почетник. Мислам дека отприлика за овој ценовен ранг, нема друг модел на кола со клима и АБС.
Избегни го 1.4 другите се добри.

Sent from my A1-840 using Tapatalk

1.6 77kw 103 KS,toj se vodi kako najpogoden i najizdrzliv motor.1.4 zaobikoli go,ima problem so bregastata.Jas imam Brava, ja teram,golema prednost e sto nema ni eden gram r'gja i skapano,moze zatoa i ja cuvam,inace solidno defektna kola e,mojata e 1.9TD100,I vo 1996 e proglasena za kola na godinata.Mojata ima klima,ama nema ABS.Delovite se eftini,podnesuva sekakvo ulje i sekakvo gorivo,ne e skapa za odrzuvanje voopsto,no si ima godini,prednost za mojata e sto ne e skapana nikade pak ke kazam,nazad komotno dvajca ke sedat so zimski jakni.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom