Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Vaka na trgnuvanje koga go otpustam kumplakot pobrzo se slusa tropanje na prednoto trkalo ( tk tk tk tk tk ) isto i na ugornica vo prva ili vtora brzina koga dodadam gas istoto go prave... sto moze da e? se raboti za golf

Што уље користиш, која градација? Да не ти протекло од негде? Помеѓу редовна промена во граници на нормала е да потроши рецимо 500 грама..
Кoристaм 10W40 oд СВАГ пoлусинтетик.
10 гoдинигo кoристaм истoтo aмa вo пoследнo време пoвеќе ми гo трoши.

Дaли би мoжел дa нaјдaм ТДИ мaшинa дo кaј 500 еврa, би јa стaвил. Амa сепaк крaјнo решение ќе биде прoдaжбa зa 1000 еврa и купувaње другa кoлa.

Кoристaм 10W40 oд СВАГ пoлусинтетик.
10 гoдинигo кoристaм истoтo aмa вo пoследнo време пoвеќе ми гo трoши.

Дaли би мoжел дa нaјдaм ТДИ мaшинa дo кaј 500 еврa, би јa стaвил. Амa сепaк крaјнo решение ќе биде прoдaжбa зa 1000 еврa и купувaње другa кoлa.
Не си приметил да протекло од некаде? Штом во последно време почнало повеќе да ти го троши истото што го возиш уназад 10 години, би требало да тече од негде.

Vaka na trgnuvanje koga go otpustam kumplakot pobrzo se slusa tropanje na prednoto trkalo ( tk tk tk tk tk ) isto i na ugornica vo prva ili vtora brzina koga dodadam gas istoto go prave... sto moze da e? se raboti za golf

Ми мириса на држачот на моторот е дотраен . Зависи што кола имаш инаку држачот на моторот најчесто проблем кај голфовите ФВ

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Дали е нормално температура на моторот да достига 95,96 степени за бензински мотор Опел 1.6и од 95-та? На 95,96 се уклучува перката и и треба некое време додека ја снижи температурата на 90-92. Дали е ова нормално за бензински мотор?

Дали е нормално температура на моторот да достига 95,96 степени за бензински мотор Опел 1.6и од 95-та? На 95,96 се уклучува перката и и треба некое време додека ја снижи температурата на 90-92. Дали е ова нормално за бензински мотор?
Да, нормално е...

Супер мислев има некој проблем со термостати и остало, дека му треба повеќе време додека намали темтература во место кога стои на пример.
Прегреан бензинец ти е на температура од над 120 степени (ако имаш нон стоп антифриз во системот, како што треба да биде).
Нормално е кога стои во место да лади поспоро бидејќи кога возиш, имаш освен водено и воздушно ладење... влегува ладен воздух и го лади моторот и ладникот, а кога стои колата, тоа го нема.

Прегреан бензинец ти е на температура од над 120 степени (ако имаш нон стоп антифриз во системот, како што треба да биде).
Нормално е кога стои во место да лади поспоро бидејќи кога возиш, имаш освен водено и воздушно ладење... влегува ладен воздух и го лади моторот и ладникот, а кога стои колата, тоа го нема.
Супер фала многу :)

Не е нормално..Во летно време кога температурата дневна ќе биде над 35 степени,и кога ќе почнеш да го качуваш Плетвар или Стража во 13:30 саатот ќе видиш дека не е нормално..За бензински мотор температурата треба да биде околу 80-85 степени..За дизел оптимална е 90..Ништо над тоа,може под 90 степени,ама над 90 не..Испери го хладњакот..Извади го,и на автоперална со Арис,и ќе се среди..[DOUBLEPOST=1476394393][/DOUBLEPOST]
Супер мислев има некој проблем со термостати и остало, дека му треба повеќе време додека намали темтература во место кога стои на пример.

Според мене имаш проблем..А ти како сакаш..Обрни си повеќе внимание на температурата..Да не го фрлиш моторот..

Што значи да ти е изместена бензинската мапа? Ми рекоа дека веројатно ми се изместила и затоа ми гасне колата, да ја возам некое време на бензин и ќе се среди, па сакам да знам што значи ова.

Што значи да ти е изместена бензинската мапа? Ми рекоа дека веројатно ми се изместила и затоа ми гасне колата, да ја возам некое време на бензин и ќе се среди, па сакам да знам што значи ова.
Ништо страшно, поради плинот ти е изместена. Кога се вози подолго на плин, компјутерот прима погрешни вредности и се прилагодува на нив, односно фрла помалце бензин. Како што ти рекле, извози 100-ина км исклучиво на бензин и ќе се среди. [emoji6]

Не е нормално..Во летно време кога температурата дневна ќе биде над 35 степени,и кога ќе почнеш да го качуваш Плетвар или Стража во 13:30 саатот ќе видиш дека не е нормално..За бензински мотор температурата треба да биде околу 80-85 степени..За дизел оптимална е 90..Ништо над тоа,може под 90 степени,ама над 90 не..Испери го хладњакот..Извади го,и на автоперална со Арис,и ќе се среди..[DOUBLEPOST=1476394393][/DOUBLEPOST]

Според мене имаш проблем..А ти како сакаш..Обрни си повеќе внимание на температурата..Да не го фрлиш моторот..

Хладњакот е нов менуван пред 5,6 месеци. Ќе проверам термостат и остало, вентилатор можеби...

Абе не тресете глупости и ако не знаете не пишувајте нормална е таа температура и таму треба да седи стрелката на 95 а може да се качи и до 107 и таму е во нормала но ке се оклчи перката во втора брзина и ке падне температурата.Вози си ја колата и уживај за точно инфо имаш и гоогле и други сервиси, јас 6 години возам опел и добро сум информиран и кај мене се тие температури нема никаков проблем.

ја на мојата опел астра х не ни имам за температура показател, знам дека има ваљда на бордот но појма неам како да го најдам, а и глупо е да бараш информација што нон стоп треба да ти е пред очи, но изгледа не мислеле на тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom