Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Се извинувам , BMW 320D
Од BMW 320D значи од овие мотори на бмв со 2000 кубни сантиметри дизел треба да бегаш ко ѓаол од темјан.
Исто и со Mercedes Benz W203 произведен 2001-2004 пошто детските болести не му се прележани на овие мотори од таа година.

Последно уредено:
За тој со 150 коња ми кажаа дека бил помал од тој со 136 коња и полош бил , сега сум малце збунет.

Од BMW 320D значи од овие мотори на бмв со 2000 кубни сантиметри дизел треба да бегаш ко ѓаол од темјан.
Исто и со Mercedes Benz W203 произведен 2001-2004 пошто детските болести не му се прележани на овие мотори од таа година.
Какви болести има моторот на мерцедес од таа година ?

Какви болести има моторот на мерцедес од таа година ?
Р'ѓа е болест а моторот е тешка настинка ама се лечи некако. Не ме чуди дека има р'ѓа бидејќи каросеријата и шасијата се шпански производ а плаќаш германска цена [emoji6]

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Дечки, ви благодарам на вашите мислења , ги почитувам и одлучив вака , Мерцедесот испаѓа. Но да прашам мислење за Audi A4 ( 1999-2006) односно Audi A4 - B6 1.9Diesel ?

Дечки, ви благодарам на вашите мислења , ги почитувам и одлучив вака , Мерцедесот испаѓа. Но да прашам мислење за Audi A4 ( 1999-2006) односно Audi A4 - B6 1.9Diesel ?
Uste ako e 136ks togas kje imas top kola. Jas ja imam vekje 10 godini i e bez nekoi pogolemi problemi. Samo potrosen materijal na vreme i si zavrsil rabota. Edino nesto sto sum imal problem e tandem pumpata.

Топ кола, јас имам Audi A4- B6 1.9 TDi со шеста брзина менувач освен потрошни материјали и задолжени сервисирање како што е ребраст каиш,затегач и водна пумпа од моментот кога ќе купуваш и на раат си,еве јас така правам и досега не сум имал проблем веќе скоро 5 год. го имам Ауди само гледај таа со 6 брзина да земеш може и таа 2.0 ТДи тие имаат 150кс и нема никаква разлика со 1.9 освен КС едното има 131КС и дргото 150КС

Ви благодарам премногу . Но не сфаќам што е " потрошни материјали " ?

Ви благодарам премногу . Но не сфаќам што е " потрошни материјали " ?

Промена на масло, филтри за нафта, масло, воздух, каишеви ребрасти бла бла.. такви работи. Редовен сервис значи. :)

Топ кола, јас имам Audi A4- B6 1.9 TDi со шеста брзина менувач освен потрошни материјали и задолжени сервисирање како што е ребраст каиш,затегач и водна пумпа од моментот кога ќе купуваш и на раат си,еве јас така правам и досега не сум имал проблем веќе скоро 5 год. го имам Ауди само гледај таа со 6 брзина да земеш може и таа 2.0 ТДи тие имаат 150кс и нема никаква разлика со 1.9 освен КС едното има 131КС и дргото 150КС

Тие два мотори се разлика многу голема, ако советувате нешто направете го тоа што сте сигурни и знаете а не вака. Утре вас некој вака ќе ве "посоветува" па ќе го јадете немиен.

Мислам дека голема разлика има меѓу тие 1.9 и 2.0 мотори. Тој 2.0 не се има покажано баш најдобро.

Мислам дека голема разлика има меѓу тие 1.9 и 2.0 мотори. Тој 2.0 не се има покажано баш најдобро.
Ако се немаше покажано до сега ќе го сменеа, а не од 2006 кога излезе до ден денес се употребува.

Ако се немаше покажано до сега ќе го сменеа, а не од 2006 кога излезе до ден денес се употребува.

Ја за тој мотор што знам, голф петките (претпоставувам и во другите од vw групацијата е истиот) сите ми препорачаа да се избегнуваат зошто често јавува проблеми со главата. Може понатаму ги средиле проблемите.

2.0 140кс во волксваген од тие години, 2005/6/7/8 имаат проблеми со дизните.. дечко барај си 1.9 со 6 брзини. :) Порше групација се, јас би ги избегавал. 2.0тди 140кс CR, после 2009 само. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom