Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш и кај соборна црква во близина на Руска амбасада Хидраулика Лашко мислам беше фирмата.
Цревото можно е да е гумено и најверојатно е од пумпата до летвата.
Ти губи хидраулична течност или на полн лев,десен ти шкрипи пумпата?

Во принцип на полн лев и десен шкрипи веќе одамна пумпата, но не ми беше проблем, ми рекоа дека не било проблем тоа. Ама пред недела дена почна ептен чудно да брчи колата, ко волк да завива и сервото на воланот некако ослабе, потежок стана за вртење. Проблемот беше што АТФ хидаруличното уље беше истекло скроз, немаше ич останато. Однесов на механичар и ми рече дека тоа црево било проблем. Му наполнив тогаш уље и еве 5-6 дена сега добро работи, прееска го проверив си стои до кај што ставив, нема течено, ама штом е оштетено тоа црево, најдобро да го сменам дур е време.

Ми треба некој нормален и поштен автомеханичар од Битола за VW групација. Ако може да ми даде некој препорака и контакт би ви бил благодарен.

Дечки до шо може да е работата.. Значи возам и ми покажува на борд компјутер да ги проверам гумите.. Ја проверувам предната лева и гледам на 1,8 бари е.. Ја пумпам и возам неколку дена така и после некое време пак ми светнува да ги проверам гумите.. Проверувам истата гума е на 2.0 бари.. Издишува ли од некаде? Мене ми паѓа на памет нешто шајка да не имам во гумата?!

Дечки до шо може да е работата.. Значи возам и ми покажува на борд компјутер да ги проверам гумите.. Ја проверувам предната лева и гледам на 1,8 бари е.. Ја пумпам и возам неколку дена така и после некое време пак ми светнува да ги проверам гумите.. Проверувам истата гума е на 2.0 бари.. Издишува ли од некаде? Мене ми паѓа на памет нешто шајка да не имам во гумата?!
Може треба зиваните да ги смениш зошто имаат во нив батерија, може да се истрошени и да не ти покажува добро. Неможе повеќе да покажува од тоа што си ги пумпал претходно.

Може треба зиваните да ги смениш зошто имаат во нив батерија, може да се истрошени и да не ти покажува добро. Неможе повеќе да покажува од тоа што си ги пумпал претходно.
Не, не повеќе.. Ги пумпам на 2.5 бари и во 2 наврати кога ми светна беше притисокот помал.. Еднаш 1.8 а вториот 2.0

Обично кога пушта гумата по малку, тоа е од бандаш. Ако пушта повеќе е рушена гумата

А што може да е од бандаж Искривен? Гумите се нови пред месец ипол ставени..

А новите гуми ти се исти по бројка како старите? Да не имаш земено некое друго бројче по висина или ширина.

А што може да е од бандаж? Искривен? Гумите се нови пред месец ипол ставени..

од кога ти пуштаат гумите??? откако ги смени?

можи да си удрил на оштра дупка и благо да си искривил бандаж(како јас, и ме кошташе 300 денари правење и балансирање) или кога ги ставале новите гуми, страните каде лежи гумата не ги истружиле добро од нечистотија и гумата не лепи

Сензорот те зафркава а самата ѕивана е сензор.
Пробај со вода и сјај иглиците на ѕиваната да не те зафркаваат.

од кога ти пуштаат гумите??? откако ги смени?

можи да си удрил на оштра дупка и благо да си искривил бандаж(како јас, и ме кошташе 300 денари правење и балансирање) или кога ги ставале новите гуми, страните каде лежи гумата не ги истружиле добро од нечистотија и гумата не лепи
Можно е сето ова.. 2 пати до сеа ми покажа на борд комјутер дека пуштаат. Ќе го носам деновиве на вулканизер, татко ми имаше скоро исти проблем, имаше трн во гумата.. Иначе да, од кога ги сменив ми пуштаат гумите.[DOUBLEPOST=1452195143][/DOUBLEPOST]
Сензорот те зафркава а самата ѕивана е сензор.
Пробај со вода и сјај иглиците на ѕиваната да не те зафркаваат.
Пробав, не е тоа..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom