Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Го користел ли некој антифризот од Тотал,сакам да го сменам,па да видам некој форумаш ако го користи...Ова е тоа..
TOT_CLACE_Auto-Supra.jpg
Јас користам тотал антифриз(концентрат)за цитроените и сум задоволен.

Јас користам тотал антифриз(концентрат)за цитроените и сум задоволен.

Колку пари е?Јас планирам да купам 2 литра 100% концентрат,3 литра дестилирана вода и сам си го менувам..Оваков ист како на сликата ли користиш?

Колку пари е?Јас планирам да купам 2 литра 100% концентрат,3 литра дестилирана вода и сам си го менувам..Оваков ист како на сликата ли користиш?
Последен пат од цилаз пред 4 години имам купено 3 х 5 литри концентрат плава боја а цената мислам беше 790 или 890 за 5 литри

Последен пат од цилаз пред 4 години имам купено 3 х 5 литри концентрат плава боја а цената мислам беше 790 или 890 за 5 литри

Фала,во план сум да земам,само ќе му ставам сода бикарбона на хладњакот,да го зачистам малку,па после да го исперам убаво..Само ме мрзи..:)

Здраво,

Колата беше на поправка, менував задни венчиња, поправка на десен праг и сега во колата имам мирис на кит, акрил, битумен што и да е и веќе една недела не се губи. Некое чаре да кажите за да се изгуби миризбата.
Да беше лето па да возиш и оставаш отворени проззори заради луфтирање,сега кога залади да пробаш да истураш повремено 2-3 од тие ефтините тоалетни води од битпазар

Vaka sakam da kupam Polo 1.6i 16v 2000 godina... sega sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo so ovie koli... kolkava potroshuvacka imaat, kako se za odrzuvanje i sl. ?

Последно уредено:
Некој да не знае колку би чинела царина и сите давачки до регистрација за алфа ромео 156 2.0 бензинец од 2000 година ?

Некој да не знае колку би чинела царина и сите давачки до регистрација за алфа ромео 156 2.0 бензинец од 2000 година ?
70%од каталошката вредност.
Дали ти се исплати да ја увезеш?
Јас пред 3-4 месеци поточно средината на јули купив алфа ромео 156 2.0 тс 16V 156 кс 2000 година од тука за 1700 евра со плин дизна дизна и два три дена регистрирана и направен комплетен сервис поточно со сменето ребраст и клинест каиш,масло и филтер за масло и бензин а јас само го сменив филтерот за плинот a сега прво ќе измерам до колку степени е точката на мрзнање па ако треба ќе сменам или дотурам антифриз се разбира претходно ќе го отпразнам

Сега гледам по огласите им бараат од 1200-1500 евра 96-2000 година а на редизајнот од 1800 нагоре во зависност од годината на производство и дали се регистрирани[DOUBLEPOST=1446238054][/DOUBLEPOST]Скапи се за одржување,комплет предница е оклу 20-24к денари а водна пумпа е 60-70 евра[DOUBLEPOST=1446238110][/DOUBLEPOST]Пардон термостаот

Последно уредено:
70%од каталошката вредност.
Дали ти се исплати да ја увезеш?
Јас пред 3-4 месеци поточно средината на јули купив алфа ромео 156 2.0 тс 16V 156 кс 2000 година од тука за 1700 евра со плин дизна дизна и два три дена регистрирана и направен комплетен сервис поточно со сменето ребраст и клинест каиш,масло и филтер за масло и бензин а јас само го сменив филтерот за плинот a сега прво ќе измерам до колку степени е точката на мрзнање па ако треба ќе сменам или дотурам антифриз се разбира претходно ќе го отпразнам

Сега гледам по огласите им бараат од 1200-1500 евра 96-2000 година а на редизајнот од 1800 нагоре во зависност од годината на производство.
искрено неам појма како да видам каталошка вредност ниту се разбирам многу само сум загреан многу за колатаа.. колата супер изгледа има сервис направено ( колку што можев да изгуглам скапи се свекиците и предницата на алфата а тие се сменети пред кратко време) околу 900-1000е е на странски таблици па си ја правам математиката ако со царина ми испадне до кај 1600-1800е. Инаку како што пиша имаш иста 156-ка ако не ти е тешко сподели искуство ( каква е за возење, одржување, регистрација колку те фака со потрошувачка како е ) фала однапред. :)

Како што пишав кога ја купив веќе беше регистрирана 2-3 дена затоа не сум запознаен колку е регистрација ама претпоставувам дека би била од 13-14 к денари нагоре.
Колата е ѕвер а потрошувачката ми е 13/100 плин со оглед на тоа дека имам тешка нога а баш вчера на враќање од велес зе тркавме со едно бмв 320и е46 и цело време ми ги гледаше задните светла.[DOUBLEPOST=1446239022][/DOUBLEPOST]Каталошката вредност ти ја кажува шпедитерот и на основа на таа плаќаш царина,данок и акциза
Пази откога ќе ја пријавиш за царинење имаш рок 30 дена да ги платиш давачките во спротивно ќе ти ја земат

Во бугарија ги гледам ефтино се продаваат од 300-400 евра нагоре

Здраво,

Колата беше на поправка, менував задни венчиња, поправка на десен праг и сега во колата имам мирис на кит, акрил, битумен што и да е и веќе една недела не се губи. Некое чаре да кажите за да се изгуби миризбата.
shopping

Како што пишав кога ја купив веќе беше регистрирана 2-3 дена затоа не сум запознаен колку е регистрација ама претпоставувам дека би била од 13-14 к денари нагоре.
Колата е ѕвер а потрошувачката ми е 13/100 плин со оглед на тоа дека имам тешка нога а баш вчера на враќање од велес зе тркавме со едно бмв 320и е46 и цело време ми ги гледаше задните светла.[DOUBLEPOST=1446239022][/DOUBLEPOST]Каталошката вредност ти ја кажува шпедитерот и на основа на таа плаќаш царина,данок и акциза
Пази откога ќе ја пријавиш за царинење имаш рок 30 дена да ги платиш давачките во спротивно ќе ти ја земат

Во бугарија ги гледам ефтино се продаваат од 300-400 евра нагоре
А добро може ли да се царини кола со 2000та? Нели има закон само еуро 4?

А добро може ли да се царини кола со 2000та? Нели има закон само еуро 4?
Алфата е со скопски таблици а купена е од ел-де комерц.
А за увоз бензинците поминуваат

Да прашам каде може да се најде одличен мајстор не мајстор од типот знам ама незнам. Ми треба за предница и за да се смени лагер пошто еден мајстор го утна лагерот :pistoldz::pistoldz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom