Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ако мислеше на превоз,за камион,ќе ја возиме навака ние...мада и тоа кошта,нормално.

И да ми каже некој како и кога,се одбива ДДВ-то...тоа спасува многу,па скоро трошоците ќе ги покриеме со ДДВ-то...а ќе зееме бајаги понова кола неголи што планираме тука...
ДДВ се одбива само за товарно возило на фирма а кога ќе го продадеш треба да го платиш.

Волксвагените немаат никаков проблем..Само турај гориво и вози..[DOUBLEPOST=1435007224][/DOUBLEPOST]
Veruj mi deka imaat 2.0 Tdi problem tie 2-3 godini posle e sreden toj problem. Ako ne mi veruvas prasaj nekoj avtomehanicar sto se razbira povekje

ДДВ се одбива само за товарно возило на фирма а кога ќе го продадеш треба да го платиш.
А зошто тогаш има и на обични коли цени со и без ддв ? јас мислам дека било кое возило,кое се возело на фирма,го продаваат со можност да ти одбијат ддв ?

А зошто тогаш има и на обични коли цени со и без ддв ? јас мислам дека било кое возило,кое се возело на фирма,го продаваат со можност да ти одбијат ддв ?
На таа што треба да го платиш ддв то продавачот го должи.
Не може било кое возило.
Службено возило на директор,менаџер не се ослободува од ддв.
Ако си ддв обврззник и плаќаш на ф-ра поволности можеш да користиш на сервисирање,гуми,резервни делови,паркинг,......
Горивото исто не се ослободува од ДДВ,освен ако е товарно,на се друго се правда како материјален трошок.

Se mislam sto da izberam pomegju ovie 2 avtomobili Seat Leon 1.9 TDI ili Golf 5 1.9 TDI, znam deka nosat ist motor ama me interesira koja e podobra spored vas, koja kola ima podobra voznja, poftina za odrzuvanje i slicno. Se nadevam deka ke mi pomognete vo izborot za mojot prv licen avtomobil. Pozdrav !

Prvo otvori go kapaceto i vidi da ne ti e pod pritisok slucajno vo crevata. Kaj mene taka bese na pasatot pa koga kje go otvorev kapaceto se osloboduvase pritisokot i se bese vo red so nivoto. A toa deka kje dostavis 50 ili 100 grama voda ne mu se sekiraj ne si ti vo sibir pa da ti zamrzne. Sekiraj se ako dostavis litro-dve.
Кога го отварав, испушти како звук. И јас мислев дека ќе се врати у нормала, ама ништо. Ќе дотурам малце дестилирана, а пред зима... смена на анти-фриз.

Кога го отварав, испушти како звук. И јас мислев дека ќе се врати у нормала, ама ништо. Ќе дотурам малце дестилирана, а пред зима... смена на анти-фриз.
Koga e vruk motorot vodata se siri i nivoto malce se diga. Nivoto gledaj go sabajle koga e motorot laden. Proveri gi termostatot i termoprekidacot, ako eden od ovie ne funkcionira ke ti frla voda nadvor niz kapackata. Imas sredstva za zatnuvanje na mali dupcinja i puknatinki, obicno se vo mali sisenca i se sipaat vo ladilnata tecnost. Probaj so nekoe ovakvo, 200-300 denari se.[DOUBLEPOST=1435045899][/DOUBLEPOST]
Волксвагените немаат никаков проблем..Само турај гориво и вози..[DOUBLEPOST=1435007224][/DOUBLEPOST]
Veruj mi deka imaat 2.0 Tdi problem tie 2-3 godini posle e sreden toj problem. Ako ne mi veruvas prasaj nekoj avtomehanicar sto se razbira povekje
Pa ako znaes da si kupis i odperes prav VW taka e.[DOUBLEPOST=1435045983][/DOUBLEPOST]
DDV vrakjaat i za leki koli so starost do 10 godini, ama ako ja kupis od firma.[DOUBLEPOST=1435046260][/DOUBLEPOST]Kaj 2.0tdi pukaat glavite, eve vi gi motorite to est seriskite broevi na glavite so treba da se izbegnuvaat:
Pokraj problemot so pukanjeto na glavite maana im e toa so trosat ulje, nekojpat i povekje od litar na 1000km, i crknuvanje na diznite (ova vazi u globala za site komonrail motori).

:::::::::::::::::::::::::::::::..
Basically, there are 3 references for the cylinder heads on your 2.0 Tdi BKD engine.

Open the hood, remove the engin cover, and to the rightof the cylinder head, under the metalic fuel lines, you will see a references written upside down, with a letter at the end. Over in another forum, a survey was made with the following results.

03G 103 308 A years 2003 to 2005.55 allmost all cracked
03G 103 308 B years 2005.5 to 2006.6 only a few cracked
03G 103 308 C years 2006.5 to 2007.5 none cracked cracked

This means that for those of you who have had theirs replaced, or even with a new car, check out the letter on your reference for peace of mind.[DOUBLEPOST=1435046546][/DOUBLEPOST]
Дали некој знае колку се плаќа да увезеш сам возило од Германија ?

голф 6,1.4/1.6 2010 година ?

и дали овие мотори на ВВ се турбо...?
3 bona minimum davacki ke te fatat, a moze i povekje. Ako ne se sredat dokumenti ko so treba (eur1 ili izjava za evropsko poteklo) uste +500-700 evra ke fati.

Последно уредено:
Со какво средство треба да се мие колата? Рено Меган 2002 година..... досега не сум го перел дома.

Помината со клуч - изгребана . 20-25 цм.
Има некое чајре дасе опрај ? не е обично како со нокт за да се опрај со полирање, има онака како црни фрги како фатено...како рапаво е малце...
Крв да сери тој што ја поминал!завидлив народ ццццц

Со какво средство треба да се мие колата? Рено Меган 2002 година..... досега не сум го перел дома.

Јас ја перам со шампонот што се бањам...Wash and Go..Ќе истурам во кофа околу 50-100 милилитри,во кофа од 20 литра,ја полнам со вода,со четката ќе пробуричкам и фино лепо почнувам секаде да минам..Али прво обавезно убаво прво во вода,па со сапуница и на крај убаво ја плакнам со вода..Јас така ја мијам на улица..[DOUBLEPOST=1435072125][/DOUBLEPOST]
Има некое чајре дасе опрај ? не е обично како со нокт за да се опрај со полирање, има онака како црни фрги како фатено...како рапаво е малце...

Да ја однесеш кај некој што полира,ако може со полирање да се среди..Нели имаше едно како пенкало,што поминуваш низ гребаницата,и наводно ја корегира.

пенкалото божем за корекција на гребаници нема врска залудно фрлени пари катастрофа е

пробај со уљен разредувач ,ако е надворешна наслага уљениот ќе ја извади, а пошто фарбата е на нитро основа нема да има никаква рекација(гарантирано). тоа што ќе остани како длабнатина можи малу да се корегира, ама сака малку умешност. јас сум го правел ама вака преку нет неможи да се научи

пробај со уљен разредувач ,ако е надворешна наслага уљениот ќе ја извади, а пошто фарбата е на нитро основа нема да има никаква рекација(гарантирано). тоа што ќе остани како длабнатина можи малу да се корегира, ама сака малку умешност. јас сум го правел ама вака преку нет неможи да се научи
На почетокот каде што го закопал клучот е длабоко и линијата е црна и се познава дека е длабоко,колава е бела и апла паѓа во очи.а линијата како ја растргнувал на крајот не е црна туку е како сива и шарено, дел сиво дел бело... тоа не е вдлабато или е али минимално не како на почетокот.Тоа се думам дали може со некое средство да се извади..

Ужас дури и мене во Брисел ми ја изгребаа колата. И тоа не во емигрантскиот дел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom