Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, гледам намален ми е малку од минимунов анти-фризов. Дали да го истечам на цело (и како)? Или пак само нов да му додадам до средината?

Провери од кај тече.

Дечки, гледам намален ми е малку од минимунов анти-фризов. Дали да го истечам на цело (и како)? Или пак само нов да му додадам до средината?

Ако снемува само малку антифриз, само дотури пошто по малку испарува. Ако снемува малку повеќе, пробај со средства како `пингвин` кои ги затнуваат малите дупчина, а ако снемува поначесто мора да се најди кривецот за тоа

Провери од кај тече.

Ако снемува само малку антифриз, само дотури пошто по малку испарува. Ако снемува малку повеќе, пробај со средства како `пингвин` кои ги затнуваат малите дупчина, а ако снемува поначесто мора да се најди кривецот за тоа
Сосем малку е намален, една цртичка шо се вели. А повеќе од година е анти-фризот? Шо значи нормално е?

голф 6,1.4/1.6 2010 година ?

и дали овие мотори на ВВ се турбо...?
1.6 нема турбо; 1.4 ако има 80 кс е без турбо, ако има повеќе, со турбо е (претпоставувам за бензинци зборуваме).

1.6 нема турбо; 1.4 ако има 80 кс е без турбо, ако има повеќе, со турбо е (претпоставувам за бензинци зборуваме).
Да да бензин...фала ти многу.

а за давачки знаеш ли ?

а за давачки знаеш ли ?
Не, но има овде некои што знаат, ваљда ќе се јават. Она што можам да го кажам е дека најголеми трошоци ти се транспорт (минимум 500 евра, веројатно нешто повеќе) и царина, која што се одредува како (мислам) околу 10 % од каталошката вредност на колата - веројатно некаде околу 1500 евра, можеби помалце - зависи колку ќе ја проценат дека вреди спрема каталог. Има уште некои не толку големи трошоци, но нека се јави некој поупатен.

Зашто толкава процедура и непотребно губење време кога може поедноставно со алуминиумски кит.
ИСПТОБАНО И ДОКАЖАНО

Ќе џвркне на сред пат некаде,ќе ја зариба колата..[DOUBLEPOST=1435007121][/DOUBLEPOST]
Dali audi a6 2.0 TDI (2005-2006 godina) go imaat istiot problem kako volkswagenite 2.0 toa godishte? Fala vi i pozz

Волксвагените немаат никаков проблем..Само турај гориво и вози..[DOUBLEPOST=1435007224][/DOUBLEPOST]

Ако знаеш каков има внатре додади му,ама ИСТ таков..Ако не си сигурен каков антифриз возиш,дотури му дестилирана вода..Ако немаш дестилирана вода,вода од чешма и те како ќе ти заврши работа..Не е добро да се мешаат различни антифризи..[DOUBLEPOST=1435007273][/DOUBLEPOST]
Сосем малку е намален, една цртичка шо се вели. А повеќе од година е анти-фризот? Шо значи нормално е?

Возиш 100% некоја германска кола..Волксваген може,или Ауди на пример?

Ако знаеш каков има внатре додади му,ама ИСТ таков..Ако не си сигурен каков антифриз возиш,дотури му дестилирана вода..Ако немаш дестилирана вода,вода од чешма и те како ќе ти заврши работа..Не е добро да се мешаат различни антифризи..[DOUBLEPOST=1435007273][/DOUBLEPOST]

Возиш 100% некоја германска кола..Волксваген може,или Ауди на пример?
Само вода за да израмнам и толку? Не е штетно, ништо? Толку не можам сам да го испразнам и на цело ново да наполнам?

SEAT, така да под volkswagen.

Само вода за да израмнам и толку? Не е штетно, ништо? Толку не можам сам да го испразнам и на цело ново да наполнам?

Мана им е тоа,секој втор Волскваген што сум го видел има проблем со тоа казанчето..Вода,ама треба да знаеш дека го разблажуваш антифризот,и нема да држи минус..Али на зимо ќе си го смениш комплет..Незнам кај тебе како е,али кај мене е боза..Има скроз доле на хладњакот како капаче,се оштрафува тоа,цела вода истекува,се тура нова,се испушта воздухот и тоа е тоа..Али пишувам за кај мене..Кај тебе веројатно воздухот сам испаѓа,во спротивно ќе имаш големи проблеми со температурата..

Prvo otvori go kapaceto i vidi da ne ti e pod pritisok slucajno vo crevata. Kaj mene taka bese na pasatot pa koga kje go otvorev kapaceto se osloboduvase pritisokot i se bese vo red so nivoto. A toa deka kje dostavis 50 ili 100 grama voda ne mu se sekiraj ne si ti vo sibir pa da ti zamrzne. Sekiraj se ako dostavis litro-dve.

Prvo otvori go kapaceto i vidi da ne ti e pod pritisok slucajno vo crevata. Kaj mene taka bese na pasatot pa koga kje go otvorev kapaceto se osloboduvase pritisokot i se bese vo red so nivoto. A toa deka kje dostavis 50 ili 100 grama voda ne mu se sekiraj ne si ti vo sibir pa da ti zamrzne. Sekiraj se ako dostavis litro-dve.

Тоа ако тече континуирано,ќе достави и 4-5 литра..Само од себе неможе да се реши.

Не, но има овде некои што знаат, ваљда ќе се јават. Она што можам да го кажам е дека најголеми трошоци ти се транспорт (минимум 500 евра, веројатно нешто повеќе) и царина, која што се одредува како (мислам) околу 10 % од каталошката вредност на колата - веројатно некаде околу 1500 евра, можеби помалце - зависи колку ќе ја проценат дека вреди спрема каталог. Има уште некои не толку големи трошоци, но нека се јави некој поупатен.
Ако мислеше на превоз,за камион,ќе ја возиме навака ние...мада и тоа кошта,нормално.

И да ми каже некој како и кога,се одбива ДДВ-то...тоа спасува многу,па скоро трошоците ќе ги покриеме со ДДВ-то...а ќе зееме бајаги понова кола неголи што планираме тука...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom