Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Да ти се наштелува сајлата.Мора механичар да види,неможе преку тастатура..До сега 3 години ја имам колава,никогаш не ми провериле рачна кочница,ни па да гледаат на која страна ми лежи..Оди во АМСМ,таму ќе те пуштат..Кај ја носиш колата на технички?
Не е во Македонија он. Во Словенија е. Затоа и му прават проблем. Се е комјутерски и ако компјутерот каже дека нешто не е во ред нема шанси да те пуштат.

Дечки на технички не ме пуштаат, затоа што рачна држи само на лева страна, а на десна доста послабо. Во пракса тоа не е некој проблем, затоа што нема теоретски шанси да направи некој проблем, ама ете на него така му покажува на компјутер и не може да поминам. Мењав диск и плочки, ама ништо не направив, пак исто. Што друго може да се направи?
A da kazese so kola e prvo. Ako ima dobosi pozadi togas verovatno treba racno da se nastavi samosteluvackiot mehanizam, Ako e so diskovi i plocki pozadi togas ne cini mehanizmot za racna na samiot cilindar,

A da kazese so kola e prvo. Ako ima dobosi pozadi togas verovatno treba racno da se nastavi samosteluvackiot mehanizam, Ako e so diskovi i plocki pozadi togas ne cini mehanizmot za racna na samiot cilindar,
За Голф се работи. Еве купив и цилиндар сега или како и да се вика тоа срање за 150 евра...

Не е во Македонија он. Во Словенија е. Затоа и му прават проблем. Се е комјутерски и ако компјутерот каже дека нешто не е во ред нема шанси да те пуштат.

Има шанса секако. Стуткуваш 20 евра во рака и му викаш на одговорниот дај си раката правиш едно здраво и така благословено си подмачкуваш.

Има шанса секако. Стуткуваш 20 евра во рака и му викаш на одговорниот дај си раката правиш едно здраво и така благословено си подмачкуваш.
Можда у Бугарија така. У Словенија нема шанси.

Siguren si? ;) Hehe. Neka dade 100 evra jas ke mu sredam tehnicki ic na pregled da ne ja nosi. Samo sobrakajnata i gotovo. Za Slovenija zboram. No problemo.
Ај за друг пат ќе те барам. Мене неможеше механичар словенец кој цел живот е пријател со тие у технички да ми а среде исто за ручна, ама чим си ти толку јак....:facepalm:

Ај за друг пат ќе те барам. Мене неможеше механичар словенец кој цел живот е пријател со тие у технички да ми а среде исто за ручна, ама чим си ти толку јак....:facepalm:
Slovencite za kur ne gi biva za takvi raboti. Imam dvajca so mi sreduvaat tehnicki tamu ako treba, vo Celje i Maribor. Na kogo mu treba slobodno neka kaze, tehnicki 33 evra +100 evra za mene i zavrsena rabota.

Slovencite za kur ne gi biva za takvi raboti. Imam dvajca so mi sreduvaat tehnicki tamu ako treba, vo Celje i Maribor. Na kogo mu treba slobodno neka kaze, tehnicki 33 evra +100 evra za mene i zavrsena rabota.

Хаха случај во Лондон, треба на технички МОТ се вика да помине едно Фијат уно скапаница со 1.0 Fire мотор. Свети check engine, рачна не работи, заден штоп исто така. Типот од технички (енглез) му вика не може да помине на сопственикот а тој му вика ај малце надвор на 5 минути, и така искочија и двајцата, сопственикот на Уното извади 20 фунти и му ги тутна на енглезот кој правеше технички и тој се врати унутра и за 10 минути му донесе потпишан записник на сопственикот. Така да кога во Англија се завршува да не правам муабет за на друго место. Случкава е од западен Лондон.
И сопственикот на Уното беше енглез и дечкото што работеше на технички исто така.

So da vi pravam koga ne znaete da se snajdete. Inaku so se koli tice vo Slovenija se znae, vo Celje sve moze da se napravi, tamu ti e sverc i dalavera centar na drzavata. :icon_lol: profesionalci.
Добра е. Чим од Цеље купуваш коли јасна ми е сета. А и тебе ти прават такви технички пошто ги носиш колите надвор од Словенија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom