Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Вака,сакам да купам ауди(б8) а4 од 2008-2010 година па сакам да прашам дали е подобро да купам дизел 2.0тди или бензинец 1.8.Тука кај мене моментално дизелот е малку поскап од бензинот,но со дизел би имал помала потрошувачка и помалку би плаќал road tax. Од друга страна па ми кажаа дека дизелот би бил поскап за одржување/сервисирање а и читнав дека филтерот(DPF) се блокира при градска вожња и треба да се вози на автопат почесто за да се 'исчисти'.Исто така колку е разумно да се купи со отприлика 80.000-100.000 милји?И за крај да спомнам дека дневно би возел околу 7-8 милји( у два правци) градска за до работа и назад,и ваљда 1-2 викенда у месец би возел на отворен пат.

Ако возиш само 4-5 000 годишно, тогаш зашто ти е и А4 ... Сакаш да имаш помали давачки, што помала потрошувачка и слично ... Епа у тој случај ( ако веќе сакаш да биде Ауди ) земи си А1 1.6 ТДИ 105 кс и фурај ... Екстра за низ град, мало, лесно и се што бараш у тој поглед ... А ако ти малецко иди на А3, или пак јас за низ град не би земал ништо поголемо од Голф... Голф 6 од исто годиште и ист мотор и опрема како таа А4-ка е знатно поевтин, а многу подобар за низ град, пола метар не е мала разлика у кола ...

ќе го филтрираме, ако не ти држи гзот да го купиш и се плашиш од еден филтер дали ќе ти се затне боље купи си нешто друго као матиз или спарк и така ти е само за до работа.

Ако немаш нешто паметно да кажеш,ич не одговарај.[DOUBLEPOST=1432482705][/DOUBLEPOST]
Ако возиш само 4-5 000 годишно, тогаш зашто ти е и А4 ... Сакаш да имаш помали давачки, што помала потрошувачка и слично ... Епа у тој случај ( ако веќе сакаш да биде Ауди ) земи си А1 1.6 ТДИ 105 кс и фурај ... Екстра за низ град, мало, лесно и се што бараш у тој поглед ... А ако ти малецко иди на А3, или пак јас за низ град не би земал ништо поголемо од Голф... Голф 6 од исто годиште и ист мотор и опрема како таа А4-ка е знатно поевтин, а многу подобар за низ град, пола метар не е мала разлика у кола ...

Да сакав ауди а1,а3 или голф ке прашав за нив. и јас пишав што сакам да купам,само се мислам помеѓу бензинец и дизел.

Последно уредено:
Хаха баш е ситница.Не знам кај е 1500евра али тука колку што читнав за ауди а4 филтерот е околу 2000 фунти и го бараат за МОТ.

Лесно се поминува Мот. Стуткуваш 20 фунти на тој одговорниот и потпишува. Барем таму се проаѓа лесно. И што се 2000 фунти за тој стандард.

Сакам да прашам за новата Мазда 6 (моделот/ите од 2013 па натака), искуства/критики било што. Не сум за купување, можеби некогаш понатака. Надворештниот изглед, ентериерот и просторноста многу ми се свиѓаат. Она што ме натера да прашам е силното рекламирање на Мазда во САД. Фала.
Друже, колите за амерички пазар немаат врска со колите за европски пазар, дури и БМВ правено за америка, мислам дека ќе ти биде тешко да го регистрираш во европа.

Друже, колите за амерички пазар немаат врска со колите за европски пазар, дури и БМВ правено за америка, мислам дека ќе ти биде тешко да го регистрираш во европа.
Јасно ми е тоа. Прашував за овие кај нас што се продаваат/возат.

Вака,сакам да купам ауди(б8) а4 од 2008-2010 година па сакам да прашам дали е подобро да купам дизел 2.0тди или бензинец 1.8.Тука кај мене моментално дизелот е малку поскап од бензинот,но со дизел би имал помала потрошувачка и помалку би плаќал road tax. Од друга страна па ми кажаа дека дизелот би бил поскап за одржување/сервисирање а и читнав дека филтерот(DPF) се блокира при градска вожња и треба да се вози на автопат почесто за да се 'исчисти'.Исто така колку е разумно да се купи со отприлика 80.000-100.000 милји?И за крај да спомнам дека дневно би возел околу 7-8 милји( у два правци) градска за до работа и назад,и ваљда 1-2 викенда у месец би возел на отворен пат.
Zemi si benzinec i praj go na plin, ili zemi neso veke so plin. Vo UK e vozenje na plin tri pati poeftino od benz i nafta.

Имав план да купувам еден Голф 5, накратко 1.4 кубика е, 50.000-60.000 км. пројдено, бензинец.
Слушнав многу поделени мислења за таквата кола, од тоа дека моторот не им е добар, не влечела многу, до тоа дека петките што се 1.4 во целина како серија имале некој сериски баг.
Што од тоа е вистина?
Може некој да ми каже нешто повеќе во врска со ова?

Дали можете да ми понудете некој автомобил со 75KW Мотор ама некој понов од поновиве коли....

Имав план да купувам еден Голф 5, накратко 1.4 кубика е, 50.000-60.000 км. пројдено, бензинец.
Слушнав многу поделени мислења за таквата кола, од тоа дека моторот не им е добар, не влечела многу, до тоа дека петките што се 1.4 во целина како серија имале некој сериски баг.
Што од тоа е вистина?
Може некој да ми каже нешто повеќе во врска со ова?
Ако е реално со таа км поминато ти е супер избор
Слаб е донекаде моторот, можеби и ќе ти троши повеќе ама трпи плин
За која цена би го земал?

Ако е реално со таа км поминато ти е супер избор
Слаб е донекаде моторот, можеби и ќе ти троши повеќе ама трпи плин
За која цена би го земал?
Првичниот договор е 6.000 евра.

Го знаеш човекот? дека 50-60К км поминато да најдеш е џекпот
Абе, тоа е се ок, туку, муабетов беше зборев со 2-3ца луѓе шо рботаат со коли и они викаат, цитирам:
-бегај од кола голф5 што е 1.4. бензин зашто фалична серија биле?

Значи и без да ја видат колата викаат да не ја земам, зашто нешто не било ок со тие коли.
Е сеа како може VW да направи таква фалична серија не ми е јасно, и ме ставаат во мислење зашто може колата не е скапа за тие пари, ама ако се покаже фалична ќе ме кошта повеќе отколку голф 6ка да земам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom