Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
да ве питувам нешто.не се разбирам од коли,еден другар вика дека се разбира.вика да не сум глеал коли со 1.4 мотор не биле погодени.дали е вистина ова пошто сакам сеа да зеам некое половно поло

Последно уредено:
да ве питувам нешто.не се разбирам од коли,еден другар вика дека се разбира.вика да не сум глеал коли со 1.4 мотор не биле погодени.дали е вистина ова пошто сакам сеа да зеам некое половно поло

Гледај да биде барем најмалце 1.6 , некое дизелче. Имаш солидни вектри ефтини до кај 3 илади евра за тие пари. Еден таксист што го познавам имаше Тојота 1.2 беше , крупна кола, а мал мотор. На 150.000 го правеше ремонт.

Иначе како и се имам намерачано на новата Шкода Октавиа , спомнуваат потрошња 3.80 на отворено и 5.20 во град , дизел.

2013-Skoda-Octavia-III-112-e1355326130256.jpg

Ми треба некоја електрична шема за жиците за радио на Опел Корса 1.2 2006та година. Да видам која жица за што е.

Ме интересира за Volkswagen Passat B6 нешто повеќе...дали чини колата и се што знаете за нејзе.
Фала однапред :cool:

da ne znae nekoj kade ili kako da dekodiram original radio beta od golf 4 fala vi na odgovorot

da ne znae nekoj kade ili kako da dekodiram original radio beta od golf 4 fala vi na odgovorot
Оди кај компјутерска дијагностика и тие ќе најдат број за кодирање ,кај мојот ауди така направив и завршена работа.

Дечки некој да знај како да дојдам до некој си card key мислам дека е 5-то цифрен одел заедно со клуцевите ама еве мене не ми го дадоа---ми треба за дијагностика на колата да отклучам некој работи.

Вака сега, бидејќи не најдов друга тема, а нова не сакам да отварам, имам едно прашање.
Имам автомобил на љубљански таблички (живеам со виза во Словенија). Сакам да ја префрлам на МК таблици, но колата е прилично нова 2010год, па би требало да платам висока царина.
Дали може да ја префрлам на близок човек (кој има БГ пасош) притоа, регистрацијата да се врши во Бугарија со БГ таблици (пожелно Петрич), па потоа тој да ми даде полномошно за да можам слободно да возам во МК, и дали некој знае колкава сума отприлика треба да се плати.
Секој одговор ќе биде од полезност.

Искуство со Цитроен Сахо втс 1.6 16в ? колку би му била потрошувачката низ град ?

Вака сега, бидејќи не најдов друга тема, а нова не сакам да отварам, имам едно прашање.
Имам автомобил на љубљански таблички (живеам со виза во Словенија). Сакам да ја префрлам на МК таблици, но колата е прилично нова 2010год, па би требало да платам висока царина.
Дали може да ја префрлам на близок човек (кој има БГ пасош) притоа, регистрацијата да се врши во Бугарија со БГ таблици (пожелно Петрич), па потоа тој да ми даде полномошно за да можам слободно да возам во МК, и дали некој знае колкава сума отприлика треба да се плати.
Секој одговор ќе биде од полезност.
Не може така ,освен ако имаш бугарски пасош тогаш ќе може додека некој друг квази-бугар со бугарски пасош и да ти ополноможи ти да возиш само ако имаш бугарски пасош ќе може,а без пасош не може. Најубаво продај си во Словенија и со тие пари купи си друга кола со Македонски таблици друго чаре нема,а и да беше така лесно, ехееј во Македонија би имало кражби за коли повќе од србија,бугарија и албанија заедно ;)

Колку кошта регистрација на ауди а6 2.0 тди и 3.0 тди 2006 година ?

Колку кошта регистрација на ауди а6 2.0 тди и 3.0 тди 2006 година ?
Околу 13 000-18 000 денари зависи колку КС имаш ,значи 2.0 тди е поефтина регистрација .

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Искуство со Цитроен Сахо втс 1.6 16в ? колку би му била потрошувачката низ град ?

Околу 10 л. на 100 км со нормално возење, јас имам 1.4 8в потрошувачката му е околу 8л на 100км при нормално возење

Сакам да прашам дали вреди да се земе кола од словенија или германија и како иде процедура за царина и од прилика кој е критериумот за наплаќање за царината ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom