Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
изгледа за брзо време ќе се носат закони со кои ќе се затегнат оние кои се загадувачи,односно најавено е дека нема да ги поминат на технички преглед возилата кои се поголеми загадувачи од дозволеното......уверување дека за брзо ќе се случи тоа е што веќе на станиците за технички преглед започнато е мерењето на издувните гасови на возилото........

прашање е што со тие кои имаат такви автомобили,на кој начин ќе го доведат возилото во состојба да го помини техничкиот........на пример постари дизели со поголеми мотори,дали ќе мора да стават катализатори или на друг начин ќе го решаваат тој проблем(можеби дури и на отпад:icon_lol:)

колку ќе чини решавањето на овој проблем - мислења ?

Lesno se resava. Stavas kvalitetno dizel gorivo i aditivi i nema da zagaduva. Ke pomines tehnicki. 99% od kamionite ke si imaat problemi.
A sto praime so oldtimerite ?

Lesno se resava. Stavas kvalitetno dizel gorivo i aditivi i nema da zagaduva. Ke pomines tehnicki. 99% od kamionite ke si imaat problemi.
A sto praime so oldtimerite ?

Претерано користење на адитиви не е добро за моторот.

Jas ako sakam kolata uopste na tehnicki ne treba da ja nosam i ke ja registriram, a vie ste se isplasile za izduvni gasovi. Uste kolku luge znam sto taka si gi registriraat kolite ehe... Makedonija e ova, ne e zapad. Bugarite se vo EU pa isto i kaj niv sve se registrira za 20 leva mito bez da se nosi na tehnicki.
:D

Ima fiat punto 1.1 od 1998 za 900 eur fiksno. Koj saka ke mu dadam broj da se javi. Veruvam ne e losa opcija.

mnogu ubavo auto. BMW se znae. Zakon. Ako ti go davaat za dobra cena lapaj go. Na strana stai si 500-600 EUR za servis (gumi, ulje, kaisi i zanepredvideni raboti). Edna od najdobrite koli.

Да не знае некој да продава радиа,али фабрички конкретно за корса фабричко радио cd плеер ми треба корса Ц..

Сакам да прашам за моторното масло Ликви Моли...? Дали е едно од најдобрите, затоа што чекам да ми закажат термин во Аутомакедонија да идам, а таму само такво користеле...? Иначе како овластени за Шевролет имаат моментално некој попуст и затоа ќе идам, иначе скапи се...

Малце глупо прашање
Како функционира она в гепек за цд-а редење, редам цд-а и стегам на радиото да се уклучат и викат No CD. Зошто не ги читат?

Сакам да прашам за моторното масло Ликви Моли...? Дали е едно од најдобрите, затоа што чекам да ми закажат термин во Аутомакедонија да идам, а таму само такво користеле...? Иначе како овластени за Шевролет имаат моментално некој попуст и затоа ќе идам, иначе скапи се...

normalno se skapi. Ovlasten servis e toa ne e maalska garaza.
Kaj nas diskutabilno e kakvomaslo e najdobro koga 90% se falc so cena na original. Do sega sum najzadovolen od lukoil maslata. 1000 denari 4 litra na benzinska pumpa.

Јас користев Ликви Моли 10-40 1200 денари,пет литра туба.Не сум некако задоволен го трошеше побрзо.Си фурам сега Еуроп.Далеку е од најдобрите,најдобри се,Селениа,Шел Кастрол,Мобил.Слушам го фалат и Валволинот,на Макпетрол го има,1500 динари.

Сакам да прашам Golf 4 TDI od 1999,при нагло кочење се осеќа некое тропање на предницата, исто така пред некој ден приметив дека при нагло стартување има тропање на десното тркало(не секогаш). Што би можел да биде проблемот. Ми рекоа да сменам лагери на предни амортизери, дали може да е од нив.:unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom