Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
ejjj poima neam sto maslo e sega vnatre...znam fabricko e total...a dali e sinteticko, polusinteticko neznam...na pocetok na avgust ja zemav...

ejjj poima neam sto maslo e sega vnatre...znam fabricko e total...a dali e sinteticko, polusinteticko neznam...na pocetok na avgust ja zemav...

Онда треба и тој ребрастиот каиш да си го смениш,освен газдата ако не ти кажал пред колку км е заменет,со се шпанери комплет.

м
Онда треба и тој ребрастиот каиш да си го смениш,освен газдата ако не ти кажал пред колку км е заменет,со се шпанери комплет.
gazdata mi rece deka gi smenil site filtri site kaisi negde 1500-2000km pred da ja zemam jas... jas projdov okolu 2500-3000km do sega....sega baram nekoj majstor da mi gi zameni filtrite za vozduh i za ulje...a najverojatno ke go menjam i za nafta

м
gazdata mi rece deka gi smenil site filtri site kaisi negde 1500-2000km pred da ja zemam jas... jas projdov okolu 2500-3000km do sega....sega baram nekoj majstor da mi gi zameni filtrite za vozduh i za ulje...a najverojatno ke go menjam i za nafta

Go najdov filterot za nafta za 1000ce kaj mene u maalo (univerzalna sala) vo edna prodavnica...i mu zemav maslo Total... sega uste da najdam majstor za da gi smeni... :)

Дечки да ве прашам дали некој знае каде во Мк се продава hood cover / bra за Ford Fiesta MK6? Барам по ebay лево десно али над 100$ e, реков да не има овде за поевтино, или пак некој да изработува. Преку кјурац ми е да ми се прават секоја зима дупчиња на хаубата од камчиња на автопат, плус тоа тазе ја фарбав хаубата. Фала!

kolku kosta servis za fiat punto 2003 benzin filtri ,svekici, kaisi i zategaci
--- надополнето: 11 октомври 2013 во 20:21 ---
i kolku bi kostal nov druk lager so rabotna raka

kolku kosta servis za fiat punto 2003 benzin filtri ,svekici, kaisi i zategaci
--- надополнето: 11 октомври 2013 во 20:21 ---
i kolku bi kostal nov druk lager so rabotna raka

Ова ти е како да прашаш колку пари е телевизор? :D
Зависат цените дали ќе си ги купуваш сам деловите, и дали ќе ги менуваш сам, во сервис или во овластен сервис.
Неодамна другар менуваше на Пунто 2 1.2 бензин сет ламела, и со се работна рака го фати 7500 денари... живо џабе. Е сега ако менуваш само друк лагер,цената за работната рака ќе ти биде иста,(3000 најмалку) бидејќи работата е иста, така да подобро да смениш цел сет.
Филтри и свеќици да прашаш во Аутофилтер во карпош 4, или на семафорите кај Канела во козле, има едно продавниче.
(цени од прилика.
Филтер за масло~300ден.
Филтер за воздух~350ден.
Филтер за полен~500ден.
Свеќици~800-1200ден.
Каиши и затегачи не би требало повеќе од 5000ден.)

Дечки колава последново време нешто ко да ми е послаба со снага и да ми потсецнува чат пат. Ја гледаше денес еден механичар и незнае што е точно но се сомнева во филтерот за нафта. вели филтерот за нафта и полен да ги сменам бидејќи не се одамна сменети. Можно е или сака да ме смота парите да ми ги земи само?
Го виде интеркулерот на него се сомневав јас прво бидејќи го менив половен пред 7 месеци, но вели добар е нема гајле, не е од него.

Дечки сакам на цела шалт табла да и ги сменам сијаличките да ставам лед бело да ми свети, каде би можел да најдам некои поквалитетни бидејќи земав од Ауто лидер ги сменив кај парното недела дена дали истераа цркнаа одма... ?

Даевото е добро само што многу троши 8 литра ги јаде на отворено у град да не заглавиш моли се , а пунтото е океј со потрошња , плус делови има поскапи слушнав ланосот :) + му се јави некој проблем почна уље на мотор да тече ради некое си дихтунг капаче што пари е тоа
Клај си плин... ем нема да возиш лименка со 2 и пол врати, ем ќе имаш клима.

За цената на плино, никогаш нема да имаш 4 врати. За клима непрам муабет.

Дечки колава последново време нешто ко да ми е послаба со снага и да ми потсецнува чат пат. Ја гледаше денес еден механичар и незнае што е точно но се сомнева во филтерот за нафта. вели филтерот за нафта и полен да ги сменам бидејќи не се одамна сменети. Можно е или сака да ме смота парите да ми ги земи само?
Го виде интеркулерот на него се сомневав јас прво бидејќи го менив половен пред 7 месеци, но вели добар е нема гајле, не е од него.

Како да ти земи пари?Па ќе си купиш филтер за нафта и за полен,и однеси му ги,нека ти ги замени.Ќе му дадеш 100-200 денари и капата настрана.

Каде можам да најдам Ford Formula F 5W30 моторно масло?

P.S. Што мислите за квалитетот на антифриз од Wurth?

во план сум да купам голф 4 тди... се двоумев помеѓу 90кс и 110 кс... бидејќи иам положено 1 година и 8 месеци и некако викаат дека ќе ми прават проблеми полицајците ако зимам 110 кс... гледав со 90кс, ама ми излезе и еден модел со 101кс т.е. 74kw... шо повеќе ќе ми препорачате од овие 3 модели, и зашо баш тој модел ? однапред благодарам :)

во план сум да купам голф 4 тди... се двоумев помеѓу 90кс и 110 кс... бидејќи иам положено 1 година и 8 месеци и некако викаат дека ќе ми прават проблеми полицајците ако зимам 110 кс... гледав со 90кс, ама ми излезе и еден модел со 101кс т.е. 74kw... шо повеќе ќе ми препорачате од овие 3 модели, и зашо баш тој модел ? однапред благодарам :)
Мислам дека не е доволно да имаш возачка две години, туку треба да имаш наполнето и 21 година. Законот си е тој и сеуште важи, казната е 400 евра, така да јас не би ризикувал. Дури и моделот со 101 КС ја поминува границата за силата на моторот за занемарливи 0.5 КС ( 75 киловати се еднакви на 100,5 коњски сили). Не би ме чудело и за тоа да прават проблем. Затоа ако дојде до купување на тој модел, информирај се претходно.

Што се однесува до различните модели, јас би се двоумел помеѓу 1.9 ТДИ 90 КС и 1.9 ТДИ 110 КС. Двата мотори се квалитетни и издржливи, а првиот е помалку механички оптоварен поради помалата сила на моторот. Потрошувачката според фабричките информации пишува дека е иста, ама јас се сомневам во тоа. За моторот со 110 КС можеби и регистрацијата е поскапа, ако ти значи нешто тоа.
Кога би бирал, едноставно одлучи се за моделот кој е повеќе сочуван, затоа што сепак се работи за половно возило.

Мислам дека не е доволно да имаш возачка две години, туку треба да имаш наполнето и 21 година. Законот си е тој и сеуште важи, казната е 400 евра, така да јас не би ризикувал. Дури и моделот со 101 КС ја поминува границата за силата на моторот за занемарливи 0.5 КС ( 75 киловати се еднакви на 100,5 коњски сили). Не би ме чудело и за тоа да прават проблем. Затоа ако дојде до купување на тој модел, информирај се претходно.

Што се однесува до различните модели, јас би се двоумел помеѓу 1.9 ТДИ 90 КС и 1.9 ТДИ 110 КС. Двата мотори се квалитетни и издржливи, а првиот е помалку механички оптоварен поради помалата сила на моторот. Потрошувачката според фабричките информации пишува дека е иста, ама јас се сомневам во тоа. За моторот со 110 КС можеби и регистрацијата е поскапа, ако ти значи нешто тоа.
Кога би бирал, едноставно одлучи се за моделот кој е повеќе сочуван, затоа што сепак се работи за половно возило.

е да, гледам и на тоа.... ама овој шо 101кс е 74 киловати, а прашав за тоа , не треба 21 година, туку само 2 години возачко искуство, зборев со инструкторот од автошколата... а оваа шо е 101 кс, газдата ми вика дека била побрза од 110ката а и помалку трошела, башка била од поновите модели, демек бил ист моторот со голф 5..? затоа прашувам некој да не знае повеќе или само се некои трикови на овие шо препродаваат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom