- Член од
- 28 април 2013
- Мислења
- 45
- Поени од реакции
- 8
ejjj poima neam sto maslo e sega vnatre...znam fabricko e total...a dali e sinteticko, polusinteticko neznam...na pocetok na avgust ja zemav...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ejjj poima neam sto maslo e sega vnatre...znam fabricko e total...a dali e sinteticko, polusinteticko neznam...na pocetok na avgust ja zemav...
gazdata mi rece deka gi smenil site filtri site kaisi negde 1500-2000km pred da ja zemam jas... jas projdov okolu 2500-3000km do sega....sega baram nekoj majstor da mi gi zameni filtrite za vozduh i za ulje...a najverojatno ke go menjam i za naftaОнда треба и тој ребрастиот каиш да си го смениш,освен газдата ако не ти кажал пред колку км е заменет,со се шпанери комплет.
м
gazdata mi rece deka gi smenil site filtri site kaisi negde 1500-2000km pred da ja zemam jas... jas projdov okolu 2500-3000km do sega....sega baram nekoj majstor da mi gi zameni filtrite za vozduh i za ulje...a najverojatno ke go menjam i za nafta
kolku kosta servis za fiat punto 2003 benzin filtri ,svekici, kaisi i zategaci
--- надополнето: 11 октомври 2013 во 20:21 ---
i kolku bi kostal nov druk lager so rabotna raka
Клај си плин... ем нема да возиш лименка со 2 и пол врати, ем ќе имаш клима.Даевото е добро само што многу троши 8 литра ги јаде на отворено у град да не заглавиш моли се , а пунтото е океј со потрошња , плус делови има поскапи слушнав ланосот+ му се јави некој проблем почна уље на мотор да тече ради некое си дихтунг капаче што пари е тоа
Дечки колава последново време нешто ко да ми е послаба со снага и да ми потсецнува чат пат. Ја гледаше денес еден механичар и незнае што е точно но се сомнева во филтерот за нафта. вели филтерот за нафта и полен да ги сменам бидејќи не се одамна сменети. Можно е или сака да ме смота парите да ми ги земи само?
Го виде интеркулерот на него се сомневав јас прво бидејќи го менив половен пред 7 месеци, но вели добар е нема гајле, не е од него.
Мислам дека не е доволно да имаш возачка две години, туку треба да имаш наполнето и 21 година. Законот си е тој и сеуште важи, казната е 400 евра, така да јас не би ризикувал. Дури и моделот со 101 КС ја поминува границата за силата на моторот за занемарливи 0.5 КС ( 75 киловати се еднакви на 100,5 коњски сили). Не би ме чудело и за тоа да прават проблем. Затоа ако дојде до купување на тој модел, информирај се претходно.во план сум да купам голф 4 тди... се двоумев помеѓу 90кс и 110 кс... бидејќи иам положено 1 година и 8 месеци и некако викаат дека ќе ми прават проблеми полицајците ако зимам 110 кс... гледав со 90кс, ама ми излезе и еден модел со 101кс т.е. 74kw... шо повеќе ќе ми препорачате од овие 3 модели, и зашо баш тој модел ? однапред благодарам![]()
Мислам дека не е доволно да имаш возачка две години, туку треба да имаш наполнето и 21 година. Законот си е тој и сеуште важи, казната е 400 евра, така да јас не би ризикувал. Дури и моделот со 101 КС ја поминува границата за силата на моторот за занемарливи 0.5 КС ( 75 киловати се еднакви на 100,5 коњски сили). Не би ме чудело и за тоа да прават проблем. Затоа ако дојде до купување на тој модел, информирај се претходно.
Што се однесува до различните модели, јас би се двоумел помеѓу 1.9 ТДИ 90 КС и 1.9 ТДИ 110 КС. Двата мотори се квалитетни и издржливи, а првиот е помалку механички оптоварен поради помалата сила на моторот. Потрошувачката според фабричките информации пишува дека е иста, ама јас се сомневам во тоа. За моторот со 110 КС можеби и регистрацијата е поскапа, ако ти значи нешто тоа.
Кога би бирал, едноставно одлучи се за моделот кој е повеќе сочуван, затоа што сепак се работи за половно возило.