Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
То е
Да ви ибам имињата.Тумбе-мумбе.
Неможи да немаш прекар Прилеп.Овој не е ништо тумбе :D Имаме Чекано,Џерамидата,Кибрито,Букaро ако почнам да ти ги редам треба 10 дена да пишувам и книга има напишано за прекариве :D

5 врати + клима vs 3 врати и џам? No way, ако сака и мерцедес нека е то второто. Нека си го продај и нека ти дојди со пари, да видиме тоа чудо кога ќе се деси.

Даевото е добро само што многу троши 8 литра ги јаде на отворено у град да не заглавиш моли се , а пунтото е океј со потрошња , плус делови има поскапи слушнав ланосот :) + му се јави некој проблем почна уље на мотор да тече ради некое си дихтунг капаче што пари е тоа

Во план ми е да зимам Опел Астра 2004/2005 годиште.. мислење општо за колата?

Ај дечки совет за Алфа Ромео 1.9 ЈТД.Ме интересира одржувањето и потрошувачката на овие коли,моделот од 2001/2002 година како се покажани тие мотори со гледам околу 115 кс.

Ај дечки совет за Алфа Ромео 1.9 ЈТД.Ме интересира одржувањето и потрошувачката на овие коли,моделот од 2001/2002 година како се покажани тие мотори со гледам околу 115 кс.

Моторот е добар.од Фиат,али за ефтини не се воопшто за сервис.

Каде местат радио, имам мое купено, а и звучници и жици, немам приклучок до радиото, само за антената... и цена отприлика...?

Каде местат радио, имам мое купено, а и звучници и жици, немам приклучок до радиото, само за антената... и цена отприлика...?

Да најдеш некој автоелектричар?

Najdov filter za vozduh 300 denari, filter za ulje 310...a filterot za nafta ne go zemav posto mi bese prilicno nerealna cenata od 1500 do 2000... prv pat menuvam. tolku li se za reno klio 2 DCI 1.5 DCI 2002 bez klima ili...i koe ulje da go zeam..fabrickoto mi rekoa e total i mi rekoa ima mineralno, polusinteticko i sinteticko neznam kakvo treba... pomos...

Najdov filter za vozduh 300 denari, filter za ulje 310...a filterot za nafta ne go zemav posto mi bese prilicno nerealna cenata od 1500 do 2000... prv pat menuvam. tolku li se za reno klio 2 DCI 1.5 DCI 2002 bez klima ili...i koe ulje da go zeam..fabrickoto mi rekoa e total i mi rekoa ima mineralno, polusinteticko i sinteticko neznam kakvo treba... pomos...

Секое масло со вискозност 10-40 можеш да го ставиш.Вискозноста,т.е густината е битна,иначе за налепницата на тубата горе-доле сите се исти.Конкретно за мене,ставив Еурол масло=Холандско,4 литра 1400 денари и филтерот 250 денари за масло,за нафтата не го сменив а ме кошта околу 400 денари,горе-доле тука се цените.Имаш Ликви Моли,10-40 1300 денари,спрема џебот.Овој твојов за гориво може е поскап,оти е комон реил моторот.

Секое масло со вискозност 10-40 можеш да го ставиш.Вискозноста,т.е густината е битна,иначе за налепницата на тубата горе-доле сите се исти.Конкретно за мене,ставив Еурол масло=Холандско,4 литра 1400 денари и филтерот 250 денари за масло,за нафтата не го сменив а ме кошта околу 400 денари,горе-доле тука се цените.Имаш Ликви Моли,10-40 1300 денари,спрема џебот.Овој твојов за гориво може е поскап,оти е комон реил моторот.

sto znaci toa comon reil ? i sto kola imas ?

sto znaci toa comon reil ? i sto kola imas ?

Фиат Брава 1.9 TD 74 Киловати=100 коња.Епа тоа е кога нема бош пумпа,нафтата се вбризгува под константен притисок од околу 1000 бари,ме мрзи да пишувам,имаше на некоја тема убаво објаснето.Да не испуштам нешто,па да те излажам.:)

Posto me prasaa dali e plasticen dali e metalen poima neam....pred 7000km se menuvani site filtri a mora i filterot za nafta da se menuva sega? ili moze za nekoja nedela?

Posto me prasaa dali e plasticen dali e metalen poima neam....pred 7000km se menuvani site filtri a mora i filterot za nafta da se menuva sega? ili moze za nekoja nedela?

Па може,јас го сменив само маслото и филтерот за масло,механичаров вика дека за нафта се менува на 20.000 км.Па не брзај,извози уште 2000-2500 км,и после смени си.Не е нож до коска.Што масло има сега внатре?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom