Vetrence
...believe in yourself! :)
Незнаев каде да пишам па овде да прашам. Делови за олдтајмери поточно АУСПУХ ЗА ШКОДА МБ 1000 дали знае некој каде може да се набави или некој да продава?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Незнаев каде да пишам па овде да прашам. Делови за олдтајмери поточно АУСПУХ ЗА ШКОДА МБ 1000 дали знае некој каде може да се набави или некој да продава?
Дечки абе моите ги оставиле магленките уклучени и за 2-3 часа ми се испразнил акомулаторот па морав да ја палам со кабли, но тоа беше пред скоро месец кога беше потопло па не ми правеше проблем за палење...сега кога е поладно малку ми пали со потешкотија па со оглед на тоа дека акомулаторот е скоро нов и има гаранција знам дека нема да ми ја признаат поради моја грешка, ме интересира дали може само да му додадам малку дестилирана вода или ке треба и да го полнам ???
Види во УниРојал мислам дека може да средатНе, рано утрово уште темно беше, некој идиот имаше искршени тегли и пиварски шишиња истурено на пат и со 70 се закачив преку нив и не 2 места парче е сторена (на едното долниот дел шише имаше во неа влезено некадесо 2цм пречник)
Ако му фали, достави му и не е лошо да го наполниш. Ако еднаш си го испразнил до крај, со градско возење запали-изгаси тешко може да се врати во нормала, особено ако е постар, зимоска ќе си имаш проблеми.
А како да знам колку дестилирана вода да му доставам и колку време да го полнам?![]()
А како знаеш дека воопшто се достава?Види дали се достава, ако се достава, тогаш извади го капачињата и провери ги ќелиите до каде се полни со вода, треба да се скоро до горе со вода. Полнењето зависи од полначот, јас сум полнел и по 12-13 часа ама со полнач од пред 25 години, сега со новиве би требало за неколку часа да завршиш работа. Кога ќе се наполни ќе почне да жубори, тогаш му е доста.
акумулатор со суво полнење смеам да го ставам на полнач?
имам од те старите полначи и јас
Види во УниРојал мислам дека може да средат
--- надополнето: 5 октомври 2013 во 01:39 ---
Golf 3 tdi Сабајлево не запали,губи скроз снага.До бошо че да е или до акумулаторо?
Алнасеро беше заебан и зато на палење го празнеше многу акумулатороИстата песна и кај мене,акумулаторот 100%,јас ја возев во 10 вечерта,ја паркирав во гаража,и сабајлето во 7,абе еднаш не сакаше да заврти,сијалиците на инструмент таблата не ми светеа,го сменив акумулаторот запали одма.Бошо не откажува така едноставно мислам.Шо напраи?Шо испадна?
Алнасеро беше заебан и зато на палење го празнеше многу акумулаторо
Појма немам утре че ја носиме,па ја ти пишувам ко да е напраенаЧеткиците?
Јас не велам дека ќе ти експлодира акумулаторот, туку дека не се полнат. Како ќе го провериш нивото на електролит и како ќе додадеш вода поради електролизата?Може,зошто да не,јас сум полнел,со апарат од 12 волти.Од затворен тип беше акумулаторот,до сега сум немал проблем никогаш не ми пукнал или било какво срање.