Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурен сум дека е полно проверив пред пола саат. Најпрвин го исвадив џекот и забележав дека не работи и при дигната рачна.. потоа го вратив и кога дадов контакт тоа нон стоп светеше.. потоа го размрдав малце и престана да свети... а кога го мрдам него и жиците од него тоа понекогаш пали гаси... сеедно може ли да наштети некако??
Немај гајле, се ти е ок... само сијаличката ќе ти свети, па ќе мораш да посетиш мајстор да го види шо е. Можно е да треба да го смениш индикаторот за ниво (евентуално да треба да се зачисти)/

Абе оти зорле трн во здрава нога си пикаш?Толку ли е здрава колата,нема ли други коли?Внимавај да не останеш и без пари и без кола.

Друже оваа кола изгледа солидно, јас секако ќе ја проверам во Мак Ауто Стар. За цената мислам дека е супер кола, али ќе видиме. Дечково некој филм почна да врти, не знаел дали да ја продава, 7к малце му е, сака 7.150. Не е проблем, со решението на Џиш ќе ги преболам тие пари за добар Лансер, ама ќе видиме во понеделник.

Иначе да, има сомнителни коли од овие годишта. Претходно проверував црн Лансер и испадна дека е враќана километражата. Пишуваше 69к на шал табла, али во Мак Ауто Стар последен сервис мај 2011 - 83.000 :)

На што да пазам, со тато нешто правиме планови да земеме еден фокус од 2000 година негде, докај 3000 евра. Што да проверам прво, маани нешто, кој дел би можел да бид најистрошен и така ?
Еден другар има таков, ама тапа е за коли, само гориво му тура и го вози.
И да, 1.8 нафташ, таков сакам.

малце скапичко е... погледни на реклама5 исти такви имаш и за поевтини пари зачувани.... иначе од мое лично искуство ко што гледам коливе што се донесени од странство добар дел се мавнати па правени....

малце скапичко е... погледни на реклама5 исти такви имаш и за поевтини пари зачувани.... иначе од мое лично искуство ко што гледам коливе што се донесени од странство добар дел се мавнати па правени....

Преубави ми се на изглед и сакам да земам една ама страв ми е да не налетам на некоја салата правена па да си ја чукам главата во зид :D

Преубави ми се на изглед и сакам да земам една ама страв ми е да не налетам на некоја салата правена па да си ја чукам главата во зид :D
Друже вака... моментално работам хемиско чистење на коли и баш од авто плацеви ни носат бајаги коли... ако ти кажам што све претрпеле тие коли у каква состојба ги носат кај нас верувај нема да посакаш никад увезена кола да купиш кај нас....

пред 3 4 дена имаше едно ауди а3 2007 година со 150/160 000 поминато.... чистев гепек баш гледам на пластиката задна САМОРЕЗНИ ШТРАФОВИ.... требаше да му се штелуваат штоповоте (беа расклатени цели) фаровите (и тие расклатени) и цел браник напред.... - колата беше донесена од италија... е сеа - што е работава - кога извадивме пластиката позади на аудито се гледаше ИСКИНАТ ЛИМ целосно што не се прави ни поправа ама не е страшно пошто од пластиката неможе да се види... епа сега ти замисли каков удар претрпела таа... друго - од италија колите што ги носат пошто со брод ги транспортираат при транспорт се случува да се загребат една од друга па кај нас ги префарбуваат ( кај што се загребани нормално) -.... намерно им кршат фарови жмигавци штопови и слично зашто колата е осигурана при транспорт и некои луѓе профитираат од тоа... таков беше слушајот и со ова ауди што ти кажувам - браникот цел скршен и паднат надоле - исто со штоповите и со жмигавците.... така да - да не те премислувам... ако ти е во близина мебвето и ако можеш УБАВО да си го видиш и да процениш дали вреди за тие пари само имај во предвид едка тој што ти ја продава колата профитира од неа.....

Друже вака... моментално работам хемиско чистење на коли и баш од авто плацеви ни носат бајаги коли... ако ти кажам што све претрпеле тие коли у каква состојба ги носат кај нас верувај нема да посакаш никад увезена кола да купиш кај нас....

пред 3 4 дена имаше едно ауди а3 2007 година со 150/160 000 поминато.... чистев гепек баш гледам на пластиката задна САМОРЕЗНИ ШТРАФОВИ.... требаше да му се штелуваат штоповоте (беа расклатени цели) фаровите (и тие расклатени) и цел браник напред.... - колата беше донесена од италија... е сеа - што е работава - кога извадивме пластиката позади на аудито се гледаше ИСКИНАТ ЛИН целосно што не се прави ни поправа ама не е страшно пошто од пластиката неможе да се види... епа сега ти замисли каков удар претрпела таа... друго - од италија колите што ги носат пошто со брод ги транспортираат при транспорт се случува да се загребат една од друга па кај нас ги префарбуваат ( кај што се загребани нормално) -.... намерно им кршат фарови жмигавци штопови и слично зашто колата е осигурана при транспорт и некои луѓе профитираат од тоа... таков беше слушајот и со ова ауди што ти кажувам - браникот цел скршен и паднат надоле - исто со штоповите и со жмигавците.... така да - да не те премислувам... ако ти е во близина мебвето и ако можеш УБАВО да си го видиш и да процениш дали вреди за тие пари само имај во предвид едка тој што ти ја продава колата профитира од неа.....

Фала ти многу за советите ќе разгледам што се нуди на пазарот и колку можам ќе гледам да направам правилен избор иако јас не сум многу стручен по автомобили ќе земам механичар со мене , инаку сакам 320 никогаш не ми испадна можност да си купам иако до пред 5 години имав пари и за ново сега се ми тргна надолу па едвај се крпи за половњак.

Фала ти многу за советите ќе разгледам што се нуди на пазарот и колку можам ќе гледам да направам правилен избор иако јас не сум многу стручен по автомобили ќе земам механичар со мене , инаку сакам 320 никогаш не ми испадна можност да си купам иако до пред 5 години имав пари и за ново сега се ми тргна надолу па едвај се крпи за половњак.
друже 3 000 евра не се мала пара - ти кажувам најдобронамерно пред се за твое добро... нема ништо да добиујам јас ако те излажам... - и мој совет ти е ако сакаш да купиш кола земи си механичар и неој подобар лимар - ако ти дадат они „амин“ тогаш преговарај за цена

а и ако не ти се брза ти препорачувам малце да почекаш пошто за 2 3 месеца цените на колите пак ке паднат - кај нас авто плацеви никнаа милиарда од немај каде - сакале несакале ке ги дадат и поевтино + нешто паднав у муабет со едно другарче од германија и ко да ми спомна дека кај нив моментално забраниле еко 3 низ центар да се вози така да... ке има и понови и поасални понуди меѓувремено..

Се работи за Свифт 94 та година, 3 врати. Ми се заеба вакум пумпицата поврзана со едно незнам колку ватно гомце што го регулира саухот. Ставив од друга кола, али не иде како што иде, туку дига на обртаи нагло кога ќе стиснам многу гас и послем се спушта, и малку ми иде на живци. Некој да не знае чаре, или да ми каже од каде можам да набавам такво стрикно за мојот модел ?

Се работи за Свифт 94 та година, 3 врати. Ми се заеба вакум пумпицата поврзана со едно незнам колку ватно гомце што го регулира саухот. Ставив од друга кола, али не иде како што иде, туку дига на обртаи нагло кога ќе стиснам многу гас и послем се спушта, и малку ми иде на живци. Некој да не знае чаре, или да ми каже од каде можам да набавам такво стрикно за мојот модел ?
а да си појдеш кај некој што расутра сузуки па да му речеш да ти даде таков дел на проба да видиш дали ке се стабилизираат обртаите?

а да си појдеш кај некој што расутра сузуки па да му речеш да ти даде таков дел на проба да видиш дали ке се стабилизираат обртаите?

Јасно дека ќе отидам и ќе прашам, има еден Чика од гробиштата у бутел десно, растура сузуки. Али онака чисто информативно да прашам да не има некое друго чаре. Извини што сум жив : )

друже 3 000 евра не се мала пара - ти кажувам најдобронамерно пред се за твое добро... нема ништо да добиујам јас ако те излажам... - и мој совет ти е ако сакаш да купиш кола земи си механичар и неој подобар лимар - ако ти дадат они „амин“ тогаш преговарај за цена

а и ако не ти се брза ти препорачувам малце да почекаш пошто за 2 3 месеца цените на колите пак ке паднат - кај нас авто плацеви никнаа милиарда од немај каде - сакале несакале ке ги дадат и поевтино + нешто паднав у муабет со едно другарче од германија и ко да ми спомна дека кај нив моментално забраниле еко 3 низ центар да се вози така да... ке има и понови и поасални понуди меѓувремено..
Uvoznicite na novi koli ja pritiskaat vladata da ja digne granicata na euro4 ili 2005 godina,izgleda ke go dignat na euro3 znaci ke se uvezuvaat koli od 2001 nagore. Nisto ne se znae uste,euro2 trebase da vazi uste 2 godini ama izgleda ke uvedat euro3 vo kratko vreme. Ako ova se sluči cenite na polovnjacite odma ke ripnat,posebno na postarite traženi modeli.

Uvoznicite na novi koli ja pritiskaat vladata da ja digne granicata na euro4 ili 2005 godina,izgleda ke go dignat na euro3 znaci ke se uvezuvaat koli od 2001 nagore. Nisto ne se znae uste,euro2 trebase da vazi uste 2 godini ama izgleda ke uvedat euro3 vo kratko vreme. Ako ova se sluči cenite na polovnjacite odma ke ripnat,posebno na postarite traženi modeli.

Не сакам да изигрувам најпаматен ама според муабетите што кружат, последните месеци пазарот со половни возила (канти) се засити и никој не купува, сите продаваат. Така и да се смени законот, нема кој да купува повеќе. Според тоа увозниците на половни возила ќе бидат приморани да ги намалуваат цените и да стигнат до реалните, не канта кола да ја продаваат 2500+ евра само заради тоа што била голф, бмв, ауди итн. Времето ќе покажи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom