Cruise
Ja sam taj iz Cadjavice
Па не е 41-ва,валјда човекот знае,сега барем пишува масло за дизељ и за бензин
Абе пишува,али кој чита
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па не е 41-ва,валјда човекот знае,сега барем пишува масло за дизељ и за бензин
Абе пишува,али кој чита
Држи вода муабетот него да не имаш Круз случајно.Како си задоволен зш Ланцерот кога го земав се мислев мегу Круз и Ланцер тогаш.....
Vo Italija nema col tabli. samo na kamion. 500-600 evra do MK.Стварно сум задоволен од ова сто ми го казавте за коливе. мислев дека ке бите полесно да одберам кола ама теско било и не се мали пари барем за мене си казувам да дадис 4000 евра и не е мала работа. вака сега друго ме интересира дали на пример идам во италија наогам кола убава се и ја купувам и ја носам во македонија мозе ли тука да си платам царина и такви други работи сто треба и да си ја регистрирам на мак бабли или прво треба да земам некои си цол таблици или такви срања. ако некој има искуство нека ми писе како идат тие работи.
Ke najdes nesto ubavo i tuka ne se brzaj. Najdi si nekoe majstorce daj mu nekoja para i so tebe u gledanje na koli. Kupuvaj samo takva donesena od zapad i toa obavezno so vozenje,nikako kacuvana na kamion ili bognedaj da e reeksport od BG. Ima i ubavi golfčinja,bez gajle ke najdeš nešto. nemoj da se lažeš na kilometri,znači očekuvaj realni 250-300.000km i poarno gledaj nekoj takov so realni km. a ne da ima 500.000 pa sega 120.000 kaj nas.znaci odam kupuvam kola i ja teram vo mk i posle tuka si plakam carini yiv ili tuv kako se vika toa homologacii interpol se toa i si ja registriram na mk tabli
Стварно сум задоволен од ова сто ми го казавте за коливе. мислев дека ке бите полесно да одберам кола ама теско било и не се мали пари барем за мене си казувам да дадис 4000 евра и не е мала работа. вака сега друго ме интересира дали на пример идам во италија наогам кола убава се и ја купувам и ја носам во македонија мозе ли тука да си платам царина и такви други работи сто треба и да си ја регистрирам на мак бабли или прво треба да земам некои си цол таблици или такви срања. ако некој има искуство нека ми писе како идат тие работи.
Ke najdes nesto ubavo i tuka ne se brzaj. Najdi si nekoe majstorce daj mu nekoja para i so tebe u gledanje na koli. Kupuvaj samo takva donesena od zapad i toa obavezno so vozenje,nikako kacuvana na kamion ili bognedaj da e reeksport od BG. Ima i ubavi golfčinja,bez gajle ke najdeš nešto. nemoj da se lažeš na kilometri,znači očekuvaj realni 250-300.000km i poarno gledaj nekoj takov so realni km. a ne da ima 500.000 pa sega 120.000 kaj nas.
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 22:13 ---
500-600 evra e samo transport od Italija,carina 600-700 evra,ako e ponov može i do 1000 evra carina,i 200 evra režiski troškovi(tif,homologacija,prevod,špedicija,parking itn)
dali znajte nekoja strana za koli polovni vo italija da vidam kako se dvizat cenite tamu
Se gleda po imeto-gazdata vo sobrakajnata. Ako e donesena so col tabli sobrakajnata ke se glasi na ime na liceto sto ja donelo-vozelo do MK so makedonska adresa,ako e so redovni soobrakajnata ke glasi na ime na nas covek od tamu i datata na odjavuvanje treba da e podocna nego datata na carinanje na voziloto,obicno kaj ovie so redovni tabli isprakac i primac vo ECDto e istoto lice. Ako e kacena na kamion nema sobrakajna na ime na liceto sto ja uvezuva,ima sobrakajna sto glasi na gazdata vo stranstvo i kupoprodazen dogovor od nego na liceto sto ja uvezuva. Koj si znae odma moze da vidi dali e vozena ili ne.А од кај може да знае дали е со возење или на камион.Да не ќе му ги покаже газдата сметките од бензинските кога турал гориво.