Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе имаш сигурно забрана и тоа најмалку 3, а можеби и 6 месеци, а плус голема е веројатноста и кривична да ти пишат за ,,безобзирно управување на ПМВ,,

тоа е нова измена на законот

плаќањето на казната е едната страна ,,на медаљата,, т.е. полицискиот дел. допрва следува судскиот дел
Kako so najdov informacii navodno so plajkanje na kaznata se zatvora slucajot dokolku nema nanesena materijalna steta.
A koj se kaznite za bezobzirno vozenje ?

Заебани се тие замки на отворен пат, каде скоро сите возат над дозволеното, приметив во последно време се кријат на места кои се нови, каде не ги знаеш дека стојат, различни од обичаените, не знам зошто толку се прави притисок за надвор од населени места каде не можеш да направиш некоја голема штета. По мене доволно е да се мери во градот и толку. Иако сега со камерите веројатно ќе ги префрлат радарите по патиштата надвор од населените места.

Me kaznia vcera 300 evra za brzo vozenje nadvor od naseleno mesto. Dozvoleno 80 vozev 132. Denes kaznata ja plativ 150evra.
Arno ama vcera ko go vidov radarot piknat vo edni drvja a zandarite bea na edno 4-5km oddaleceni, svrtiv nazad da si begam po stariot pat navodno da izbegnam kazna ama me vidoja zandarite deka vozam po stario pat i mi se pustia so rotaciono,zastanav odma. Napraja pretres nemav nisto. Na livceto so mi go dadoja pisi deka sum postapil sprotivno od zakonot po clen 36 stav 4. I mi rekoja deka ke odam na sud za vozackata. Kako e sega procesot? Dosea sum nemal kazna osven za maska ko bese kovido i preteknuvanje na polna pred 12 godini. Dali ova se smeta za begstvo na policia i dali policiata idi na sudenjeto? Ni na sud ne sum bil vo mojve 34 godini pojma nemam soe kako e.
Не можат да те гонат за бегство , затоа што не си побегнал од стоп палка , туку си свртел по спореден пат уште пред да стигнеш до нив и од нив и немало обид да те сопрат . Е сега за таков прекршок ти следува и забрана за управување со моторно возило од Б категорија од најмалку 3 месеци . Ќе чекаш да ти дојде дома покана за на суд , едно месец - два ,можеш ти да бараш да дојде и полицаецот на суд , ама што дека кога на новите радари има фото/видео доказ колку возиш , а и по ГПС бележат на која локација си снимен . Е па после судот ќе чекаш пресуда уште едно месец дена , па после тоа ќе чекаш покана од свр-мвр за сликање за нова возачка во која ќе ти ја впишат забраната , ама тоа може да го чекаш и година - две од правосилност на пресудата . Откако ќе излезе правосилна пресуда , можеш и самоволно да ја однесеш возачката во свр и да се сликаш за нова со забрана . Се додека не помине овој процес и не ти биде издадена нова возачка со впишана забрана , слободен си да си возиш нормално .

Не можат да те гонат за бегство , затоа што не си побегнал од стоп палка , туку си свртел по спореден пат уште пред да стигнеш до нив и од нив и немало обид да те сопрат . Е сега за таков прекршок ти следува и забрана за управување со моторно возило од Б категорија од најмалку 3 месеци . Ќе чекаш да ти дојде дома покана за на суд , едно месец - два ,можеш ти да бараш да дојде и полицаецот на суд , ама што дека кога на новите радари има фото/видео доказ колку возиш , а и по ГПС бележат на која локација си снимен . Е па после судот ќе чекаш пресуда уште едно месец дена , па после тоа ќе чекаш покана од свр-мвр за сликање за нова возачка во која ќе ти ја впишат забраната , ама тоа може да го чекаш и година - две од правосилност на пресудата . Откако ќе излезе правосилна пресуда , можеш и самоволно да ја однесеш возачката во свр и да се сликаш за нова со забрана . Се додека не помине овој процес и не ти биде издадена нова возачка со впишана забрана , слободен си да си возиш нормално .
Значи врти сучи ќе има чекање.
Фала на појаснувањето. Најдов нешто низ гугл наводно сеуште постоеле казнените поени но сега биле електронски и ги запишвале во мвр. Вистина е ова или

Kako so najdov informacii navodno so plajkanje na kaznata se zatvora slucajot dokolku nema nanesena materijalna steta.
Вака - казните за брзо возење се распоредени на следниов начин
Во населено место
- до 10 км/ч преку дозволено казна 20 евра
- 10-30 км/ч преку дозволено - 45 евра
- 30-50 км/ч преку дозволено - 300 евра и забрана од минимум 3 месеци
- 50+ км/ч преку дозволено -беше 500 евра и забрана од мин. 6 месеци
На автопат и надвор од населено место
- до 10 км/ч - исто како во населено место
- 10-50 км/ч - казна 45 евра
- 50-70 км/ч - казна 300 евра и забрана од мин. 3 месеци
- 70+ км/ч - казна 500 евра и казна мин. 6 месеци
Е сега за последните две каде казните се 500 евра , можно е да ти пишат и кривична за безобзирно управување со моторно возило , а плус казната за тоа ќе ти ја одреди судот .
Автоматски споено мислење:

Значи врти сучи ќе има чекање.
Фала на појаснувањето. Најдов нешто низ гугл наводно сеуште постоеле казнените поени но сега биле електронски и ги запишвале во мвр. Вистина е ова или
Не , нема повеќе поени кај нас .

Вака - казните за брзо возење се распоредени на следниов начин
Во населено место
- до 10 км/ч преку дозволено казна 20 евра
- 10-30 км/ч преку дозволено - 45 евра
- 30-50 км/ч преку дозволено - 300 евра и забрана од минимум 3 месеци
- 50+ км/ч преку дозволено -беше 500 евра и забрана од мин. 6 месеци
На автопат и надвор од населено место
- до 10 км/ч - исто како во населено место
- 10-50 км/ч - казна 45 евра
- 50-70 км/ч - казна 300 евра и забрана од мин. 3 месеци
- 70+ км/ч - казна 500 евра и казна мин. 6 месеци
Е сега за последните две каде казните се 500 евра , можно е да ти пишат и кривична за безобзирно управување со моторно возило , а плус казната за тоа ќе ти ја одреди судот .
Автоматски споено мислење:

Не , нема повеќе поени кај нас .
Колку што знам до 30 км/ч надвор од населено место е 20 евра, 30-50 км/ч е 45 евра.

Имам кола стара 6-7 години, ланската година прв пат направив сервис сам. Сменив се што ми препорачаа во овластениот салон, си купив делови и ја однесов кај мајстор што работи дома и ми смени. Е сега дојде време за нов сервис, а ја врска немам што треба да се менува. Како да дознаам? :)

Имам кола стара 6-7 години, ланската година прв пат направив сервис сам. Сменив се што ми препорачаа во овластениот салон, си купив делови и ја однесов кај мајстор што работи дома и ми смени. Е сега дојде време за нов сервис, а ја врска немам што треба да се менува. Како да дознаам? :)
Ќе ти каже мајсторот

НЕ...паричната казна е едно, а судот ја одредува забраната за возење. Во најдобар случај како прв прекршок со малку молење и врски со судијата можиш да поминиш со 3 месеци. Нормално би било 6, а ако сака да тренира сторгоќа, т.е. ако судијата прогледал низ прсти во други случаеви, па мора сега некого да го репни, можи да ти дадат и година како на мој братучед во слична ситуација(имал пиено, па кога ги видел застанал и печки избегал). Му бапнаа година

Некој што се разбира: имам Peugeot 307 2.0 HDi, 2002 година.
Не го возев некое време, бев во Германија. Кога се вратив, направив сервис — нешто мало, ставив и нов акумулатор.
Сега, кога возам, одеднаш знае во сред возење да се изгаси. Морам да застанам, да почекам минутка, и после пали нормално.
Потоа терам 1, 3, 5 или 10 километри — и повторно истото. Од 200 км, ми се изгаси 6–7 пати.

Пред тоа се гасеше уште почесто, особено кога ќе надмине 2000 вртежи. Мајсторот ми го смени целото куќиште на филтерот за гориво и ми рече: „Терај, ќе биде добро“, ама еве — пак истиот проблем.

Забележав и дека кога ќе ја изгасам колата и го извадам клучот од бравата, моторот работи уште 2–3 секунди пред да се исклучи.

Има ли чаре? Некој да знае нешто?
Овие мајстори само гледаат да лапнат пари... Се скинав од сервиси и влечење!

Некој што се разбира: имам Peugeot 307 2.0 HDi, 2002 година.
Не го возев некое време, бев во Германија. Кога се вратив, направив сервис — нешто мало, ставив и нов акумулатор.
Сега, кога возам, одеднаш знае во сред возење да се изгаси. Морам да застанам, да почекам минутка, и после пали нормално.
Потоа терам 1, 3, 5 или 10 километри — и повторно истото. Од 200 км, ми се изгаси 6–7 пати.

Пред тоа се гасеше уште почесто, особено кога ќе надмине 2000 вртежи. Мајсторот ми го смени целото куќиште на филтерот за гориво и ми рече: „Терај, ќе биде добро“, ама еве — пак истиот проблем.

Забележав и дека кога ќе ја изгасам колата и го извадам клучот од бравата, моторот работи уште 2–3 секунди пред да се исклучи.

Има ли чаре? Некој да знае нешто?
Овие мајстори само гледаат да лапнат пари... Се скинав од сервиси и влечење!
Ne si bil na service tuku kaj naalbati.

Uh daleku sum so mojot W211 E220 Samo 360000 do sega.
Ce mira nekoj drug da gi praj ostanatite.

Inace ovaj motor 646 i 646EVO e najdobriot shto dosega go proizvedil mercedes i se napraveni okolu 10 Miliioni koi se vgraduvani od 2003 do denes vo ca 120 modeli od Mrecedes kao i Chrysler .

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom