Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Многу глупости напишани. Не се продаваат? Па Тојота е најголемиот светски производител на возила.Јапонска кола се купува да ја возиш и да и го видиш лезетот, не е за чалам, ко германскиве. А тоа дека не вреди после да ја продадеш се глупости.
Tocno, ama se prodava vo azija i amerika, ovde ne. Ja ne znam so ne si kupi togas tojota pa da i go vidis lezetot (LOL). Ti garantiram deka na japonsko vozilo vo prvata godina mu pagja cenata povekje od pola. Ustvari apsolutno nema teorije da go otkacis.

Tocno, ama se prodava vo azija i amerika, ovde ne. Ja ne znam so ne si kupi togas tojota pa da i go vidis lezetot (LOL).
Побогу човече, па ти одговорив :D Аурисот не ми се свиѓа надворешниот изглед, многу ми е пензионерски некако, за разлика од 308 кој е поспортски, за помлад човек. А и голем попусти ми дадоа во Еуроимпекс

Побогу човече, па ти одговорив :D Аурисот не ми се свиѓа надворешниот изглед, многу ми е пензионерски некако, за разлика од 308 кој е поспортски, за помлад човек. А и голем попусти ми дадоа во Еуроимпекс
E toa e vtor problem kaj japonskite vozila, nemaat ama nikakov dizajn, posebno vo poslednive nekolku godini. Katastrofa. Korejcite ke gi pregazat, i so ceni i so dizajn.
A demek ako bil auris malce poubav ke si go kupel..... ne me jebi....
:tapp:

E toa e vtor problem kaj japonskite vozila, nemaat ama nikakov dizajn, posebno vo poslednive nekolku godini. Katastrofa. Korejcite ke gi pregazat, i so ceni i so dizajn.
A demek ako bil auris malce poubav ke si go kupel..... ne me jebi....
:tapp:
Тоа за дизајнот е релативна ствар, на некој му се свиѓа, на некој не. А што ќе те лажам? Јас лично јапонските автомобили ги ставам над многу Германски, ги победуваат и во цена и во издржливост.. Одамна го свати тоа светот ама кај нас Германоцот е светец..

Vidi, celata rabota e so EVO ovaka probuva da si gi oladi zivcite, poso realno toj negoviot lancer od 2010 ili koja bese vredi isto kolku passat tdi od 2000 god.
ps.
Japoncite znaat da napravat asalen benzinec, ama kaj nas i vo eu benzincite ne se prodavaat, posebno vo srednata i visokata klasa. Za dizel ne gi biva.

Vidi, celata rabota e so EVO ovaka probuva da si gi oladi zivcite, poso realno toj negoviot lancer od 2010 ili koja bese vredi isto kolku passat tdi od 2000 god.
ps.
Japoncite znaat da napravat asalen benzinec, ama kaj nas i vo eu benzincite ne se prodavaat, posebno vo srednata i visokata klasa. Za dizel ne gi biva.
Тојотиниот Дизел е одличен, Митсубиши колку што знам го откачија TDI веќе неколку години, си извадија нивни, добар. Нисан незнам дали имаат дизел, Мазда знам дека од VW користат..
Нема врска дека не вредат Јапонските или Француските за препродавање или незнам што.. Пред месец цена мој пријател продаде 307 1.6 ХДИ 2006 год. за 5000 евра, скоро исто колку што се и продава еден Голф 5 од таа година во Македонија.[DOUBLEPOST=1432910832][/DOUBLEPOST]А корејците се посебна приказна со дизелите, предобри се.[DOUBLEPOST=1432911513][/DOUBLEPOST]http://www.smartmotorist.com/motorist-news/mercedes-will-use-renault-engines.html
Мерцедес ќе користат 1.6 ДЦИ од Рено во А и Б класата.
Колку што знам и BMW користат ХДИ мотори во Мини Купер и Оне, а мислам и во BWM 116d.
Нисан исто користат на Рено дизели.

Последно уредено од модератор:
Kaj procita moe tvrdenje deka ne se prodavaat francuski koli? naprotiv, 206kite i c3 1.4hdi se odlicni i mnogu barani vozila, kojznae kolku sum prodal ovakvi. Jas kazav deka ne se prodavaat japonski polovnjaci, za drugi ne sum spomnal nisto.
Patem toj 1.6 16v hdi e totalen promasaj i e fordov motor. PSA se kupue samo 1.4 ili 2.0hdi tie se original pezo motori i se buletproof.

Kolku saka neka se pouzdani i kvalitetni (so i za japoncite veke odamna ne vazi), ne se prodavaat, nitu novi nitu polovni. Koga ke kupis nov japonec isto kako pola pari da si gi frlil niz prozor vo momentot na kupuvanje, tolku mu pagja uste vo start cenata koga e poloven. Znaci go kupues npr nov za 20.000 evra, veke drugiot den ne moze ni za 10.000 da go prodades.

Нема врска ова..Не се продавале јапонските..По кој доказ го заклучи тоа?Епа заради таквите како тебе што ги убедуваш,се лаже народот и не купува..А едното со една нема врска..

Дечки вистина постојт цд чистач за радиото в кола, мн ми расипвит цедеа, еден дечко ми рече купи чистач али не разбрав точно шо е и од кај се купвит..

Дечки вистина постојт цд чистач за радиото в кола, мн ми расипвит цедеа, еден дечко ми рече купи чистач али не разбрав точно шо е и од кај се купвит..
Има, можеш да си купиш од било која продавница за компјутери и комјутерска опрема. Го ставаш цд-то и тоа внатре како врти така го чисти читачот.

Нема врска ова..Не се продавале јапонските..По кој доказ го заклучи тоа?Епа заради таквите како тебе што ги убедуваш,се лаже народот и не купува..А едното со една нема врска..

Misli ne se prodavaat mnogu niz evropa za razlika od drugi pazari kako aziskiot ili amerika

Може али не помага многу..Јас го користев на ДВД плеер,ништо не помогна.

Има, можеш да си купиш од било која продавница за компјутери и комјутерска опрема. Го ставаш цд-то и тоа внатре како врти така го чисти читачот.
Може али не помага многу..Јас го користев на ДВД плеер,ништо не помогна.

Шо пари коштат и како се викат правилно да не се брукам во продавница?

Misli ne se prodavaat mnogu niz evropa

Баш напротив,јас знам дека се продаваат..[DOUBLEPOST=1432922020][/DOUBLEPOST]
Шо пари коштат и како се викат правилно да не се брукам во продавница?

Чистач на ласер на ДВД јас прашав,и ми дадоа..Имаше како во тубенце една течност,како желе,се нанесува на ЦД-то за чистење,се пушта во ДВД-то внатре,и врти тоа едно 10 минути.Така беше,ама одамна,пред година-две.

Kaj procita moe tvrdenje deka ne se prodavaat francuski koli? naprotiv, 206kite i c3 1.4hdi se odlicni i mnogu barani vozila, kojznae kolku sum prodal ovakvi. Jas kazav deka ne se prodavaat japonski polovnjaci, za drugi ne sum spomnal nisto.
Patem toj 1.6 16v hdi e totalen promasaj i e fordov motor. PSA se kupue samo 1.4 ili 2.0hdi tie se original pezo motori i se buletproof.

1.6 HDI никако. Скапаница од мотор. Па нели Форд замешал прсти БЕГАЈ. Е да и Форд не се купува. Поготово не дизел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom