Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво луѓе, она што го барам можеби и не постои, но кој пита не скита.
Првин сакам да ве прашам како се законските регулативи за товарно возило, дали задните прозорци морат да бидат покриени?
Дали постои возило кое во сообраќајната е регистрирано како товарно, а не комбинирано или патничко, но да има 5 седишта?
Ми рекоа дека има некои возила од моделот на renault kangoo кое е товарно, има 5 седишта и е со затворени прозори, но неможам никаде да најдам..
Со други зборови, барам возило кое ќе биде на име на фирма, ќе може да врши транспорт на роба, а притоа да можe да се вози и низ град вон работно време.
Сугестии?

Првин сакам да ве прашам како се законските регулативи за товарно возило, дали задните прозорци морат да бидат покриени?
Дали постои возило кое во сообраќајната е регистрирано како товарно, а не комбинирано или патничко, но да има 5 седишта?
Ми рекоа дека има некои возила од моделот на renault kangoo кое е товарно, има 5 седишта и е со затворени прозори, но неможам никаде да најдам..
Со други зборови, барам возило кое ќе биде на име на фирма, ќе може да врши транспорт на роба, а притоа да можe да се вози и низ град вон работно време.
Сугестии?

VW CADY има товарно со пет седишта а верувам и дека има и од други марки на возила. Јас возам чат пат на работа VW CADY се е скоро исто како патничко(патничкото има назнака CADY LIFE) со клима со ASR систем централно електика фул ,само суспензијата е малку потврда и товарното не смееш законски да го возиш повеќе од 100км на час на автопат.Ако е за фирма подобро товарно да земеш имаш повраток на ддв.А ако е за лични потреби патничко, зошто со измените на законот повеќе не постојат комбинирани возила или патничко или товарно,

Se odluciv za VW Golf 5 2.0 od 2006 do 2008 god da ne od uvoz ili ako e od uvoz ama da nema pominato nad 100 000km, se razbira da ne e vrakana ke si platam posteno za toa sakam i posteno da mi ja dadat kolata pa ako nekoj znae ili ima za prodazba nekoj vakov golf neka mi pise pp il pak daj te nekoj link za vakva kola sto mislite deka e dobra.

Сугестии?
Цитроен берлинго,Пежо партнер.........
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 15:54 ---
Se odluciv za VW Golf 5 2.0 od 2006 do 2008 god da ne od uvoz ili ako e od uvoz ama da nema pominato nad 100 000km, se razbira da ne e vrakana ke si platam posteno za toa sakam i posteno da mi ja dadat kolata pa ako nekoj znae ili ima za prodazba nekoj vakov golf neka mi pise pp il pak daj te nekoj link za vakva kola sto mislite deka e dobra.
Ако не е увезено зошто некој би го продавал,ако е увезено и километражата е враќана има шанси да најдеш.

pa
Цитроен берлинго,Пежо партнер.........
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 15:54 ---

Ако не е увезено зошто некој би го продавал,ако е увезено и километражата е враќана има шанси да најдеш.
od deka da znam nekoj moze saka da se podnove so druga kola na nekoj moze mu terbat pari pa ja prodava kolata ima se na ovaa denesnina.
Pa neka ima i nesto poveke pominato dajte nekoj link za kola koja mislite deka e dobra i barem 100 000 km nema da cepnam na nea nisto oslen redovnite servisi

Benzinec sigurno ke se najde so tie kilometri moze i so 50-60.000 da nacekaš. Benzincite ne gi vozat tolku kako dizelite. Najubavo sam da se stegnes da si doneses eden od germanija poso retko nekoj benzinec takov da se uveze,posebno pa 2.0. I na zapad se 2.0 mnogu retki i skapi,ic gi nema.

Дечки пред две недели купив А4 2000 година S-Line 1.9 115hp,го земав 4500е,пишува на километража 137000.Најголемата финта е што колава внатре/надвор ја проверив и со мајстори е сочувана како баба да ја возела,ни седишта скинати,ни волан ни мењач испукано,ништо,ко да е извозена 50000,јас знам Уното што го продадов за 5 години 65000 поминав и веќе кашлаше на 130000.Прашањето ми е,како можам да видам километражата дали е враќана и колку,чисто ме копка дали се гледа тоа со Vag COM ако има некој искуство,иначе увоз е од Италија.

Ič ne se zamaraj. Ionaka veke si go kupil. Ako si e sve vo red gas i teraj. Normalno deka 12 god star TDi nema teorije da e so tie kilometri. I moeto A6 od 96 izgleda kako novo pa ima 320.000km.

Oj Tetova, ќе најдиш такво половно, ако веќе си скептик со новите. И ќе ти го сменат на лице место, така да то е то. Тастерот како опција заборајго.

Инаку да, тоа е тоа.
Ставив ново.
И се заебав во процесот. Наместо да одам до пријателот механичар да ми заврши работа со радапцигер, следев метод со откачување на шипката со воланот... Се беше ок на демонтирање и замена.
Ама на монтирање на U зглобот, е тоа е нешто немогуче за некој без искуство. Да не беше пријателот механичар немаше шанса да го вратам назад сам.

Ставив ново.
И се заебав во процесот. Наместо да одам до пријателот механичар да ми заврши работа со радапцигер, следев метод со откачување на шипката со воланот... Се беше ок на демонтирање и замена.
Ама на монтирање на U зглобот, е тоа е нешто немогуче за некој без искуство. Да не беше пријателот механичар немаше шанса да го вратам назад сам.

Јас ти реков не личи бидејќи сум приврзаник на оригиналност, барем кај тие склопови на возилото. Ако некој предвидел да се пали возилото на клуч, би сакал да го палам онака како што треба. Ако треба на тастер, како кај некои коли, нека биде на тастер. Паметно си постапил :)

da prasam nekoj bitolcanec slucajno da ne znaj kaj se najduva prodavnicata za baotian-hamachi skuteri vo bitola mi treba da stapam vo kontakt so niv dosega znam deka gazdata na prodavnicata e i gazda na mestoto.. t.e. drujcanot :D

da prasam nekoj bitolcanec slucajno da ne znaj kaj se najduva prodavnicata za baotian-hamachi skuteri vo bitola mi treba da stapam vo kontakt so niv dosega znam deka gazdata na prodavnicata e i gazda na mestoto.. t.e. drujcanot :D

Руска црква знајш кај е?

Момци да не знаете каде може да се набави федер за U зглобот на шипката од воланот за VW Голф 3ка?
Како сликата доле (се ѕирка на средината на зглобовите)...
Мора половно или има на ново?

... Монти Пајтон ситуација, вчера на склапање не сме го ставиле федерот а денес ја однеле колата на чистење и федерот е усисан (некаде од подот)... :facepalm:

IMG_8296.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom