Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Значи пријателот го има од 2000-та и тоа првите Ландровери што пристигнаа во Мк.Знам дека го има моторот на БМВ во него,и до сега немал проблеми.Инаку за влечење,барем јас сум се возел 1 000 000пати во него,и што можеш да очекуваш од џип.Да забрзува ко спортско ауто?Не,но сепак тука е веке прашање на вкус.Инаку цената за половно возило и не ти е дефинирана баш добро,зошто имаш голем распон од 5-7000евра.Е сега за 5000евра се знае што може да се земе а за 7000евра се знае што може да се земе,нели.

Ако си за патнички автомобил посебно дизел варијанта тогаш за 7000евра може да се најде пристоен половен дизел,не мислам на кантите од ЕУ,зошто сум противник на се она што се носи од Еу.НА пазар3 скоро гледав имаш за 7000евра,астра 1.7цдти дизел мислам дека е 2008 или 2009.

Во секој случај отвори очи убаво......Позз

Се шо е 1951ццм е бмв мотор со вп44 бош електроника на пумпата. :-)

Се шо е 1951ццм е бмв мотор со вп44 бош електроника на пумпата. :)

А да објасниш малце поубаво зошто гледам си голем стручњак за БМВ,па користиш некои изрази што се сигурно за повекето нешто ново,или што си прочитал по порталите па сега тоа ти е како жаргон,а?

Па што очекуваш од скоро 2 тона џип,а?Да биде ко БМВ?Човекот убаво си праша за мислење во врска со тој модел.Пријателот значи го има од 2000-та,и тоа првите 10 што се увезоа во Мк,еден од тие модели го купи он.Е сега можеш да предпоставиш да ликот има Тоуарег од 90 000евра,а Фрилендерот не сака да чуе да го продаде.А зошто?Зошто не чини или зошто не влече,а?

Значи кога те прашуваат културно објасни им најкултурно,и во иднина откачи ги бе брат тоа жаргоните,кажи по нашки да те разберат.

Кое е некултурното на мојте неколку реченици?
Дека напишах за забрзување, за брзина, за колку оде, и како оде?
На крај краеви, секој сам си одлучува со негова глава, шо и как да си купе, и дали му чине, или не му чине.
Јас лично фрилендер не би земал. Неам 1000 евра за нова бош пумпа + електрична перка. И оште 1000ка за диференцијали и распределители.

Ако толко ного не можеш да ме читаш, имаш копче игнор, и толку.

пс. за чаршиските маабети кој шо и како продавал, како сакал, и шо сакал ама не са никаков фактор у целата работа. :)

Кое е некултурното на мојте неколку реченици?
Дека напишах за забрзување, за брзина, за колку оде, и како оде?
На крај краеви, секој сам си одлучува со негова глава, шо и как да си купе, и дали му чине, или не му чине.
Јас лично фрилендер не би земал. Неам 1000 евра за нова бош пумпа + електрична перка. И оште 1000ка за диференцијали и распределители.

Ако толко ного не можеш да ме читаш, имаш копче игнор, и толку.

пс. за чаршиските маабети кој шо и како продавал, како сакал, и шо сакал ама не са никаков фактор у целата работа. :)

Е што би земал?Гледам за сите коли си стручњак.Те оваа не чинела,те таа таква пумпа имала....А бе тебе треба човек да те вработи у БМВ,па да им ги кажуваш маните.Значи според тебе сите ние што возиме коли сме се заебале,пошто пишуваш дека сите коли не чинат....

A што чини за тебе?

Е што би земал?Гледам за сите коли си стручњак.Те оваа не чинела,те таа таква пумпа имала....А бе тебе треба човек да те вработи у БМВ,па да им ги кажуваш маните.Значи според тебе сите ние што возиме коли сме се заебале,пошто пишуваш дека сите коли не чинат....

A што чини за тебе?

Цитирај ме за секој пост за сите коли дека шо пишам оти не ги бива. Па, ќе извадеме еден каталог и ќе споредуваме постове со коли дали сам напишал оти сите коли не чинат. На крај, ќе отвореме официјалните страници на сите коли, и признаени слаби точки од производителите. И ако некаде сам утнал, јавно ќе се извинам.

А шо е арно за тија пари, ставил сам слика. Хонда ЦР-В 2.0 ВиТек бензин.

Не се грижи ги прочитав твоите постови,па гледам дека посебно си стручњак за БМВ.А бе да не имаш колекција од БМВ-ња дома,па даваш мислење,а?

За да дадеш мислење за некое возило,значи треба или да го поседуваш долг период во твоја сопственост,е тогаш можеш да дадеш мислење дали тоа возило е добро или не.А да правиш copy-paste од интернет порталите мислам дека барем во денешно време никој не е неписмен,знае да ракува со компјутер па може да прочита за секој автомобил....

Јас лично можам да дадам мислење за оние возила кои сум ги поседувал и кои ги поседувам сеуште.Значи мани добри страни лоши страни.А дали мотор на БМВ TDS се покажал или не тоа само можат да дадат мислење оние кои го имаат......

А од каде ти дојде таа идеја дека кога ке купиш фрилендер дека ке треба да менуваш бош пумпа,те вентилатор.Си менувал некогаш,па знаеш?Или што си гледал у некоја маалска гаража,па сега сите мора да менуваат......

И јас во Виена кога бев на плац,слушнав за моторот на БМВ 320Д дека главата пукала на 200 000км,па знам луге кои возат такви БМВ-ња кои немале таков проблем.......

Значи кога се дава мислење за некое возило се дава врз основа на свое искуство,или од некој познат како во мојот случај....А не рекла-казала

Landroverite od taa serija se nevideni kršovi,sekoj den po majstori ke se vlečkaš. zatoa i se eftini. Ako nekoj saka ubavo,solidno,izdržlivo i eftinko SUV moj predlog e huyndai santa fe i toa isklucivo benzin pa da si go napravi na plin,ili pak malku postaro i dosta poeftinko kia sportage isto taka isklucivo benzin.

Единствен начин да провериш,ама дека е за менување е кога ке се скине и ке те чини мало богатство:icon_lol:......Значи кога се купува кола прво што се прави се носи на сервис и се менуваат сите потрошни материјали,вклучувајки го и ребрастиот каиш.А која цеваница ти кажала дека со менување на ребраст каиш се менува и водна пумпа?Се менува затегач на ребрастиот,освен ако конструкторот го направил да затегачот биде во склоп со водната пумпа,и да не се менува посебно е тогаш да ке треба да се смени...

За кое возило станува збор?
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 08:48 ---

Предница ке влече лево или десно а не да тресе.......А за тресење на волан имаш милион фактори..
Криви гуми,бандаж крив,небалансираност ама да не се држи на волан,е тоа нешто е за серизност..

Финтава е да не се скине..Сменив гуми,амортизери предни,вилушки,диктон на глава,ново масло ставив ликви моли 10-40,сите 4 филтри нови,е уште каишиве ми останаа 7000 денари ќе ми отидат комотно за тоа..Па и водната пумпа за мојава кола не е скапа 2100 денари.Се работи за фиат брава 1.9 TD100.Читав на тој хрватскиот форум fiatisti.hr.

Да се правдам на некаков недоделкан гестарбајтер кај чалмосаните, нема да биде. Јас никој не обврзувам со мојте коментари. Може слободно да игнорираш и ти, и сите други шо мислат оти мојте работи не са точни. Не си ти тај шо тура ред тука, кој и како смее, не смее, може и не може да говоре.

Конкретно за Фрилендер и за сите други коли шо имат Bosch VP44 пумпа, са си биле проблематични.

Здраво
Среќни новогодишни празници
Имам проблем со колата т.е. многу ми влече на една страна, бев ја центрирав мислев дека е до тоа но иста си е. Не знам што да и правам следно :unsure: help:(

Да не имаш една слаба гума ?
Здраво
Имам проблем со колата т.е. многу ми влече на една страна, бев ја центрирав мислев дека е до тоа но иста си е. Не знам што да и правам следно :unsure: help:(
Имаш слаба гума (издишена)

Здраво
proveri bufer na amortizer mozna e postavenosta da se izmestila... ili ako si menuval jabucici...
a na primer ako vlece na levo i ako go drzis malku desno nastrana volano dali odi pravo?

Значи вака до гумите не е бидејќи ги напумпав и сеуште влечеше на страна, а да баш тоа ми се случува како што ми рече Prilepanecc во врска со воланот

Здраво

Задните гуми ке ги ставиш напред.Можно е да имаш крив бандаж кој не се гледа од надвор,а да е лежиштето на бандажот изместено

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom