Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Najcesto se ubodni (taka se vikaat) otidi kupi, ja imam i na motorot i na kolata

XENON_Side_Parki_4b4a49d65a3fa.jpg

Дали се овие тие лед сијалицките

дали некој има искуство со honda civic 1.5 vtec 115кс?

Едно прашање... Дали е задолжително носењето на резервна гума во возилото според моменталните закони?
Распрашав неколкумина, ама сите различно ми кажуваат.
Прашувам бидејќи ставив плински уред во возилото со боца за плинот што се мести во резервната гума. Арно ама, сега резервната гума ја носам во багажник, над боцата. Глупаво и смешно е, знам.
Ми кажуваа дека може да се носи некаква пена ли, лепак ли... наместо резервна гума. Некој со совет/мислење?

Едно прашање... Дали е задолжително носењето на резервна гума во возилото според моменталните закони?
Распрашав неколкумина, ама сите различно ми кажуваат.
Прашувам бидејќи ставив плински уред во возилото со боца за плинот што се мести во резервната гума. Арно ама, сега резервната гума ја носам во багажник, над боцата. Глупаво и смешно е, знам.
Ми кажуваа дека може да се носи некаква пена ли, лепак ли... наместо резервна гума. Некој со совет/мислење?

Истиот проблем и јас го имав. Пола багажник ми го зафаќаше резервната гума. Купи си мала резервна (онаа што можеш да поминеш определен број на километри со неа) :) Мислам дека мораш да имаш резервна гума во возилото :D

Princ, место резервна гума МОЖЕ да се носи тој сетот за репарација, сообраќајната полиција нема да прави проблеми.

Истиот проблем и јас го имав. Пола багажник ми го зафаќаше резервната гума. Купи си мала резервна (онаа што можеш да поминеш определен број на километри со неа) :) Мислам дека мораш да имаш резервна гума во возилото :D
Мене пак за малер сите бандажи/гуми на Опелот ми се 13ка, само резервната 14ка :icon_lol:
Се обидувам да направам место некако... вуфер, боца за плинот, 14ка резервна...
Princ, место резервна гума МОЖЕ да се носи тој сетот за репарација, сообраќајната полиција нема да прави проблеми.
Е ова ми се допаѓа повеќе. Инаку ако не те мрзи, од што се состои сетот (за да знам што да барам), каде се наоѓа најчесто и колку отприлика чини?

Искрено, Принц, точно да ти кажам каде го има и колку чини незнам, бидејќи самиот не употребувам таква работа, туку си носам класична резервна гума.
Колку што знам и сум гледал, тоа е всушност боца како спреј, за една употреба, со компримиран воздух за да ја напумпа гумата, и со некаква пена која се нафаќа по внатрешноста на гумата и ја крпи, за да стигнеш до првиот вулканизер. И после купуваш нов.

Фала многу, ќе прашам на бензинска во прва прилика, претпоставувам таму има такво нешто.

Од кој датум почнува да важи правилото за носење ланци во колата (зимска опрема)?

ako moze nekoj d akaze poekje za rx8 motorot izdrzlivosta i potrosuvackata ama ne od izgledot ili bilo sto :) nego detalno dali vredi da se zeme kolava od evropa

Од кој датум почнува да важи правилото за носење ланци во колата (зимска опрема)?
Од 15-ти ноември важи правилото... мада за низ градски средини ако имаш M+S гуми немора да ги носиш.

п.с. колку се известени џандарите за ваквиот закон незнам, јас ги носам редовно.

Ми се ближи времето за полагање за кола, па ме интересира (така имав слушнато) дека до 20 и некоја година не смеам да возам автомобил со поголема кубикажа од 1400 и незнам колку киловати без присуство на поискусен возач (поминати да му се овие критериуми).

Може ли некој да ми даде точна информација за ова, затоа што ако е така треба да се купува нова кола, бидејќи сега имаме 2.5, па треба да се купува нова кола !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom