Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
сакам да купам половна кола е сега во опција ми се следниве коли пасат , голф , ауди а4, мерцедес или бмв со будзет до максимум 5000 евра и ме интересира ако земам кола од странство од словенија колку би платил за царината, еве на пример за пасат од 98 чини 2500 евра колку би платил царина со се сите давачки

сакам да купам половна кола е сега во опција ми се следниве коли пасат , голф , ауди а4, мерцедес или бмв со будзет до максимум 5000 евра и ме интересира ако земам кола од странство од словенија колку би платил за царината, еве на пример за пасат од 98 чини 2500 евра колку би платил царина со се сите давачки

Koja kubikaza, godina, a za pasatot ke te fati uste nekoi 1500 evra +- 100 EVRA.

голф 4 дизел до 1,6, пасат 2000 кубици до 2002 најстар, ауди а4 2000 куб 2001/02, мерцедес ц 200 од 2000 кубици од 98, 99 2000
збор ми е ако решам да купам кола од странство колку ќе ме чини со сите давачки за хомологација а тест царина и сл и кој закон во сила е за половни коли еуро 2 или 3.
и по кој список ги пресметуваат царините дали го имаш ако го имаш би те замолил да ми го пратиш :helou:

--- надополнето ---

Koja kubikaza, godina, a za pasatot ke te fati uste nekoi 1500 evra +- 100 EVRA.
и уште едно би те замолил колку го пратиш пазарот на половни автомобили во Скопје и кој див пазар е најсиплатлив по цени на возила :helou: од прилика како се движат цените во струга и Охрид луќево се луди половните коли ги продаваат како да се нови пример мерцедес ц 200 од 98 се дава за 15 000 евра лудница невидена поздрав :helou:пријателе и чекам одговор...

голф 4 дизел до 1,6, пасат 2000 кубици до 2002 најстар, ауди а4 2000 куб 2001/02, мерцедес ц 200 од 2000 кубици од 98, 99 2000
збор ми е ако решам да купам кола од странство колку ќе ме чини со сите давачки за хомологација а тест царина и сл и кој закон во сила е за половни коли еуро 2 или 3.
и по кој список ги пресметуваат царините дали го имаш ако го имаш би те замолил да ми го пратиш :helou:

Spisok nemam gi presmetuvaat po toj germanskot katalog, vidi 250 evra ti e registracija so tablici itn, drugive raboti maksimum do kaj 1000-1200 evra zavisi kolku ke ti stoi kolata na carina, moj sovet odi po placovite so tvoj covek, odberi kola i pravo na proverka na dobar majstor i ako on ti potvrdi podobro nema da najdes.
Ako odi sam da zimas veruvaj mi ke se kaes, i uste ova nikako vo avto plac Bavaria vo A.komanda kaj Asuc najprevaranti se!!!!

--- надополнето ---

--- надополнето ---

и уште едно би те замолил колку го пратиш пазарот на половни автомобили во Скопје и кој див пазар е најсиплатлив по цени на возила :helou: од прилика како се движат цените во струга и Охрид луќево се луди половните коли ги продаваат како да се нови пример мерцедес ц 200 од 98 се дава за 15 000 евра лудница невидена поздрав :helou:пријателе и чекам одговор...

Ako sakas ke rasprasam za Skopje ama zavisi kolite do 4000-5000 evra se so gore dole realni ceni, za drugovo koj da znae sto gubre nosat pogotovo nikako ne bi se nafatil poskapa kola polovna da zimam moze da izgoram totalno.

Вектрата има според мене, многу погрд изглед од бравото. Италијанците се познати по стилскиот дизајн.

Барем за ова не дупи жити се :) Вектрата има каде каде подобар дизајн, и е Вектрата е позната по тоа што е единствена како што кажуваат по "споените" ретровизори со хаубата....

Opel-Vectra_B_25_V6.jpg

Zdravo na site ljubiteli na avtomobilizmot! Sakam da si napravam sam vufer za vo kola i me interesira sto se mi treba za da go napravam ? Blagodaram odnapred

Барем за ова не дупи жити се :) Вектрата има каде каде подобар дизајн, и е Вектрата е позната по тоа што е единствена како што кажуваат по "споените" ретровизори со хаубата....

Opel-Vectra_B_25_V6.jpg

Pa ista vakva imam i toa mu kazuvam a on mene bravo abe odi legni si.vectrata e pred svoeto vreme vo izgledot.

единствено после ова во тие години на коли ми се допаѓа Ауди 80 , ама и тоа е дизајнерски под Вектрата....Не ја величам многу да речам ова она ко мало дете, но вие таму погоре што пишите дека Бравото е подобро во дизајн од Вектрата и сами знаете дека не е така, и дека да ви дат да одберете ќе одберете Вектра.

Сега да пишам околу искуствата а ги имама со двете коли.

Браво има еден другар мој и кога ја земаше возачката дури да одиме до внатрешни јас возев со неговата кола, прво има крута вожња, друго кочниците ме влеваа страв на семафори требаше да се обесиш на кочница за да закоци и се слушаше гребење некое, друго па и ја подгазив малце гаста но не осетив кршење на вратот како што некои горе прикажуваат демек леле што е и се на се колата многу не ми е по кеф. Вектра Б имам и самиот дизел 1.7, TD ја обожавам вожњата а притоа го сакам звукот на 2500 RPM кога почнува да свири турбо и има моќ, за на долг пат е фантастична. Не ја правам Мерцедес S или BMW 7, нити па се фалам незнам ти шо, Досега ме вози како што сакам нити сум имал некакви проблеми освен стандард сервисирањето и потрошниот материјал. имам и друга кола Шевролет Спарк, тоа е мало градско количе, него не го ни ставам овде, но да ви кажам имам возено повеќе коли како и Пежо 307, Алфа 156, Астра од постарите модели, Но кога ќе излезам со Вектрицата си се осеќам најудобно, незнам дали дека е моја или не но уживам во неа со цело мое тело. :smir:

Убава е вектрата. Единствена маана и е слабата прегледност позади.
Ако гледаме како комплетен производ далеку пред браво/а.

Би било добро да добијам некој совет...имам за фрлање некои 3000-3200 евра и ме интересира вашето мислење, шо кола да барам до таа цена да биде дизелаш или на плин. Поздрав

Би било добро да добијам некој совет...имам за фрлање некои 3000-3200 евра и ме интересира вашето мислење, шо кола да барам до таа цена да биде дизелаш или на плин. Поздрав

Да биде здрава гледај прво, па после на што погон оди, мада јас лично не сакам половни дизели, ме асоцираат на премногу извозени коли.

Прчот, точно, Мареата е класа над Браво/а.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom