Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
na dijagnostika mi pokazuva P2453 Diesel Particulate Filter Pressure Sensor A Circuit Range/Performance. Dali slucajno znaes sto e ova? Na internet mi pokazuva deka e najverojatno e eden senzor za dpf rasipan.

DPF-of mozes trajno i softvetski da go isklucis, ama koshta sigurno 100-200 evra. Kolata ke nema maka ama ke zagaduva poveke.

na dijagnostika mi pokazuva P2453 Diesel Particulate Filter Pressure Sensor A Circuit Range/Performance. Dali slucajno znaes sto e ova? Na internet mi pokazuva deka e najverojatno e eden senzor za dpf rasipan.

Подобро еднаш да го поправиш или да смени дпф сензор одколку да те малтретира од технички преглед па и од сообраќајна полиција

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Krivi gumi, krivi bandazi, sponi,stabilizatori, ili vo najlos slucaj elektronskata letva.[DOUBLEPOST=1519506037][/DOUBLEPOST]

Ne se krivi gumite i bandasite posto na pravro nema nikakov problem ni na 200kmh nitu na kocenje, a prednicata e top ... mene mi ja frla zadnicata levo desno koga ke pominam na nekoja dupka ...se oseka labava nazad kolata :/

Krivi gumi, krivi bandazi, sponi,stabilizatori, ili vo najlos slucaj elektronskata letva.[DOUBLEPOST=1519506037][/DOUBLEPOST]

Ne se krivi gumite i bandasite posto na pravro nema nikakov problem ni na 200kmh nitu na kocenje, a prednicata e top ... mene mi ja frla zadnicata levo desno koga ke pominam na nekoja dupka ...se oseka labava nazad kolata :/

Da ne e kardanot?

Се спмневам дека истрошен е амортизерот затоа се осеќа лабава инаку постојат и полу-електронски амортизер таквите се со ESP за пролзгување и за свиоци

Sent from my iPad using Tapatalk

ke vidam toa utre i na tehnicki ke ja nosam .... mozzno e

Не очекувај чудо. Тие се техничари а не механичари. Ништо чудно да ти рече ламбичето на таблицата не ти свети па поради тоа ти е нестабилна задницата.

Сакам да поставам едно глупо прашање:

Дали радарот полициски вечерно време може да ја мери брзината на колата ?

Мислење за Opel Astra (2005-2006) vs. Fiat Grande Punto (2006)?
Кoјa aстрa и кoе пунтo.Вaкa нa првa aстрaтa е кaде кaде пo кoлa дури тврдaм и декa е клaсa пoгoре.

Последно уредено:
Таа Астра користи баш Фиатов мотор 1.3 CDTI.
Кoристи и Астрa 1.9 цдти фиaтoв мoтoр,aмa пaк е клaсa пoгoре,без oглед кoј мoтoр е вo прaшaње.Кaде кaде пoстегнaтa и пoгoлемa.Oткaкo јa ебaa рaбoтaтa oпел сo 2.2 дти ги зaменијa сo фиaтoвите мoтoри

Кoристи и Астрa 1.9 цдти фиaтoв мoтoр,aмa пaк е клaсa пoгoре,без oглед кoј мoтoр е вo прaшaње.Кaде кaде пoстегнaтa и пoгoлемa.Oткaкo јa ебaa рaбoтaтa oпел сo 2.2 дти ги зaменијa сo фиaтoвите мoтoри

Не би рекол дека е БАШ БАШ каде каде поголема Астрата од Пунтото.
4064967.JPG

88135_18_big.jpg

За 20cm Астрата е подолга од Пунтото. Не е којзнае колку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom