Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Каква е разликата помеѓу Opel Corsa 1.3 CDTI и 1.7CDTI колку трошат гориво и која е подобра за градско возење[DOUBLEPOST=1441829030][/DOUBLEPOST]Станува зборза Opel Corsa C 2000-2006 година
1.3 CDTI е конструиран од италијанци, а
1.7 CDTI од јапанци :icon_mrgr:, јас го имам 1.7 и сум засега презадоволен.

Како е со потрошувачката и дали е скапа за одржување
Градска околу 6-7 литри.
Регионален пат со 6та брзина на 2000 обртај 5,5 литри.
Автопат 7 литри со брзина 140-190 km/h

Деловите не би требало да се скапи, не можам да ти кажам како е, не сум имал дефекти.

Искрено дека троши 4,5 нема шанси незнам како да го возиш па не може да троши толку ај да кажеш 6 лотри
Мене ми е мерено и толку ми троши и тоа стриктно низ град, прва-втора брзина.
еве ти спецификации на интернет го кажува истото :)
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=10409
оди подолу има Fuel consumption за градска, отворено, и комбинирано. ;)

Мене ми е мерено и толку ми троши и тоа стриктно низ град, прва-втора брзина.
еве ти спецификации на интернет го кажува истото :)
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=10409
оди подолу има Fuel consumption за градска, отворено, и комбинирано. ;)
Прва-втора брзина најмногу троши :pos:

мислење за ford fusion 1.4/1.6 2003, како за фамилијарно возило со повеќе простор ? како се покажани ? дали 1.4 ката е доволен ако е полно возилото како се носи ?

мислење за ford fusion 1.4/1.6 2003, како за фамилијарно возило со повеќе простор ? како се покажани ? дали 1.4 ката е доволен ако е полно возилото како се носи ?

Добри се колите..1.4 ти е сасвим доволен мотор..Мене искрено ми се допаѓаат..Нов дизајн имаат,слично како 4*4 џипче..Па ако не чинеа како што повеќето Кајганаџии викаат и плукаат по Фордовите,немаше да бидат главен спонзор во Лигата на Шампионите веќе 15 години по ред..

Па и не е нешто пространо фамилијарно возило ... ако сакаш пространо земи пикасо или слично, имаш бар од нив голем избор
ми прави мерак пред се ради удобноста и пространоста ... ама рано ми е уште за фамилијарно возило :)

инаку фордовите не трпат плин, така да така ако го возиш ...

Колку само може мислењето на @Keljav да го смени погледот околу колите..Додека го немаше,арни беа Фордовите,он треска не чинат,па сите по него како овци..Ах бе Кајганаџии,еден обичен човек што од Голф 2 нема возено ништо,ве убеди сите дека не ги бивало..Како овци ве потера сите.Алал да ви е.

Колку само може мислењето на @Keljav да го смени погледот околу колите..Додека го немаше,арни беа Фордовите,он треска не чинат,па сите по него како овци..Ах бе Кајганаџии,еден обичен човек што од Голф 2 нема возено ништо,ве убеди сите дека не ги бивало..Како овци ве потера сите.Алал да ви е.
За фордовите никој не кажува убав збор, не дека некој ме убедил ... посебно не ЌеЉаФ
и јас сум гледал, имаат привлечни цени за нови годишта ... ама не ги бива нешто многу
имаме службена форд фиеста 1.4 тдци, ок е ... влече колку што може да повлече таа кубикажа, секако има и турбинче :) мал потрошач и градско количе (ван)

Прва-втора брзина најмногу троши :pos:
Стварно :pos:?
Сакав да кажам дека 4.5Л/100км троши колата низ град со тргни-застани возење, а тоа е тоа што мислев прва,втора,трета... сигурно на булевар не ја ставам во лер или 5та, а уште посигурно дека не возам во втора 2 километри низ град не читај го тоа што го пишав толку буквално.

http://auto5.mk/other/?id=742
Ме интересира дали овие адитиви за уље навистина помагаат и намалуваат потрошувачка? И дали е корисно да се ставаат?

Да помагаат. Оддолговлекуваат агонија наречена ремонт на мотор

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom