Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
--- надополнето: 16 март 2013 во 17:26 ---
Како сакаш некој да ти препорача кацига? Јас немам AGV, купи ја таја?

Свашта...
Мало се зезати, не сфаќај се сериозно :)
Јас возам со оваа кацига:

1109-1381-large.jpg

И на отворено и во град и сум многу задоволен до сега. Само мислам дека кај нас ја нема, мене ми ја донесоа од Германија на поклон

Ја има во Мото Маркет, мој другар ја зеде... каицигата е повеќе од добра за тие пари, инаку е 4390 ден. :)[/quote]
Истата шара ја има кај нас во Мото Маркет ?

Истата шара ја има кај нас во Мото Маркет ?[/quote]

Да да истата шара, само со обичен (проѕирен визир), ако сакаш црн ќе си купиш мислам 1500-2000 денари е. :)

Колку време можам да возам мотор на странски таблици од увоз?

И отприлика колку пари би биле сите давачки освен регистрацијата (царини, марини, гомнарини, хомологации...) за мотор од 600 - 750цц?

Колку време можам да возам мотор на странски таблици од увоз?

И отприлика колку пари би биле сите давачки освен регистрацијата (царини, марини, гомнарини, хомологации...) за мотор од 600 - 750цц?
Исто колку што и кола, а давачките се регулар нема ослободување на акцизи како што направија за колите - исто дури и поскапо ке ти дојде да го увезеш и регистрираш. Едно време гледав од Словенија да довлечкам нешто ама се откажав највеке заради давачките

Парите не се толку битни колку што здравјето и квалитетот. Се работи за скутер 500цц Kymco Xciting Ri. План ми е летово да испукам малку запознавање со убавините на Македонија па после тоа да проширам низ балканов :). Оваa AGV изгледа интересно само дали е паметно да се тркала на отворен пат. Која продавница е по снабдена и нали по нормална со цени да не е забеготина некоја?
На „Рузвелтова“ кај некогашна „Треска“ лани купив ваква:
7183d1ac9023a88231141db68b1cff02_XL.jpg

и искрено, не се кајам ич. Исклучително е удобна, има одлична вентилација но исто така и одлично затварање и дихтување. Има и екстра визир за сонце со анти-рефлексна и UV заштита за очите. За цена од 10.000 колку што платив тогаш (добив попуст зашто купував и други работи, инаку е нешто поскапа), сметам дека направив оптимален пазар. Единствена маана и е што е малку „бучна“ на брзина поголема од 180 км/час :)

Добро бе, има ли некаде во Скопје сервис за мотори каде што исправаат бандажи на шпици од крос? Прашав кај мотојове, кај џани (према лептокарија сервисот позади зградите), во овластениот сервис прашав, кај еден точкар во маало, кај 2-3 вулканизери и никој не знае да исправа бандаж на шпици (а се што треба е да се презатегнат шпиците правилно и одма се исправа).

Има ли некој чаре, да знае да ме упати некаде што ќе ми завршат работа?

Здраво на сите, потребна ми е помош од некој што се разбира во електроника на априлија рс50, значи априлија спринтер. Нели сега започна сезоната за моторите и бидејќи акумулаторот ми се испразни, го возев 2-3 саата со празен акумулатор(2V) а нормален 12V, после некое време вкупните километри од 10.600 рипнаа на 34.729 и се блокира, а се друго на километражата си функционира беспрекорно (обратомер, часовник, брзина, јачина на акумулатор). Дали знаете дали може да се среди овој проблем и како? Благодарам.

Здраво на сите, потребна ми е помош од некој што се разбира во електроника на априлија рс50, значи априлија спринтер. Нели сега започна сезоната за моторите и бидејќи акумулаторот ми се испразни, го возев 2-3 саата со празен акумулатор(2V) а нормален 12V, после некое време вкупните километри од 10.600 рипнаа на 34.729 и се блокира, а се друго на километражата си функционира беспрекорно (обратомер, часовник, брзина, јачина на акумулатор). Дали знаете дали може да се среди овој проблем и како? Благодарам.
Веројатно ти се изреметил чипот под шалт-таблата. Не верувам дека ќе најдеш чаре за овој продлем во било кој друг сервис освен во овластениот. Можеби доколку постои на овој модел џек за приклучување на компјутер за дијагнозтицирање би можел да се реши проблемот со ресетирање, амааа...најарно тие да побараш овластен севис за Aprilia.
--- надополнето: 15 април 2013 во 11:49 ---
Добро бе, има ли некаде во Скопје сервис за мотори каде што исправаат бандажи на шпици од крос? Прашав кај мотојове, кај џани (према лептокарија сервисот позади зградите), во овластениот сервис прашав, кај еден точкар во маало, кај 2-3 вулканизери и никој не знае да исправа бандаж на шпици (а се што треба е да се презатегнат шпиците правилно и одма се исправа).

Има ли некој чаре, да знае да ме упати некаде што ќе ми завршат работа?
Зад Битпазар, „Дуќанџик“, има точкар кај кого јас исправував и менував жици на кросарицата додека ја имав и возев. Исто, на бул. „Крсте Мисирков“ кај Јаја Паша има сервис кој работи со жичани бандаши.

Зад Битпазар, „Дуќанџик“, има точкар кај кого јас исправував и менував жици на кросарицата додека ја имав и возев. Исто, на бул. „Крсте Мисирков“ кај Јаја Паша има сервис кој работи со жичани бандаши.

Фала Мандрак, завршив работа кај тој кај Јаја Паша на кривината пред мостот тука.

Али стварно невидено еј - бев во сите најреномирани и најголеми сервиси и никој не исправа бандажи, а овој батката во едно мало дуќанче ми среди работа за 400 денари!

Фала Мандрак, завршив работа кај тој кај Јаја Паша на кривината пред мостот тука.

Али стварно невидено еј - бев во сите најреномирани и најголеми сервиси и никој не исправа бандажи, а овој батката во едно мало дуќанче ми среди работа за 400 денари!
Кај Башким си бил :) Супер, добро работи човекот и домаќински наплатува. Мило ми е што си завршил работа.

Ај да се пофалам, си купив нова кацига :D
Nolan N85
images

Е сеа, кацигата има цвикери, се пуштаат од страна, се гледа на сликата.
Има ли некој друг кацига со вградени цвикери и доколку има, како гледате преку нив?
Мене лично не ми праат нешо ќеиф, се осеќам чудно... може е ради тоа што не сум навикнат, или па стварно не чинат :O

Nolan N85
images

Има ли некој друг кацига со вградени цвикери и доколку има, како гледате преку нив?
Мене лично не ми праат нешо ќеиф, се осеќам чудно... може е ради тоа што не сум навикнат, или па стварно не чинат :O

Не си навикнат.
Претпосавувам не е фулфејс, туку како и сите други такви, флипон е. Честито. Ќе ја навикнеш. Брка работа на подолго кога има јако сонце.
--- надополнето: 18 април 2013 во 20:00 ---
Nolan N85
images

Не си навикнат.
Претпосавувам не е фулфејс, туку како и сите други такви, флипон е. Честито. Ќе ја навикнеш. Брка работа на подолго кога има јако сонце.

Не си навикнат.
--- надополнето: 18 април 2013 во 20:00 ---

Не си навикнат.
Фулфејс е, гледав и флипонови али не ми правеа ќеиф, јес да се практични и све тоа али џабе нешо коа не ти се свиѓа не е тоа тоа :)
Ваљда ќе се навикнам у брзо време :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom