Совет

• Креатор на темата Креатор на темата flashjuventus
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 мај 2013
Мислења
141
Поени од реакции
71
Локација
Скопје
Јас слушам секаква музика но највеќе србска и македонска-забавна и така нешто повесело.Имам идено во хор али престанав одкако ми се промени гласот.Од тогаш помина доста време но јас пеев за мене..така кога се веселам и според мое мислење имам доста квалитетен глас за мкд и срб музика. :).Би сакал да се занимавам со Музика (да си ја пробам среќата) па мислев да се запишам за свирење на некој инструмент што ќе ми користи доколку почнам да пеам за некој од овие жанрови на музика.Освено тоа доколку не свирам на инструмент би се запишал на соло пеење, но бидејќи не сум информиран би сакал да знам доколку отидам каква музика би пеел.нешто повеќе ако знаете.И сакам да прашам дали е предоцна да учам инструмент -хармоника на 16-18г возраст...
Што повеќе би ми користело:да научам да свирам на инструмент или соло пеење?
хармоника избрав поради тоа што сакам весела музика и што мислам дека повеќе би успеал со тој инструмент. Толку од мене доколку има некој што повеќе се разбира нека ме посоветува малце.

Не е доцна. Доколку имаш желба, и на 50 години можеш да научиш да свириш на некој инструмент.
Штом велиш дека имаш добар глас, почни да учиш да свириш.
Па истовремено и ќе пееш и ќе свириш :D

Сега совеста ме гризе. Види еве еден мој лаички совет... од актуелниве турбо страња многу луѓе заработуваат добро. Така да некое логично мислење вели: армоника, освен ако не си исклучителен талент за пеење (има многу конуренција). Советот е од аспект на заработка.

Инаку, млад си, дали си сигурен дека сакаш да се закопаш себе си со такви локални заглупувања како турбо фолк (или демек „забавнa„ музика )

Сега совеста ме гризе. Види еве еден мој лаички совет... од актуелниве турбо страња многу луѓе заработуваат добро. Така да некое логично мислење вели: армоника, освен ако не си исклучителен талент за пеење (има многу конуренција). Советот е од аспект на заработка.

Инаку, млад си, дали си сигурен дека сакаш да се закопаш себе си со такви локални заглупувања како турбо фолк (или демек „забавнa„ музика )
Јас не се наслонувам се на музиката само да си ја пробам среќата.Инаку истовремено доколку не успеам во тоа идам во школо планирам факултет итн... :) можеби следна година ќе идам и на Х factor :)-2014.

Јас не се наслонувам се на музиката само да си ја пробам среќата.Инаку истовремено доколку не успеам во тоа идам во школо планирам факултет итн... :) можеби следна година ќе идам и на Х factor :)-2014.

Сакаш да пееш соло? Јас можам на некој начин да ти помогнам доколку сакаш да се пробаш во студио да пееш. Какви песни најмногу ти лежат? Весели или од оние емотивните песни?

Сакаш да пееш соло? Јас можам на некој начин да ти помогнам доколку сакаш да се пробаш во студио да пееш. Какви песни најмногу ти лежат? Весели или од оние емотивните песни?
слушам и од двата стила.. :) али моментално се распрашувам -тотален почетник во таа индустрија.
србско и македонско :) странско не ми иде, не сум нашол песна што ми лежи/одговара на глас.

слушам и од двата стила.. :) али моментално се распрашувам -тотален почетник во таа индустрија.
србско и македонско :) странско не ми иде, не сум нашол песна што ми лежи/одговара на глас.

Имаш некој иструмент дома? Ако имаш пробај отсвири нешто и пробај со пеење. Инаку за најубаво запиши се на нешто каде што ќе можеш да учиш и двете работи. Ако нешто најдам некое школо приватно за тоа ќе ти пишам.

Инаку да напоменам: Секој офтопик и терање сеир ќе биде сакциониран! Благодарам :pipi:

Имаш некој иструмент дома? Ако имаш пробај отсвири нешто и пробај со пеење. Инаку за најубаво запиши се на нешто каде што ќе можеш да учиш и двете работи. Ако нешто најдам некое школо приватно за тоа ќе ти пишам.
фала... во план сум да купам инструмент.. ама во меѓувреме ако најдам школо за соло пеење.. за такви стилови на музика ќе идам на тоа .

фала... во план сум да купам инструмент.. ама во меѓувреме ако најдам школо за соло пеење.. за такви стилови на музика ќе идам на тоа .

Гледај сега прво што треба да видиш е што најмногу те влече, за што најмногу имаш волја и љубов. Поточно сакам да ти кажам да не биде работата купуваш иструмент потоа ќе ти помине меракот и тогаш доаѓаш до фаза каде што парите за џабе си ги дал. Еве еден пример што не мора да значи и кај тебе јас имав уште од мал мерак на пијано да свирам но со оглед на тоа што не сум имал шанса да свирам на пијано купив синтисајзер :D На него се учев да свирам и доста скапичко го платив и долго време немав свирено и го продадов пред 3 месеца така да прво види што најмногу сакаш па потоа откако ќе се одлучиш купи го тоа што го сакаш. (y)

Види ако имаш глас, знаеш да пееш, имаш пари и ако имаш желба да станеш колку толку познат пеач во земјава не губи време за земање часови за свирење или пеење, туку снимај песна и спот :)
Јас кога би бирал меѓу часови за инструмент и соло пеење би избрал за инструмент, а ако би бирал кој инструмент би го избрал синтисајзерот...... бар ќе свирам по свадби и ќе земам пари :):D
Но најпрво гледај тебе што те влечи, дали сакаш да свириш или пееш..... :)

Мал едит :D

Он: Пијанофорте

Пробај овде ако сакаш за некој „помодерен“ инструмент или соло пеење. А ако сакаш да научиш да свириш тапан, хармоника, зурла, гајда или некој друг наш народен инструмент тогаш барај некој искусен свирач и замоли го да ти држиТ часови :D

грешка си .. кога кажуваш срб или српија??

Едначење по звучност се вика тоа.
Србија = Српска

Инаку според мене часовите се само фрлање пари.
Точно дека полесно ќе научиш, но професорите се премногу влечкави, со цел да те задржат подолго.

Јас сам научив да свирам. Уште како мал имав инструмент, ме влечеше музиката, имав интерес и учев по слух :D
И тоа без компјутери и интернет.

Сега по интернет можеш да најдеш разноразни лекции по било кој инструмент и многу е полесно да се научи без да имаш некој до тебе :)

Едначење по звучност се вика тоа.
Србија = Српска

Инаку според мене часовите се само фрлање пари.
Точно дека полесно ќе научиш, но професорите се премногу влечкави, со цел да те задржат подолго.

Јас сам научив да свирам. Уште како мал имав инструмент, ме влечеше музиката, имав интерес и учев по слух :D
И тоа без компјутери и интернет.

Сега по интернет можеш да најдеш разноразни лекции по било кој инструмент и многу е полесно да се научи без да имаш некој до тебе :)
Најдобро да си ја пробам среќата на неколку натпревари како х фактор,сите наши песни итн... па ако имам талент таму ќе добијам совет. бидејќи највеќе идам поради глас.!

Најдобро да си ја пробам среќата на неколку натпревари како х фактор,сите наши песни итн... па ако имам талент таму ќе добијам совет. бидејќи највеќе идам поради глас.!

Некои мислења кои беа надвор од темата ви ги избришав. Тука сме за нешто поинакво да правиме моабет.

Инаку зошто не ја пробаш првин вака да направиш една песна каде што ќе видиш дали навистина знаеш да пееш? За песна да направиш со текст,музика можам да ти направам нормално во студио :)

Дали навистина знае да пее подобро ќе се види на друга, отколку на негова песна.
Јас би сакал да те слушнам. Ако не ти е проблем пушти некоја снимка каде што ќе пееш на матрица
(македонско народно сакам) :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom