Слушај еве ти линк имаш ценовник за симињање и телефон на него па види си. Цениве ми се од таму вадени па така да треба оваа цена да ја добиеш
http://ddcom.com.mk
http://ddcom.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ko sho ti kazha krusha, plochata i memorijata se nekompatibilni so procesorot.Princ напиша:Вака, воопшто не се разбирам во хардвер па би сакал некој што знае доста околу тие работи, да ме посоветува дали деловиве што ги одбрав за конфигурацијата се компатибилни еден со друг, дали ќе го извлечам максимумот од компјутерот, и дали се целосни (да не ми фали нешто да го емм).
Значи овие делови ги одбрав за почеток:
Vga MSI NX6200AX- TD256;TV out/DVI/
CPU AMD ATHLON64 3200 s.939 tray
HDD 300 GB Maxtor SATA2
Cooler AMD 64bit Black Whale
RAM DDR2 1GB/533 Patriot
MB MSI 848P NEO-V;6ch audio;SATA;LAN
Многу јасно е дека примам и предлози![]()
memberix напиша:Za hard disk nikako maxtor, oti e sranje. Bavni, a i mnogu grejat
I da i ne. Pentium ima prednost ne zaradi HT, tuku zaradi toa shto ima pogolem kesh. Za zhal, 8xx ima samo 1MB, taka da ne golem dil. HT ne brka rabota zatoa shto ti dodeka crtash ne go tovarish 100% procesorot, no koga rabotish efekti, intenzivno eksploatirash memorija. Za rabota so memorija K8 e zakon.krusha03 напиша:Оваа плоча ти е компатибилна со Pentium D, но не и со Core 2 Duo. Како што кажа Гојдо за Core 2 Duo ти треба плоча со Intel 975X чипсет, но таква во риверсофт ти е 200е.
А иначе Гојдо за 3D и фотошоп не е подобро Pentium зашто има HT т.е. уште еден виртуелен процесор? Јас мислам бидејки ќе користиш голем број на леери, повеќе апликации од еднаш подобро е пентиум него ли амд.
Za multi tasking, zavisi povtorno shto kje raboti. Toj so HT singlecore e kominje, ne mu se drzhi na Athlon-ot. A dualcore e druga prikazna, plus 805D se overklokuva bez problem na 3.46 so malku podobar kuler. Duri edno vreme razmisluvav da zemam i jas eden i podocna da go nadgradam so Conroe. Arno ama se premisliv poshto nemashe i975 plocha, a bashka kje ima mnogu podobri chipseti(ATi RD600, Intel i965 i tn.). Vo septemvri-oktomvri zdravje bozhe Core2 Duo E6600 2.4, ATi RD600, 2x1GB DDR2-800 CL4 i se nadevam deka dokaj 3.2-3.4GHz so dobar kuler kje raboti stabilno, laden i tivok.krusha03 напиша:Да тука си во право бидејки со тоа што меморискиот контролер е интегриран на самиот процесор и со самата архитектура на K8 каснењата се многу помали и пристапот до меморијата е многу побрз. Но, јас ако добро го разбрав Принц компјутерот ќе го користи за мултитаскинг и ќе работи во повеќе програми од еднаш а тука intelот му е подобар. Плус ако го најде тој двојадрениот милина