Совет за нова конфигурација

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
krusha03 напиша:
Може да те коштаат колку што сакаш, па и беспари ако не те фатат :icon_bigg
Затоа најубаво кажи ти колку сакаш да дадеш и дали со или без монитор и каков монитор, мада тој тргни го на страна од цената за куќиштето и ќе видам што најдобро ти е за ± 30е

Мислам дека вкупно за двата (без монитори) ке можам да дадам околу 800-900 евра.

Сакаш AMD или Intel? Или тоа воопшто не ти е важно? Истотака сакаш едната да ти биде појака другата послаба или двете исти? Јас според тоа што си пишал и двете ти се за канцелариска работа, така да претпоставувам дека графичка не ти е битно. Истотака и не си оверклокер па може и поосновна плоча така? Нешто CD или DVD режач ти треба?

Еве ти една конфигурација па кажи дали ти се допаѓа

ASROCK 939DUAL-SATA2 - 55e
ATHLON64 3000+ 939 - 125e
2x512MB DDR400 - 90e
Connect3D Radeon 9550 128MB DDR+TV-Out+DVI 128bit - 55e
HDD 160GB MAXTOR SATA2 - 80e
Asus DRW-1608P2S DVD+/-RW - 45e
Case Delux DLC-MF420 400W - 25e
Вкупно - 475e

Цениве се вадени од ценовник од DDCOM и SET дилерски ценовник па цената може да варира малку.

krusha03 напиша:
Еве ти една конфигурација па кажи дали ти се допаѓа

ASROCK 939DUAL-SATA2 - 55e
ATHLON64 3000+ 939 - 125e
2x512MB DDR400 - 90e
Connect3D Radeon 9550 128MB DDR+TV-Out+DVI 128bit - 55e
HDD 160GB MAXTOR SATA2 - 80e
Asus DRW-1608P2S DVD+/-RW - 45e
Case Delux DLC-MF420 400W - 25e
Вкупно - 475e

Цениве се вадени од ценовник од DDCOM и SET дилерски ценовник па цената може да варира малку.

Abe ova milina za tie pari:lud:

Фала Круша, не ми треба нешто јако, туку поусовршена машина за пишување, :) брза и да можам без проблем да сурфам. Мислам дека тоа е тоа што си го напишал. Точно, инаку, графичка јака не ми треба, ДВД може, а и не ми е битно онаа за дома да ми е појака.

Еден скромен совет: ако некој мисли да работи графика, а не му се толку битни игри, процесорот баш и не е многу битен. Ако може да се заштеди на процесор и графичка во полза на рам, супер. МинимуН 1.5 гига рам за квалитетна работа.
За 3Д е веќе друга работата.. тука треба и процесор (Интел), а и графичка.

Се решив јас да правам скроз нова конфигурација (старава ќе ја чувам), па зимава, после роденден, ќе буцкам некого од тука за цени (=

За 3Д ке си земиш една Quadro FX и ке си работиш :)

Ама скапо ке те чини

Аха, $1400-1800 за графичка.. (=

Него, имаат ли Сет сајт? www.set.com.mk е од '62, и освен насловната, ништо нема (=

Нема стварно, не им работи нешто сајтот. Иначе Quado и FireGL се исти со архитектурата како и Geforce и Radeon. На компаниите не им се исплати да создаваат нови чипови за професионалниот пазар бидејки тој е многу мал. Има многу модови. Знам јас на пример ја имам направено мојата GF2 во Quadro и Radeonm 9800PRO во FireGL. Оптимизацијата е во драјверите т.е. кога драјверите ќе детектираат некои од тие графички автоматски уклучуваат некои скриени опции рецервирани само за нив. Добро сега има и разлика како на пример количината на видео меморијата, али и за тоа има модувани биоси и се си работи ок

Разликата е во драјверите и во биосот, па со мали модификации може од „обична” гејмерска картица да се направе OpenGL картица. Но разликата во цената која се плаќа не е поради хардверот, туку поради техничката подршка која корисниците на OpenGL картици ја добиваат. Ниеден проблем што купувачот на тие картициби го имал нема да остане нерешен од страна на компанијата што ги поризведува. Нас можеби не ни значи тоа многу, но корисници на такви картици се дизајнерски студиа за кои секој момент изгубен на решавање на било каков проблем претставува намалена продуктивност и со тоа губење пари и клиенти. А корисниците на гејмерски картици доколку имаат проблем, производителот не е должен да најде решение, па корисниците мора да се снаоѓаат сами.

Зашто бе? Мојата Radeon 9800Pro се заеба (мислам дека од преголема волтажа на AGP портот, заборавив да ја овратам од 1.8в на 1.5в) најдов човек да ја однесе до америка и после таму со DHL што си пракале наваму натаму, поправката и назад овде се ATI си плати. Многу бев задоволен од ова, а не кај нас ќе те душчат две години и ништо нема да добиеш од гаранцијата. А во пликото имаше и сметка од DHL и беше 300 и кусур долари, па сега видите вие што е светска компанија

mene mi se zaeba digitalniot od canon i nemat teoretski sansi da go zemat nazad
poubo ke e da pratam e-mail pravo vo firmata :)

Може и други да прашуваат тука за мислења?
Ако не, бришете го ова (=

conf4qq.jpg

Цените се во евра, со пресметан 18% ДДВ, од Риверсофт.

Чини конфигурацијава за графички дизајн и играње? Не ми е битно да ги пуштам сите игри на 1600x1200 со 8xAA и не знам уште што.. Колку што проверив, компонентите се компатибилни, така да тоа не би требало да биде проблем.

И, ако има некој пониски цени на истите, или многу слични компоненти (а не промени AMD -> Intel и слично), давајте (=

Абе незнам зашто ама риверосфт некако ми стојат скапи поготово за графички, кукишта и I/O уреди. Еве нешто ако ти фаќа око
Asus A8N-E - 100e
AMD ATHLON64 3200+ 939 PINS - 135e
Cooler Master Hyper 48 - 30e
HDD Maxtor 250GB Sata2 - 105e
2x1GB DDR400 PQI Unbuffered (Micron chips) - 175e
Inno3D GeForce 7600 GT PCI-Ex (560/1400MHz) 256MB DDR3 - 180e
Asus DVD-E616P2 - 24e
Asus DRW-1608P2S - 45e
Delux DLC-MF420 + PSU Delux 400A ATX 500W - 40e
Logitech(OEM) Internet Desktop pack (keyboard+optical mouse) - 20e
Вкупно 855е
Сега цениве се пак вадени од онаа вирмана DDCom ама ги има и во сет, па со дилер би требало оваа цена да ја добиеш. Што да правам дилеркиот ценовник од Сет ми е стар неколку месеци и не сум стапил во контакт со никого да ми пратат нов. Значи оваа ти е поефтина ама има и подобра графичка, плус барем со моето искуство Asus ODD ми се поkажале подобро од LG, t.e. Asus се исти со Pioneer само различен firmware имаат. Не дека LG се лоши, ама имам неколку лоши искуства со нив

Ама дилерски цени не ми вршат работа ако не се знам со некој дилер, нели? (=

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom