Совет за фирма

• Креатор на темата Креатор на темата горан 222
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 јануари 2012
Мислења
100
Поени од реакции
3
Сакам да отворам молерска фирма па ме интересира како се доаѓа до некој објект за работа.Ако нее дозволено тука да се дискутира за ова нека ми пише некој во порака.
ПОЗДРАВ

Сакам да отворам молерска фирма па ме интересира како се доаѓа до некој објект за работа.Ако нее дозволено тука да се дискутира за ова нека ми пише некој во порака.
ПОЗДРАВ
Како мислиш „како се доаѓа до некој објект за работа“?
Не го разбирам прашањето...

Како мислиш „како се доаѓа до некој објект за работа“?
Не го разбирам прашањето...
Канцеларија, место за информации јас така го разбрав..

Канцеларија, место за информации јас така го разбрав..

Јас пак разбрав како да прашува од правен аспект, склучување на договор за молерисување и слично...

ПОЗДРАВ

odis vo stopanska komora na makedonija i tamu si podnesuvas baranje za otvaranje na firma
ako ti bese toa prasanjeto.

Да не мислиш како полесно да доаѓаш до работа, клиенти? Ќе се растрчаш, ќе се огласуваш, се што треба за да ти тргне бизнисот.

Па ме занима дали треба јас да се договарам со газдите на градежните фирми , треба да следам некој тендери па таму да учествувам или сасвим трето нешто...

Па ме занима дали треба јас да се договарам со газдите на градежните фирми , треба да следам некој тендери па таму да учествувам или сасвим трето нешто...

reklama prijatele toa ti treba i da pratis tenderi na drzavni firmi
toes da najdes covece so koe ce delis 50/50 ;)

Kade mozam da pratam tenderi na drzavni firmi?
A ima li ovde nekoe takvo covece koe moze da mi naoga objekti za rabota za drugoto ke se dogovorime...........

А ако веќе сакаш да отвори фирма за таа работа што не почнеш прво да работиш по народ и од кога ќе стекнеш “име“ тогаш барај големи договори. Не викам дека човек фирма нема по овие тендериве а ако даваш на “другарите“ од твојот леб не викаме дкеа можеби нема да ти дадат и по некоја работа низ државно ама по мене подобро сработи 10 по “100Е“ и сите да се твои одколку да сработиш 1 за “1000Е“ ама пола да мора да дадеш на “другарче“ башка дал ќе издржиш да со капитал за трошоци дедека да стигне исплатата од “наместениот тендер“.

Сакам да прашам нешто..
значи пред неколку неколку месеци,скоро година со еден другар отворивме фирма..50% - 50 % двајцата...ДОО е фирмата...на крај на годината околу нова година таму бевме во ујп си средивме докуемнтацијата..плативме таму шо требаше.. значи фирмава онака е само отворена нема нишо со неа работено..ни приходи..ништо баш ништо.. ме интересира за затварање како иде постапката колку ќе трае,колку треба да се плати..фала однапред..позз!

Сакам да прашам нешто..
значи пред неколку неколку месеци,скоро година со еден другар отворивме фирма..50% - 50 % двајцата...ДОО е фирмата...на крај на годината околу нова година таму бевме во ујп си средивме докуемнтацијата..плативме таму шо требаше.. значи фирмава онака е само отворена нема нишо со неа работено..ни приходи..ништо баш ништо.. ме интересира за затварање како иде постапката колку ќе трае,колку треба да се плати..фала однапред..позз!

Е за затварање не е толку лесно. Околу 15 000ки е процесот.

Esobar Не ти се исплаќа да затвориш, поарно плаќај си за завршни сметки следните 2 децении одколку да напљунчипш 15 000 од еднаш.
П.С.
По правило неактивните фирми треба да бидат згаснувани по службена дејност, а само за предвремено затварање треба да се плати за постапката.Само шо ги заболе "мандалото" на службениците. Добредојдовте во мојата волшебна земја Македонија!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom