Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Љубам да учам историја, ме бањаат дома да не одам, тоа би било пропаст, да да буквално така!
Каде и да се запишеш нема да најдеш работа. Додека завршиш ќе има толку голем наплив од сите струки што исто ќе ти дојде што си завршил.
Секој проблем има решение, само патиштата обично захтеваат муда.
Ако можеш сам да си го плаќаш факултетот, можеш сам да си го бираш.
Ако немоеш сам да си го плаќаш факултетот, немоеш ни сам да си го бираш.
Ме капираш? Ти си нечија инвестиција, и си на милост и немилост на инвеститорот. У случајов, на немилост.
Ако работиш и учиш, за сам да си го платиш факсот, а после тоа о дработата сам се издржаваш и не им се тупнуваш дома на твоите, ондак ти не си врзан со конци. и си ја заслужил слободата.
Пошо слободата бачко се заслужува, нека не те лажат прогресивци дека се раѓаш со неа.
Сама си се охрабруваш, инаку нема ништо охрабрувачки во таа струка. И оваа струка како и многу други треба да се затворат еден период од 10 години. Но не се секирај во Прокредит банка примаат и со историја факултет. Се е измешано не се знае кој јаде кој пие.Охрабрувачки е што минатата година историја и археологија беа само 4-ца земајќи в предвид дека Штипскиот универзитет држи поголем дел од Источна М.
Другар, историјата ја пишуваат победниците (читај власта), и јас се чудам како јас во мое време учев една друга историја (онаа која ја кажуваш ти) ама тоа е...Јас кога учев историја во основно учев дека комунизмот е најдоброто нешто што се десило во Македонија, дека сме потомци на словенските племиња и дека Тодор Александров, Ванчо Михајлов биле најголемите непријатели на Македонија.
Денес учиме дека сме потомци на античките македонци, комунизмот е диктаторски режим кој вршел терор на населението (дури и музеј на жртвите од комунизмот направија) а Тодор Александров и ванчо Михајлов се најголемите македонски патриоти...
Треба уште да набројувам???
maybeЏозеф Марфи "Моќта на потсвеста" - ако нешто ти значи.![]()
I share your affection кон историјата и единствено можам да ти кажам дека вистината за историјата нема да ја најдеш во ниту една книга. Историјата во својата најчиста форма е минатото, а во денешно време истата е прифатена фикција. Останува едно нешто да се запрашаш дали сакаш да бидеш дел од машинеријата која продава лаги (професори по историја што цел живот студирале една "вистина" и истата ја повторуваат со години) или пак сакаш да дознаеш што навистина се случило? Мене ми се случи две професорки по два различни предмети (историја и македонски јазик и литература) да ми предаваат за две различни нешта дека се случиле на исто место во исто време (таа по историја ми кажуваше благи приказни за мали деца, додека другата ми зборуваше за нешто сосема спротивно и поверојатно од првата) Па сега изборот е твој бидејќи ако студираш нешто што не те интересира ќе бидеш мизерен цел живот.Љубам да учам историја, ме бањаат дома да не одам, тоа би било пропаст, да да буквално така!