Совет молам - Што ако...

• Креатор на темата Креатор на темата Messanger
  • Време на започнување Време на започнување
Детето е дете, мало, неиживеано, наивно, несигурно и убаво си побара совет од постар, што се буниш ти "паметен" човеку?

(Да не набројувам колку луѓе биле пишман поради детските фантазии после)

Сигурно не толку многу колку што биле пишман затоа што не ги следеле своите ставови.
( и како успеа жити се историја и археологија со фантаазија да го споредеш)

претпоставувам дека не го знаеш малото неиживеано несигурно и наивно дете така да не можеш за ниедна од овие карактеристики да знаеш дали се точни.
Ти (како постар од него) ако толку сакаше да му дадеш совет можеше тоа да го направиш и на покултурен начин, а не на начин на кој ти ја понижуваш историјата и археологијата како научна гранка.

Јас на твое место би запишал историја, без двоумење

За работа, во оваа трагикомична државетинка е тешко вака и онака :)

а не на начин на кој ти ја понижуваш историјата и археологијата како научна гранка.
Јас кога учев историја во основно учев дека комунизмот е најдоброто нешто што се десило во Македонија, дека сме потомци на словенските племиња и дека Тодор Александров, Ванчо Михајлов биле најголемите непријатели на Македонија.

Денес учиме дека сме потомци на античките македонци, комунизмот е диктаторски режим кој вршел терор на населението (дури и музеј на жртвите од комунизмот направија) а Тодор Александров и ванчо Михајлов се најголемите македонски патриоти...

Треба уште да набројувам???

Јас кога учев историја во основно учев дека комунизмот е најдоброто нешто што се десило во Македонија, дека сме потомци на словенските племиња и дека Тодор Александров, Ванчо Михајлов биле најголемите непријатели на Македонија.

Денес учиме дека сме потомци на античките македонци, комунизмот е диктаторски режим кој вршел терор на населението (дури и музеј на жртвите од комунизмот направија) а Тодор Александров и ванчо Михајлов се најголемите македонски патриоти...

Треба уште да набројувам???

а јас па будала ни го Торор ни па Ванчо знам, безвеза работа....
темата сепак за совет е, кажавме си ги нашите мислења ( совети ) некој тоа го стори на културен начин, а на некој му сметаше тоа што комунизмот бил диктаторски режим па наместо совет реши да ја убива желбата и љубовта која ја има спрема историјата.

а јас па будала ни го Торор ни па Ванчо знам, безвеза работа....
темата сепак за совет е, кажавме си ги нашите мислења ( совети ) некој тоа го стори на културен начин, а на некој му сметаше тоа што комунизмот бил диктаторски режим па наместо совет реши да ја убива желбата и љубовта која ја има спрема историјата.
Мене не ми смета комунизмот така што го нарекуваат ниту пак нешто друго, едноставно не се замарам со тоа, само дадов совет на детето кој е искрен, мразам лицемерни изјави.

Ако моите изјави ти сметаат побиј ме со факти, а не да ми одиш оффтопик со "културни" изјави, пошто ти си последниот кој треба да зборува за култура кога прв почна со навреди...

Ама тоа е, таков човек си, само да се живеело под лицемерна маска...

Мене не ми смета комунизмот така што го нарекуваат ниту пак нешто друго, едноставно не се замарам со тоа, само дадов совет на детето кој е искрен, мразам лицемерни изјави.

Ако моите изјави ти сметаат побиј ме со факти, а не да ми одиш оффтопик со "културни" изјави, пошто ти си последниот кој треба да зборува за култура кога прв почна со навреди...

Ама тоа е, таков човек си, само да се живеело под лицемерна маска...

ајдеее морало последен да има...
Јас го кажав тоа што го мислам и сметам дека ќе биде многу подобро доколку го послуша мојот совет.
Тражеш факт? каков факт сакаш ти... прочитај си ги првото мислење и види дали може тоа да биде преформулирано и да се искажеш на покултурен начин. Не можеше едноставно да речеш дека сметаш оти тоа нема да му биде правилен потег и тешко ќе просперира?
и доколку сметаш дека ако кажуваш `сурова навредлива понужувачка` вистина директно во очи те прави поштен и искрен човек `you are gonna have a bad time` друже

ајдеее морало последен да има...
Јас го кажав тоа што го мислам и сметам дека ќе биде многу подобро доколку го послуша мојот совет.
Тражеш факт? каков факт сакаш ти... прочитај си ги првото мислење и види дали може тоа да биде преформулирано и да се искажеш на покултурен начин. Не можеше едноставно да речеш дека сметаш оти тоа нема да му биде правилен потег и тешко ќе просперира?
и доколку сметаш дека ако кажуваш `сурова навредлива понужувачка` вистина директно во очи те прави поштен и искрен човек `you are gonna have a bad time` друже
Работењето на нива е срамна и понижувачка работа? :facepalm:

не го врти муабетот знаеш што мислам..
пс. адвокат да не си случано?
Не сум адвокат и не го вртам муабетот, зборувам конкретно и не бегам од темата, ти изврти 23876487364832 теми до сеа, прочитај наназад!

Не сум адвокат и не го вртам муабетот, зборувам конкретно и не бегам од темата, ти изврти 23876487364832 теми до сеа, прочитај наназад!

ааа па значи да се објасне работата треба... секако ќе не бришат

`сурова навредлива понужувачка`
навредлива - без разлика каква е споредбата, за него токму историја и архитектура е најдобрата работа
понижувачка - начинот на кој го спореди тој факултет со фрлањето пари во возду
сурова - овоа ти беше гратис од мене додадено, пошто гледам у тај заебан филм си нешто.
назад нема потреба да читам барем имам толку памтење...
Очигледно попуниме си го времето али доста беше барем за мене, па ти продужи си слободно.

Љубам да учам историја, ме бањаат дома да не одам, тоа би било пропаст, да да буквално така!

Ако немаш вујко владика да те пикне за школски даскал тогаш изрично не од мене.
Не ни кажа кои ти се алтернативите?

понижувачка - начинот на кој го спореди тој факултет со фрлањето пари во возду
Пиши ми на инбокс ако има работа за историчари по училиштата, имам другари кои бараат работа и не можат да си ја уновчат дипломата!

Работењето на нива е срамна и понижувачка работа? :facepalm:
Не, туку тешка и мачна.

Ако немаш вујко владика да те пикне за школски даскал тогаш изрично не од мене.
Не ни кажа кои ти се алтернативите?
Ако нема вујко владика и за премиер да учи - џабе е.
Така да нека си учи што сака детето.

Не е џабе ако се запише на некој технички факултет или некој јазик (англиски, германски, италијански).
Дечкото сега си го дефинира животот а вие го советувате од старт да се заебе заради детски соништа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom