Соседи, комшии и меѓусебниот однос

• Креатор на темата Креатор на темата GraFusion
  • Време на започнување Време на започнување
УхуХ...ваму кај јас живеам..секој е скаран со својот сосед..Или ќе делат меѓи или оф завист..Пример,јас и моите соседи..Инаку ние сме им кумови.Откако си ја доградивме куќата из ведро небо после 4 години стиза писмо од суд,поднеле пријава дека нашиот дограден дел припаѓа на нивно место..Еј,човече..значи после 4 години..не се арни...И,дојде катастар..се е во ред..Од тогаш се караат постојано со нас..без причина..

Ме нервираат едни комшии кои шо секад седа надвор од барака а имаат кокошки кучиња и сето тоа не се чисти , смрди пола мало ... па видете сеа .. бабите гомнојатки (ноу офенсе) да не почнуем за нив , не дај боже другарка дома давинеш ,внук ќе ми извадат! :salut:

преку кур више со комшииве... :pusk:

сме викале у влез, сме цртале графити на ѕидови, струјата вредела пари па преку куров више :pusk::pusk::pusk::pusk:

Сум немап проблеми , сите ми се роднини.

Ко ќе седнам да учам тогаш ќе им текнит да пуштаат Шехерезади, Ѓумуши...... и некогаш знаат да пуштат многу гласна музика

Кај и да се отселам нормални комшии нема. Сакале у ЕУ да влезат а у влез ни добар ден добравечер не викаат основна култура да се немало ко у Норвешка да живеам а не на Балкан. Се праат дека се на запад ладни нешо ау. да ти се запали станот никој на помош нема да ти дое ебаго. Не било нивна работа.
Коа се вселував во новиов стан овој под мене бил некој скроз забеган и се дереше зашо сме тропале (а нормално е да тропаш коа се вселуваш местиш маси кревети итн) па до полиција стогнавме со него... Оф.. глеам сите си имаме проблеми со комшиите... жалосно:tapp:

Сега слушнав еден комшија како ги брка децата од пред зграда. Оној истиот кој пред 10-12 години секоја вечер во точно 10 часот ни викаше на сите нас пред зграда дека сме многу гласни и ни фрлаше кеси со вода. Во 1 на пладне нè бркаше од пред зграда за да можел да се одмори. И секако, играње со топка беше строго забрането во секој период од денот.

Сте имале ли вие некој ваков „наопаку“ комшија?

Какви авантури сте проживеале со него?

:vozbud:

Живее во станот под мене и има над 90 години. Не знам како можеше да му се издерава на златно дете какво што бев али негова работа си е, да не речам грев!
Ако некој нејќе деца тој не е човек туку чудовиште. И до ден денес го мразам и не му викам Добар дееееен.

Сум имал, имам и ке имам најверојатно....Прво он се дереше нонстоп дека сме правеле навечер галама (10 саат) и скоро секој викенд беше така и се тргнавме од таму али тука под неговата зграа има топ теренче за мал фудбал и галама сме му праеле ако не се лажам над 10 топки сигурно ни има дупнато....Ама се беше у ред до тогаш па една вечер 1-2 саат по полнок зимно време немавме шо да прајме а ледовина се замрзнато игралиштето и а заебанција со топка земавме да играме сме пагале сме се кршеле али типот дали сакаше да не загрее или да не убие не знам но ни фрли вруќ зејтин среќа што мене ме погоди во јакната(на ракавот) и не беше ништо опасно само останав без јакната...Тој паметен ја уште попаметен следниот ден на сто кецот шо го возеше му фалеа ретровизорите и брисачите па после и на врата ми доага ке ме тужел утре дента на хауба си ги најде!....Преку к*р од вакви комшии демек они не биле деца и не играле некад...Коа ке видам да брка деца од 6-7 години џамлии што играат или жмурка ми иде да му се качам да го убијам!:)

Јас имав таков комшија, живееше во една комунистичка зграда. Го викавме дебелиот.
Имаше многу топки дупнато, многу деца тепано но му се случи еднаш (на мојата генерација) да ни зеде топка и да ни ја дупне но потоа (околку 5-6 години) живееше во пекол.

Абе ние убаво се организираме на времето, багра 20 души и му правевме секакви заебанции и саботажи кои не се за во јавност.
Веќе е добро васпитан и друштвен, дружељубив постар граѓанин.

Се до како ќе се поставиш и до односот со комшијата.

Охоо не еден комшија. 50% луди ми беа кај што живеев порано. Дури еднаш ми помина камен одма над глава од тие луди комшии да им ебем матер. Треба да ги запалим сега свите до еден :DD

Заборавив да напоменам дека еднаш му ги извадивме и сигурачите и му ги фрливме у тревникот па остана 2 дена без струја:pos:

Охоо не еден комшија. 50% луди ми беа кај што живеев порано. Дури еднаш ми помина камен одма над глава од тие луди комшии да им ебем матер. Треба да ги запалим сега свите до еден :DD

Добри сте и вие чим е само 50% кај нас да не претерам ама 80% се леви сите барем биле порано, ни имаат минимум 20+ фудбали земено, не имаат бркано со ножеви, не имаат мавано со коцки (патот е со коцки во Велес поголемиот дел) на повисоките места за малку еднаш и во глава ќе го погодеше мој другар фалеа сантиметри. Ама затоа и ние за возврат му ја имаме измавано цела куќа со табла јајца, врзување на врата за бандера со јажиња да не може да ја отвори исто така и во клучарката ставање лепак и дрвца да неможе никогаш да отклучи.. дури имаме и цела куќа ишарана со спрејови ама ако се беше заслужено.

Комшиката, кога бев помал се жалеше на моите дека сум бил постојано на улица (до 10 саат навечер, без пладне, се разбира во предшколска возраст), многу сме галамеле со другите деца од улица, сме биле безобразни и слично. еднаш дури потрча да не тепа, ама не и успеа! Е сега, бабетината има внуци, и истите тие се копија на она што дотичната го тврдеше за мене. Од утро до мрак се на улица, школото е во заборавен план, во најголемата вруќина на пладне они урлаат како ненормални, улицата ми е како појасот Газа, само камења летаат од сите страни, секојдневно учиме по некоја нова пцовка од нив и слични страња... Но, тоа се нејзини внуци! Тие за неа се ангелчиња,... тоа што на улица се ко сираци, нема везе... Другите не чинат, а нејзиното е ок... Морееее... еден стап па удри по неа додека не се свитка до пола!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom