Соседи, комшии и меѓусебниот однос

• Креатор на темата Креатор на темата GraFusion
  • Време на започнување Време на започнување
Не ги под не су вам !!! (ни тие мене)

Кога живеев у Аеродром имав многу проблеми со тие под мене...А сеа кај што живеам сум немал до сеа.:toe:

Јас не ама кучето да :pos2:
Му сметало како лае:lut: ... Е како лае де ? Ко секое друго куче ! И од толку што им е страв , срам .. или пак од шо не сакаат да зборнат ни пишаја писмо во кое пишуваше дека доколку не си го затнеме кучето ќе ни го отруе . .. Лудила :uvo:

Немам најчесто поради тоа што не се замарам многу со нив и плус јас секогаш им пречам на нив (гласна музика, запалено светло(не можеле да спијат од него)) и што уште не знам... со повеќето не си живеам зошто сум им преговарала за некое сељачко понашање и завршено е со тие.

NIKOGAS SUM NEMAL PROBLEMI SO KOMSIITE SEKOGAS TIE SI IMALE PROBLEMI SO MENE :toe:
Паметно кажано!

Кога и да излезам на улица осеќам како некој од страна од комшииве ме зјапа и коментира за мене -.- Не ме поднесуваат не знам зошто, затоа понекад коа се враќам од искачање им мочам внатре во гаражите -.- А тие шо немат гаражи, бетер по колите.

Имам доста добродушни комшии, и христијани и муслимани атеисти и будисти, :toe:
арни си се лугето, во добри односи сум со нив,

а има и некој шо ме мразат, ме оговараат како бек стејџ се, ама нив не ги осеќам на игнор се ставени.

Комшијата треба да го гледаш како непријател ова можеби звучи смешно ама од искуство кажувам од лошо случки има секакви луѓе.
Подобро е да бидеш само на здраво отколку да се збилижиш со него бидејќи потоа човек може да стане арогантен себичен па и голем трачар :)

Аууу кај мене комшииве се знаат упм, кој јаде, шо јаде, кога излегол, со кого, како...абе тата мата се.
За озборување први, за сите знаат да кажат, а сами не се гледаат или своите деца...

Аууу кај мене комшииве се знаат упм, кој јаде, шо јаде, кога излегол, со кого, како...абе тата мата се.
За озборување први, за сите знаат да кажат, а сами не се гледаат или своите деца...
Истите се кај мене. За мене зборуваат свашта а внуките не си ги виделе... :tapp:

Кога живеев во стариот стан имав мн проблеми со старине.За свашта ама затоа им враќав со маркер им пишував разни пораки во рими по ѕидовите па после собираа пари цела зграда да ја кречат хаха и така знаеа дека сум ја па неможеа ништо ама све им сметав незнам зашто до ден денес

Во основа можам да се пофалам од сите соседи особено од неколку со кој што последно време ги возобновив односите, имам проблем само со еден што секој ден се повеќе и повеќе мислам дека е хомосексуалец, или евентуално бисексуалец, или не знам што но очигледно не е нешто во ред со него, не дека сакам да дискриминирам луѓе но сепак, е така еден исклучок во мојата улица

Многу ме нервираат неколку сосетки (постари жени) кои гледат секого, кој во колку излегува, во колку се враќа дома, кој дошол на гости некаде и сл. ствари. После си прераскажуваат по цел ден...:tapp:

Таквите на стрелање треба да се носат...имам и јас такви случаеви во околинава моја...:jaj:

Ск каде што живеам немам комшии на мојот спрат така да немам проблеми али кога сум дома во ПП хахха подобро прашајте ги нив :) Значи не можам да поверувам колку луди , прости и уште не знам какви луѓе шетаат на планетава ....

хахахахах добра тема жими се...
абе сватете.. трачарење и оговарање се традиција кај бабите!!!
кој кога дошол кај бил шо праел со кој бил како колку.. ама СЕ СЕ СЕ знаат. интересно е шо една ке слушне некоја точна информација и после тоа кој како пренел РАСИПАН ТЕЛЕФОН!!! од мравка слон праат.. ја коа почнав да пушам на пример ме направија кај наркоман па и дилер! ахахха

Инаку проблеми со комшииве неам.. имав ко помал порано... ако паднеше фудбалот кај еден комшија веле обавезно го зимавме дупнат! али му се одмаздив еднаш и тоа здраво... нова година знам идеше и п укавме петарди типот искочи и ми акна шамар пошо сме пукале петарди (сељачка работа прост...) ама затоа накај 2 3 вечерта тоа колата шо му беше му остана без предни стакла без шофершајбни и без ретровизори... (а убаво количе има .. не е за жалење. пежо 206ка имаше тогаш знам нови беа он кога ја купи) океј не е само тоа.. и тро глицерин му истуривме со другарите одпосле на бојата... кој не му е јасно шо прави глицеринот нека каже ке му објаснам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom