Сопственик на Сонцето

• Креатор на темата Креатор на темата Лајто
  • Време на започнување Време на започнување
Планирам да ја тужам за сончевите дамки што ми се појавија на рацете. А Господ нека и е напомош ако случајно фатам меланома. :wink:

Рускиот еколог Владимир Осипов ги искористи дупките во законот и воспостави приватна сопственост над облаците, пренесува МИА.

Според пишувањето на весникот „Новиј известија“, Осипов прво проверил дали постои преседан за овој случај и од како утврдил нема, ги поднел сите неопходни документи кои ги предвидува рускиот закон за себеси да се прогласи за сопственик на имот, во овој случај облаци.

Тој објасни дека сопственоста над облаците, која е заведена со помош на голем број документи и таксени марки, би требало да му овозможи да ги тужи фирмите и фабриките кои ја загадуваат атмосферата.

За мене овие се кретени кои нотарите им ја прочитале подпросечната интелегенција и со тапкање по рамо ги охрабруваат да си ги дадат парите на вакви глупи идеи.Предпоставувам утре кога ќе проба да тужи некој за загадување на облаците ќе му речат - а не,друже твоите облаци отидоа накај Украина барај си ги таму.Овие се други облаци.Или што ако тој ден на суд надвор е ведро и нема облаци?За кои облаци он ќе тужи?
Битно на кретените им ги извлекле парите и им дале "имотен лист" со кој може само гз да си избришат.

Јас заверив на Нотар дека сите живи суштества се мои..апсолутно сите...од утре по 1 денар на сметка...... пола од парите одат за Атентат на таа со Сонцето...па после и него да си го зеам:kesa::vozbud:

a koj imal pravo da go prodade sonceto me interesira ????? Koj e toj sto kje kaze e ti mozes da go imas sonceto ;) .... dali toa se zemjani ili von zemjani ???? Ili mozebi stignavme do taa tocka na samounistuvanje ... se ebeme vo zdravo mozok .. prosto ne mi se veruva sto citam vo momentov .... daj boze daaaaaaaaj boze unisti ne po brzu pred nie da unistime del od vselenata ......
coveckata prostotija i alcnost e .... nemam zborovi ... jas totalno vekje se gubam u vas mizeren svet .. u voa sakato opstestvo megu tolku homo sapiens invalidi .....

Не, не.... само фабриките шо ептен предизвикуваат штета на мојот воздух... :)

и Б.Ц. пред 15-тина години беше загрижен поради загадениот воздух што го дишиме, па ги затвори сите фабрики... и видиш денеска, сите чист воздух дишиме, да ти е мерак.

Јас би им дозволил на сите да си пишат сопственост кој што сака, небо, вселена, планети...... и на први оп данок да плати.... сонце површина толку и толку милијарди километри квадратни, неурбанизирана површина, по едно евро квадрат.....

Моја е ѕвездата Деница од денес.
На нотар заверено, се регуларно:pipi:

Јас би ја тужел секогаш кога има жештини или па студ :pos:
Нема да може глава да крене, бидејќи сонцето ќе е криво за големите жештини, ќе ја натерам да одговара за пожари, за луѓето со изгореници, за суша...
Исто и кога е ладно ќе ја тужам дека не го пушта сонцето да не топли :pos:

Или па да станам нотар и строго да лажам вакви будали :pos:

Идам јас утре на нотар да го земам Марс.

море ја идем утре на нотар да ја земен новата планета земја што ја пронашле и да живим раат мирно да си кулирам на тоа место пошо овде на старава планета земјата више не се поднесуе од педери наркомани,и ненормални

planet2504_800x323.jpg

--- надополнето ---

Откриена нова планета слична на Земјата

Открина планета надвор од сончевиот систем, која има услови неопходни за живот. Американски научници од Колумбија објавија дека планетата е три пати поголема од Земјата и е оддалечена 195 трилиони километри.

„Важноста на ова откритие е тоа што, ова е прв пат да најдеме планета со точна маса и оддалеченост, кои и овозможуваат да има течна вода и соодветна атмосфера“, изјави Пол Бутлер.

До сега се откриените 500 планети надвор од сончевиот систем, кои се наоѓаат или на жешката или на студената страна од таканаречената „населлива“ зона.

Новата планета се наоѓа токму во средината. Таа кружи околу ѕвездата „Глис 581“. Но, не ротира многу, поради што едната нејзина страна и е секогаш светла, а другата темна.

Температурата достигнува од минус 4 до 71 степен.

Е тој се заебал... ко ќе почнат поплави и врнежи во Индија и Бангладеш, нека го тужат да си ја надомести штетата. Или нека си ги тргне облаците.
Свашта :uvo:

онда и оваа со сонцето ке се заебе :) ако некој фати сончанице и се еба мамата на таа.. или недај боже ако почнат луѓе да се жалат од превисоки температури па им изгореле плодовите шо ги садат ака чушки и френки.. да не зборам ако пламне некој пожар од големи температури.. ауу ке го јаде еј :)

А шо викате ние од кајгана да си го купиме универзумот? па да им наплаќаме и на тие со сонцето и небото и земјата и се и свашта.. :)

--- надополнето ---

Јас би им дозволил на сите да си пишат сопственост кој што сака, небо, вселена, планети...... и на први оп данок да плати.... сонце површина толку и толку милијарди километри квадратни, неурбанизирана површина, по едно евро квадрат.....
УИахаха.. кажи само.. тоа едно евро за квадрат до нова година ке важи или?? да знаат луѓето да поднесуваат документи на време :)

milky-way.jpg

images

milky-way-galaxy.jpg

Дедовина моја...:vozbud:

Не можам да ја најдам тапијата...ништо...
Или дедо ми ја продал за детски додаток или баба ми му ги испрала ѕиврите сосе тапијата...

Болна работа беееее....
Ај таа што го присвоила невервам дека е ок, ама тоа нотари околу неа, да се немало еден чоек салам.

Болна работа беееее....
Ај таа што го присвоила невервам дека е ок, ама тоа нотари околу неа, да се немало еден чоек салам.

Ги удрило сонцето во глава...

јебало те...

..уше малце и воздухот ќе се продава во лименки...

јебало те...

..уше малце и воздухот ќе се продава во лименки...

воздух во тегли веќе има во продажба
fresh_air_jars.jpg

а за во лименки не е корисно ,вака во тегла после теглата ја чуваш за ајвар

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom