Добро, сакам да кажам дека буџетот ми е до 250 евра и дека СУМ САКАЛ да земам iPhone 3GS за 200 и кусур евра (на старо) али се замислив и пошто сакам такви телефони кои можам да ги модифицирам и да правам сешто со нив - се одлучив за некој андроид..
Значи моите потреби се повеќе да можам големи модификации да праам на телефонот, да има “десктоп“, пошто нели, iphone-от кога ќе го отклучаш имаш само менито, а тоа мене ме нервира и не го сакам. Тоа е само една од работите што не би земал iPhone преку Android. Другата е тоа што можам да праќам фајлови и песни преку блутут, а исто така дека Android е Open Source, а ја обожавам open source software...А и плус имам искуство од sony ericsson телефоните (пошто сега иам W610i кој трае 5 години и уште му нема смрт...Батеријата му трае 3 дена, а колку е стар).
Ме интересира, дали и на овој малце ќе му трае батеријата, т.е. ако играм и уклучен е WiFi, или меѓувремено ме викне некој додека играм, дали брзо ќе се исцеди батеријата?
Исто така, за музика ме интересира колку би траела батеријата, не според официјални информации, туку според ваши