Солење памет!

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Многу луѓе солат памет, за добронамерни цели. Али се е тоа океј, додека не ја премине границата, па да почне да се меша у приватност и интимни работи...Како и да е, најдобро е воопшто да не се мешаш, зошо ако се деси нешто после...ти ќе го кркаш....:toe:

Ne dozvoluvam nikoj da mi se mesa vo privatnite raboti, ne me interesira dali na nekoj mu se svigja mojot decko i dali mu odgovara ili ne. So drugarkite imam takov odnos da ako ona e srekna so nekoj onda i jas sum srekna za nea, koja sum jas da i kazuvam dali e on dobar ili ne, ona treba najdobro da znae, isto i moite drugarki taka pravat koga se raboti za mene. A majka mi na pocetok pocna da mi se mesa i i staviv do znaenje deka ako deckoto ne e za mene jas treba toa da odlucam i deka ako pogresam sakam sama da bidam odgovorna za taa greska a ne cel zivot da i prefrlam deka nea sum ja poslusala i sum pogresila.

Za mene odgovara najdobro pogovorkata "Learning by doing"

Јас сум свесно битие, гледам, слушам, разбирам, мене не може никој да ми соли памет. Ако мене ми се допаѓа партнерот, ќе бидам со него и никој не може да ми кажува што да правам.
Ако не ми се допаѓа, нема да бидам со партнерот и крај на муабетот.

Обично другарките/другарите се тие што „солат памет“ у стилу: „Кај го/ја најде“, „Грд/а е“ или whatever - На тоа одговарам: „Јас одам со него, не ти“.
Јас, лично, со моите другарки имаме доста отворен и искрен однос. И секогаш си го кажуваме мислењето, без оглед какво е. Сакам другарките да ми кажат што мислат за мојот партнер, и јас сум таа што БАРА мислење од нив, но тоа е се`. Тие не судат за мене.

Сум дозволила еднаш да ми се измашаат, и да поверувам, и на крај, да бидам излажана, а зошто? Затоа што брзам како прле пред магаре!
ОД тогаш не сум и нема да дозволам никој да ми се меша во врската, бидејки тоа е моја лична и интимна работа и никој нема право мене да ми соли памет!
Би дозволила некои добронамерни совети, али од оние кои ги чуствувам блиски, и ги познавам добро! А за се друго гајле ми е.

А дали јас се мешам во врски?
Се измешав во една, али како што реков, бев блиска т.е бивша на тој шо го сакав, и му кажав нешто што го видов со сопствени очи. И да, згрешив многу згрешив, бидејки пак јас на крајот испаднав крива (од типот да не ми кажуваше поодобро ќе беше, бла ...) ГЛоупости! Затоа сега си знам, се шо си знам ќе го знам за мене, и на никој нема да им се мешам! Нема да им се мешам, али исто и никој мене да не ми се меша!

Абе не иде у обзир. Кога треба и кога мислам дека треба да предупредам некој го правам истото, ако дали ќе ме послушаат или не, не ме интересира. Негов/Нејзин проблем е тоа натаму.

А да дадам да ми се мешаат, нема шанси. Сам си правам, на свој ризик, и ако утнам работа, сам ќе си научам од грешките. Исто така, тоа си е моја работа и мој проблем.

Ne dozvoluvam na nekoj da mu solam pamet,zosto se sto mu zboram na nekoj blizok mu go kazuvam za negovo dobro.Davam soveti i gi predupreduvam site deka ne treba nikogas da se slusaat tuku da se imaat vo predvid,se sto go pravis,go pravis zosto ti taka sakas,i nemoze nikoj na nisto nekogo da natera....

Imam iskuseno nekoj moj drugar da mu soli pamet na decko mi....i se desi so se desi...normalno raskinavme...

Baram uteha vo toa deka samo maloumnite i tie so neznaat da se vodat samite niz zivotot slusaat drugi i so toa unistuvaat mnogu raboti...

Najdobro e da bides sam svoj ucitel i da si ucis na svoi greski a ne na tugji...znaci...pazete sto i kako na sekogo mu zborite..:)

порано сум слушала што ми викаат другите..
но после едно горко искуство...... нема шанси
веке не фермам никој и ништо
доволно долго време сум со момакот, така да му верувам и не фермам никој друг

исто и не сакам да се мешам во други врски, едино ако блиска другарка ми побара совет, ке си кажам што си мислам, ама од неа зависи што ке прави понатаму, не е дека јас сум секогаш во право !!!!!!!!!!
:back:

Што има некој да ми соли памет? Што ке правам со мојот живот е моја работа. Ако на некој не му се допаѓа тоа може да даде мислење еднаш, и толку. Нема што да ми се меша во животот.

Slusam kritiki i komentari okolu mojot decko ama ne znaci deka gi prifakjam site osven onie stvarno poddrzani sto se.Nemoze nekoj da znae kako mi e ili kako ke mi bide so mojot decko koga jas sum taa so e so nego

Никогаш на никој се немам мешано а и не планирам, меѓутоа ако ме прашаат за совет или за мислење кажувам најискрено што мислам....
А и никогаш не би дзволила некој да ми диктира да ми кажува што да правам...И не дозволувам да ми се мешаат и да ми наметнуваат мислење и сл.
MY LIFE,MY LOVE, MY PROBLEM,MY RULES!!!:):):):)

Да кажам што мислам и да пооговараме малку во врска со тоа - да, но да солам памет или да се мешам во врска - не.
Исто и за мене важи ... не прашувам баш, но ако некој ми каже нешто ќе ислушам што има да каже од култура, но секако не би ми влијаело тоа многу. Сигурно секој од страна го познава мојот партнер помалку од мене, така да јас си знам најубаво што и како треба со него.

Солта ми е најзастапена во менито, јадам многу солено, така да за додавање нема место
er.gif

Давам совети ако знам што треба, не солам ништо никому....може понекогаш да забиберам онака колку за шмек :pos:
или да му врзам по некоја воспитна некому колку да го здоболи малку па да се тргне на момент од некоја точка:kafe:

Не сакам да ми се меша никој,онака како што јас не им се мешам на другите.Добронамерен совет,да,ќе го ислушам,меѓутоа ни најмалку не значи дека ќе ми смени мислење.За тоа што се случува помеѓу мене и партнерот,најубаво си знаеме само ние двајца...следствено на тоа одлуките во врска со тоа што го имаме се базира на нашите и само на нашите чувства.И дури и да знам дека оној што "ми соли памет" можеби е во право,ќе оставам времето да ми покаже дали се залагам за погрешна работа.Ако излезам повредена-така требало да биде.Ќе помине.Сепак,додека самата не сфатам дека сум во грешка,значи дека не сум :wink:

Имате преубава врска,го/ја сакате,ве сака...
Арно ама,на ваш близок(роднина,пријател...сеедно) не му се допаѓа таа личност,мисли дека брзате,или му се допаѓа личноста,ама му е страв дека ќе бидете на крај Вие повредени и ред други ситуации...и нон-стоп ви дели "совети"(што повеќе наликуваат на солење памет) и критики за вашата врска.
Колку дозволувате да ви се меша некоја трета личност во врската и колку ги прифаќате тие критики?
Критиката како критика ја разгледувам ако доаѓа од блиска личност, за да ја прифатам треба сама да увидам дека тоа е навистина така.
Не дозволувам мешање ... врската секогаш ми била и ќе ми биде нешто свето.
Дали обрнувате внимание или сте со ставот "Кој го/ја врти,нека си го гледа својот живот"?
Да не се повторувам, внимание обрнувам само ако личноста која ми зборува ми е по некоја веројатност битна, инаку се друго е ... нек људи говоре.
Дали има такви кои дозволуваат некој друг да им го контролира љубовниот живот,до тој степен,поради "тие" критики да ја прекине врската со личноста која ја сака?
Да прекинам врска, да уништам среќа ради некоја будала што ми се меша во врската, никогаш.Освен тоа имам пријатели кои знаат во такви кризни моменти секогаш да бидат тука.:smir:
Дали можеби Вие се мешате во туѓи врски?
Не!

Dobra tema!!!!!!!!!!
Sea mozam da se iznapricam.Mene na primer moite me zamaraat za toa deka tipov so idam ne bil za mene,ne vredel,da sum nasla podobar,mi bilo rano da iam odnosi so nego,Znaes,pokusavam da ne gi slusam,ama sekoj den da ti zborat taka,ke poludis najozbilno.A jas si go sakam tipov,mnogu i on mene me saka,znam od sigurni izvori,taka da nema namera da raskinuvam ili nasto drugo.AMa od tolku mnogu sto mi solat pamet veke mi e preku glava od se i duri nekogas pomisluvam deka nema nikogas da iam normalen zivot,ako vaka prodolzam.GI znaes onie prasanja kao:"Pa kaj iskacas,pa moras sekoja vecer so nego,si gi izgubila site drugarki(sto blage veze nema)samo zaradi nego i taka.E sea gleas ja ne znam so da pravam i zatoa si iam problem so niv.
Pozzzzzzzzzzzzzzzzzz:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom