Сок

• Креатор на темата Креатор на темата ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување

СОК?

• Вкупно гласачи
    419
Schweppes и Sprite највише пијам, а и Браво и сок од портокал:kez: :kez:

Густи сок, лимонада и Кока-кола.

Bravo - zelena jabolka
Bitolskiot - praska
A od gaziranite Koka-kola

само спрајт и оти го нема на листата ??? а од густи ми е од нектар од праска

Секојдневно пијам фанта,во која дробам 4 ц-витамина. Бомба.Но,подобар сок од природна лимонада нема! за неа и гласав.

original koka kola i bravo jabuka

Јас за со некое јадење како на пример пица сендвич или нешто така обавезно пијам кока-кола,,,,Иначе од густи сокови пијам сокови од праска,кајсија,аннанас и помаранџа...Но, природните се највкусни..Пијам лимонада природна и исцедени портокали..СВЕЖОТО Е НАЈУБАВО!

Практикувам „густи” или домашни приготвени сокови. Газирани пијалоци, воопшто, избегнувам, односно веќе долго време не конзумирам. Никогаш не сум ги сакал, а сега ми се гади од самата помисла на Кока-Кола, Фанта и други газирани појалоци. Во последно време не пијам многу сокови бидејќи доволно е само составот на амбалажата од сокот да се прочита за да се дојде до заклуок дека повеќето од соковите се мешавина на вода, шеќер, некакви си киселини, вештачки емулатори и бои - ништо ЗДРАВО! Имајќи ги на предвид фактите дека газираните сокови штетат на желудникот и ја нагризуваат забната глеѓ и уште многу други факти кои не им одат во прилог на газираните напитоци, би ве замолил да се замислите кога нареден пат ќе ја доближите чашата со Кока-Кола до вашата уста или кога на гости ќе ве прашаат што ќе пиете.

Nadvor nemozham da im odoleam na gaziranite pijaloci, shveps najmnogu, pa koka-kola; doma gledam da bide ceden, limonada pred se, inaku praktikuvam i svezho isceden sok od zelka i morkov.

Дефинитивно Кока Кола,и само тоа од сокови ништо друго. Особено во летниов период што иде.
Која ја конзумирам подолго време буквално станувам зависен од неа

Сок од манго! Единствен сок кој го сакам и никогаш нема да одбијам да го пијам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom