Соини производи

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.485
Поени од реакции
35.419
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
До сега имам пробано шницли, кашкавал, мајонез и сирење од соја. Шницлите и кашкавалот се во ред и тешко дека некој ќе познае дека се од соја ако не му кажеш. Посебно кашкавалот.... па во пица пак, нема шанса да препознаеш дека јадеш растение, а не млечен производ.

Убава работа, поготово за време на постење.

Сирењето од соја е стварно добро:))))))) не се познава дека е од соја.. слично е малку на овчкото :lol:

Jaс тоа што го пробав беше неверојатно одвратно, исто како и мајонезот.

Заборавив да кажам дека имам пробано и паштета од соја, која исто така беше добра како кашкавалот и шницлите.

Ja redovno jadam shnicli od soja, ne se neshto posebno ama bar znaesh deka se zdravi.

mleko obicno ne pijam ama od soja mi e eptem vkusno...inace jadam i shnicli i sirenje....ali mlekoto e najvkusno definitivno!

Досега сум пробал само шницли од соја и мелко... Шницлите се супер, али млекото не ми се “бендисваше“ (шо викет ориѓани :P )
А кашкавалот и сирењето ќе ги пробам деновиве пошто не сум знаел дека има, па ќе идам до маркет да купам :wink:

Stenmarc zemi kashkaval- no pushen, povekje kje ti se dopadne, zoshto nema da osetish deka e od soja (mislam kako za prv pat- dur se naviknuvash na vkusot :wink: )

Iris напиша:
Poshto ne jadam meso, soja upotrebuvam dosta. Ne znam dali ste probale sarma so soja troshki (mmmmmmmm).

jas jadam soja troshki ama vo supa namesto fide.Mnogu se dobri za supa.

Sto imat Soja i Vibrator zaednicko?
Dvete zamenvat meso

Шницлите ги обожавам, а кашкавалот навистина не можеш да познаеш дека е од соја и добар е растопен во пица, тортелини, лазањи и тост, но сарма и ќофтиња со трошки не се лоши :wink:

Каква црна соја...

Прасенце со јаболко во уста, онака потурено со пиво, полно со холестерол... Празник за очи и душа :) :)

Имам пробано соино „месо“, кашкавал, сирење и мајонез. Кога постиш 4 недели - мора, јебига. Плескавиците и кашкавалот беа стварно вкусни, и човек што не е свесен - верувам дека нема ни да се посомнева дека не се вистински.

Ама сирењето и кашкавалот беа многу одвратни. :pov:

Да, да! На мајонезот мислев! Сум се забунил некако... :wink:

Значи исправка, мајонезот и сирењето се :pov:

Sakam soja i jadam troski,topcinja i snicli i ubavo mi e mlekoto,a se soglsuvam za toa deka sirenjeto i majonezot se odvratni.

сојата во постот го заменува месото али ја ја јадам и вака бога ми
соја шницли и компири закон

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom