Соини производи

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
мммм обожава соја, у сите форми, пред некое време си купив и млеко од соја (со вкус на ванила) мммм
башка претерано ефитна е

Дали е сојата дел од вашата редовна исхрана,ретко ја употребувате,или пак воопшто не сте пробале?
Еве неколку производи од соја,кои и покрај тоа што се вкусни-се и многу здрави.

СОИНИ ТОПЧИЊА Најдобар природен извор на билни протеини. Изобилуваат со витамини, минерали, изофлавоноиди и лецитин кои го регулираат холестеролот во крвта и дејствуваат превентивно против канцер.

СОЈА ПУДИНГ
Соиниот пудинг е прекрасен десерт кој се приготвува лесно и брзо. Пудингот е засладен со овошен шеќер-фруктоза, погоден е за диабетичари, збогатен е со соини протеини, приготвен од генетски немодифицирана соја.

СОИНИ ШНИЦЛИ Најдобар природен извор на билни протеини. Изобилуваат со витамини, минерали, изофлавоноиди и лецитин кои го регулираат холестеролот во крвта и дејствува превентивно против канцер.

СОЈА ВО ЗРНО
Сојата е најдобар природен извор на билни протеини. Изобилува со витамини, минерали, изофлавоноиди и лецитин кои го регулираат холестеролот во крвта и делуваат антиканцерогено. Посебно се препорачува за жените како превентива од канцер на дојка.

СОИН ЛЕЦИТИН
Соиниот лецитин претставува смеса од фосфатиди со изразени диететски и терапевски својства. Ги штити кардиоваскуларниот и нервниот систем на организмот (делува на обновување на мозочните клетки).

Да сум пробала али не ја јадам многу често а слушнав и за нејзините негативности,па затоа веќе незнам на која храна може да и се верува:(

Сум пробала ама така така ми се производиве од соја. Единствено ми се допаѓаше млекото од соја па продолжив да го употребувам.

ne sum probal do sega a i nemam namera .....bljakkkk

Да сум пробала али не ја јадам многу често а слушнав и за нејзините негативности,па затоа веќе незнам на која храна може да и се верува:(

Jas porano ne bev dovolno informiran i se obiduvav da jadam proizvodi od soja. Postoi cel bran "propaganda" za sojata, a narodot na angro ja golta (kako postavuvachot na temava).

Sojata ne (sekogash) e zdrava ishrana kako shto chesto se tvrdi, naprotiv mozhe da bide bash nezdrava. Porano bila "industriski" i stochen prozivod. Denes voopshto ne ja konzumiram i gi odvrakjam moite najbliski od nea.

Ako imam vreme kje se obidam da postiram nekoi linkovi so relevantni informacii.

imam jadeno samo soini snicli i ne bea losi.izgledaat kako meso ama imaat poinakov vkus,bea dosta socni.mene mi bea vkusni

има во мусли-то соја? ако има, ептен ја конзумирам. Дали некој е запознат со производите што (не) содржат генетски модифицирана соја. дали има ознаки?

има во мусли-то соја? ако има, ептен ја конзумирам. Дали некој е запознат со производите што (не) содржат генетски модифицирана соја. дали има ознаки?
Во мусли може да се сретне соја. Имам сретнато производи на кои пишува ,, генетски немодифицирана храна,,. Можеби треба да бараш таква ознака.

soino mleko dr niso..a i tocno e toa deka i sojata bila stetna..e sea na koj da mu veruvame..sepak prirodnoto si e najsigurno.

Дали е сојата дел од вашата редовна исхрана,ретко ја употребувате,или пак воопшто не сте пробале?
Еве неколку производи од соја,кои и покрај тоа што се вкусни-се и многу здрави.

СОИНИ ТОПЧИЊА Најдобар природен извор на билни протеини. Изобилуваат со витамини, минерали, изофлавоноиди и лецитин кои го регулираат холестеролот во крвта и дејствуваат превентивно против канцер.

СОЈА ПУДИНГ
Соиниот пудинг е прекрасен десерт кој се приготвува лесно и брзо. Пудингот е засладен со овошен шеќер-фруктоза, погоден е за диабетичари, збогатен е со соини протеини, приготвен од генетски немодифицирана соја.

СОИНИ ШНИЦЛИ Најдобар природен извор на билни протеини. Изобилуваат со витамини, минерали, изофлавоноиди и лецитин кои го регулираат холестеролот во крвта и дејствува превентивно против канцер.

СОЈА ВО ЗРНО
Сојата е најдобар природен извор на билни протеини. Изобилува со витамини, минерали, изофлавоноиди и лецитин кои го регулираат холестеролот во крвта и делуваат антиканцерогено. Посебно се препорачува за жените како превентива од канцер на дојка.

СОИН ЛЕЦИТИН
Соиниот лецитин претставува смеса од фосфатиди со изразени диететски и терапевски својства. Ги штити кардиоваскуларниот и нервниот систем на организмот (делува на обновување на мозочните клетки).

Вкусни се да, но тие производи кои можат моментално да се најдат на нашиот пазар по пристојни цени не се баш здрави.

Не консумирам, имам пробано само од соините шницли, соја во зрно и соино млеко. Единствено млекото ми се свиѓа, ама не до толку ко природното за да го пијам редовно :) од шницлите кога јадев имав чувство хартија дека џвакам блаа.....

Имам пробано се ама не ми се допаѓа баш.Поготово паштетата поодвратно нешто не сум пробала.А инаку одвреме на време грицкам печена соја.Е тоа ми се допаѓа зашто е соленко.

За сојата имам читано дека предизвикува стерилитет кај машките,спречува пренос на некои минерали низ телото и уште некои негативности.
Соја,не благодарам.:wink:

За сојата имам читано дека предизвикува стерилитет кај машките,спречува пренос на некои минерали низ телото и уште некои негативности.
Соја,не благодарам.:wink:

Bravo za postot. Sojata, kako shto napishav, e industriski proizvod so koj se ranele zhivtoni (kravi itn.). Ne pagjajte na marketingshki fazoni, spjata ne e bash najzdrav proizvod -- da se izrazam diplomatski.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom