Софиja - импресии

• Креатор на темата Креатор на темата PIRIN3
  • Време на започнување Време на започнување
А такива - колкото сакаш:

McDonalds
Burger King
KFC
Subway
Nordsee
Pizza Hut
Domino's Pizza
Starbucks
Costa Coffee
Dunkin Donats и др.

Ова е храна од најниска класа на запад и најголемото ѓубре, ако ова е нешто со кое се гордеете, ве жалам.

не ми се познати навистина причините што толку многу ја исплукавте Софија- убаво ви кажа некој во претходните постови- се’ зависи каде сте биле- во кои делови, во кои ресторани, клубови, кои трговски центри...
Софија , Пловдив па и станатите градови во Бугарија се далеку поубави од нашиве- и стојам на ова мислење- без разлика што ми лепите непотребни етикети- (ова се однесува на леандра посебно- која ме нарече бугараш-само заради моето мислење )

дајте нешто и за Пловдив бе луѓе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:smir:

Ова е храна од најниска класа на запад и најголемото ѓубре, ако ова е нешто со кое се гордеете, ве жалам.
Е, не може сите да одиме и да имаме каj Сердарот на старата скопска чаршиja. :wink:

--- надополнето ---

не ми се познати навистина причините што толку многу ја исплукавте Софија- убаво ви кажа некој во претходните постови- се’ зависи каде сте биле- во кои делови, во кои ресторани, клубови, кои трговски центри...
Софија , Пловдив па и станатите градови во Бугарија се далеку поубави од нашиве- и стојам на ова мислење- без разлика што ми лепите непотребни етикети- (ова се однесува на леандра посебно- која ме нарече бугараш-само заради моето мислење )

Трагите от минатото се уште седат и избиват понекога.

Ако постоењето на некој трговски центар е мерило за убавина на град, игнорирајќи го фактот што наоколу е се полно со стамбени згради изградени од бетонски блокови,со влага, без изолација и одоколу полно со ѓубре бидејќи станарите го фрлаат безодговорно ѓубрето од тераса, кучиња скитници на тони.

Огромен дел од населението (со исклучок на мафијата) е без никаков капитал и немаат со што да се пофалат, така да единственото нешто за фалење му е Мекдоналдс, производи кои се скапи за неговиот стандард ,производи кои на запад се резервирани за бедниот западен граѓанин укажува само до каков степен е дојдена инфериорноста и комплексите кои си ги имаат набивано последните 60 години!

Одлична е Софија, има многу убави места каде може да се прошета човек, има многу можности за забава, има храна за секој вкус.
Центарот ми се бендисува има голем број на стари зданија, добро средени.
Има убави цркви, Александар Невски, Св.Недела, Руската црква, има убави паркчиња и места за релаксација, особено ми се бендисува пред Народниот театар и она каде се игра шах.
Сум се возел со точак низ Софија, има убав Јужен парк, штета има премногу коли па малце е заебано со точак, но тоа е одлика на сите главни градови.
Има жичара за на Витоша, која е поголема од Водно, има простор за година дена да се шеташ во Софија и околината.
Одлична е Софија ако ја прифатиш Софија. Таа е таква каква е.
Има чкарт реони(квартали) како Љуљин, Младост, Овча Купел каде нема никаков траг од индивидуалност, буквално се редови и редови на згради, но се на се не мислам дека Софија заслужува да биде окарактеризирана како толку лош и неубав град.
Најверојатно тргате со предрасуди или не сте поминале доволно време во неа.
Можеби студенилото на железничката станица или „смешниот“ говор на луѓето ве натерало да се почуствувате понадмено, знаејќи ја и историјата и стопати поврторуваните исфиркани рефрени за две червени, но таму луѓето си се нормални луѓе, не се некој баук, некој репер за затуцаност или незапознаени со она кое го мислите дека е „модерно“.
Животот во Софија е како и секој живот. Како ти е во душата и каков ќе си го направиш.

Поентата е дека е подобро од чипс /се работи за Балканската Марта Стуарт, ако читаш целата тема ке разбереш зезането/.
Инако не ни жали! :helou:

Ако постоењето на некој трговски центар е мерило за убавина на град, игнорирајќи го фактот што наоколу е се полно со стамбени згради изградени од бетонски блокови,со влага, без изолација и одоколу полно со ѓубре бидејќи станарите го фрлаат безодговорно ѓубрето од тераса, кучиња скитници на тони.

Огромен дел од населението (со исклучок на мафијата) е без никаков капитал и немаат со што да се пофалат, така да единственото нешто за фалење му е Мекдоналдс, производи кои се скапи за неговиот стандард ,производи кои на запад се резервирани за бедниот западен граѓанин укажува само до каков степен е дојдена инфериорноста и комплексите кои си ги имаат набивано последните 60 години!
ne e merilo- fakt,no sporedbata so koj grad ja pravish????- ako e so Skopje - navistina ne sme za pofalba:nenene:, ako e so Rim , Pariz.... i tamu ima mafija, i tamu ima gjubre -prepolni kontejneri - ili ushte poblisku idi do atina- se davat vo smet... no temata ne e sporedba na Sofija so bilo koj drug grad-
mene Sofija mi e sosema OK i ubavo napisha nikola- (pogore) KAKO TI E VO DUSHATA - BEZ RAZLIKA KAJ DA SI TAKOV VPECHATOK ke imash za se okolu tebe

. . . дајте нешто и за Пловдив бе луѓе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:smir:

pic_10011490_0478941.jpg

pic_10007409_0511269.jpg

159800230534.jpg

441786.jpg

441806.jpg

441807.jpg

h1.jpg

5413670577_8e37d90d2e_b.jpg

441822.jpg

7648192.jpg

Attachments

• pic_10011490_0478941.jpg
    pic_10011490_0478941.jpg
    153,5 KB · Прегледи: 2
preubav grad e Plovdiv -:smir:

preubav grad e Plovdiv -:smir:

Верно е.
Интересно е дека местниот манталилет е посебен од софиjскиот. Близок е до македонскиот - как да го нарека, поjужнjашки.
Поспокоjно, побавно, jаваш-jаваш. Вечер да излезеш на кафе, да се разходиш по главната и т.н.
На граганите на Пловдив им викат "Маjни".
Инако исто како односите Битола-Скопjе, во Бугариjа истото е помегу Пловдив и Софиjа, но исто и помегу Пловдив и Варна /коj а град е втори по големина во земjата/ и другиот голем град во Тракиjа - Стара Загора /коj бележи голем развоj/.

. . . Огромен дел од населението (со исклучок на мафијата) е без никаков капитал и немаат со што да се пофалат, така да единственото нешто за фалење му е Мекдоналдс, производи кои се скапи за неговиот стандард ,производи кои на запад се резервирани за бедниот западен граѓанин укажува само до каков степен е дојдена инфериорноста и комплексите кои си ги имаат набивано последните 60 години!

Во моментов во бугарските банки има заштедени 14,3 милијарди евра на бугарските граѓани /тоа е 1,5 пати повеќе од номиналниот БДП на Македонија/.
Во интерес на вистината тоа не е добро за реалната економија, која има потреба од тие пари, но од друга страна овие податоци негираат казанато од тебе.

P.S. А ти имаш комплекси?

Во моментов во бугарските банки има заштедени 14,3 милијарди евра на бугарските граѓани /тоа е 1,5 пати повеќе од номиналниот БДП на Македонија/.
Во интерес на вистината тоа не е добро за реалната економија, која има потреба од тие пари, но од друга страна овие податоци негираат казанато од тебе.

P.S. А ти имаш комплекси?

Не ме читаш добро, реков со исклучок на мафијата и задебелениов текс го потврдува тоа дека тие пари не се во бугарските граѓани, туку во луѓе кои се бројат на прсти.

И не, јас немам комплекси, не дремам на бугарски форуми и не се обидувам да докажувам на некого колку пари имаат македонските бизнисмени.

пријатно

Не ме читаш добро, реков со исклучок на мафијата и задебелениов текс го потврдува тоа дека тие пари не се во бугарските граѓани, туку во луѓе кои се бројат на прсти.

Баш добро те читав - рече:

Огромен дел од населението (со исклучок на мафијата) е без никаков капитал и немаат со што да се пофалат. . !

Ми е интересно, от каде ти имаш податоци за структурана на депозитите?
Е, ке ти кажа, големите депозити са вкупно 437 и са за близо 500 милиони евро. Останатите 13,8 милиарди евра са на обичните грагани на Бугариjа. Такива като мене и големиот дел од моите другари и роднини.
Та што рече - немаме никаков капитал, така?
Смех!

А односно "мафиjата" имате големи фантазии.
Приjатно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom