Софиja - импресии

• Креатор на темата Креатор на темата PIRIN3
  • Време на започнување Време на започнување
Минимум уште барем 5 години се и нужни за да почне да изгледа нормално. А кога ке биде европски град тоа никоj не го знае, вероватно след 150 години.

Не верувам да постои по гнусен и грозен град от Софиjа во ЕУ.

Теми како таjа се само за facepalm. Не знам дори как не се срамите да отварате вакви теми, кои можат да придизвикат само смев.

Еден Београд например во сравнение со Софиjа е како Парис.

само србското море е поубавот от белградското метро...

Интересни сте, нема жив човек кој ќе ви ја пофали храната, а вие како навиени се мавате у ѕид. Што е толку тешко да се признае: Да храната ни е одвратна. Копариште и чубрика насекаде, зачини кои вие Македонците не ги користите едноставно во храната. И затоа ви е одвратна бугарската кујна.
Ете лесно е не боли :)

Глупости говориш дарлинг.
Живеете во некокви урбани легенди , во кои саму вие си верувате.Ако не беше смешно ке биде трагично. Вие нормални ли сте ?? Ако сакате , продавајте муда за б'бреци преко себе си .Аз работја с иностранци , кој идват на одмор во Б'лгарија и на анкетите какво им харесва отговарјат - храната , климата и евтината понуда.
Вистината е - в Б'лгарија лоши продукти , хубава храна. Во Мк. квалететни продукти - лоша и скучна храна.
Скаш да оспориш мнение на 7 милиона туристи во Бг. преку 20 илјади во Мк.?

Глупости говориш дарлинг.
Живеете во некокви урбани легенди , во кои саму вие си верувате.Ако не беше смешно ке биде трагично. Вие нормални ли сте ?? Ако сакате , продавајте муда за б'бреци преко себе си .Аз работја с иностранци , кој идват на одмор во Б'лгарија и на анкетите какво им харесва отговарјат - храната , климата и евтината понуда.
Вистината е - в Б'лгарија лоши продукти , хубава храна. Во Мк. квалететни продукти - лоша и скучна храна.
Скаш да оспориш мнение на 7 милиона туристи во Бг. преку 20 илјади во Мк.?

Каква храна/кујна служиш во ресторанот?
И не ти ја разбирам поентата лоши продукти но добра храна ?

Bugarija ima i ubavi mesta. Eftino e. Ama dali e poubavo od Makedonija ?
Makedonija e najubava. Kaj i da e za 1000 godini ke staneme Svajcarija na Balkanot.

Софија има стварно убаво старо јадро, убав и среден е и плоштадот, ми се свиѓа тоа што брзо се развива и инфратструктурно ( се гради метро) а и имаат доста убави модерни згради али кога ќе ги видам тие комиблокови имам нагон на повраќање и тешка депресија ме пука а пола Софија е таква. И ние во Скопје имаме такви згради ама според мене тие се сто пати посредени и поодржувани од тоа гнасата таму , тоа мислам дека е предност на Скопје .

Sakam da idam naredna nedela na shopping u Sofia, ke moze nekoj sugestija da mi dade koj Mall/Shopping centar da odam?

Fala

Druze odi u Blagoevgrad, zaebi Sofija. Em poblisku ti e em ima se sto ima u sofija em e mnogu mnogu mnogu poefitno. Nema da ti se veruva kkolku e poeftino. Dodeka ako ides u Sofija so da ti kazam, poarno od tuka kupi si posto kaj nas e mnogu mnogu poefitno od Sofija.

Sakam da idam naredna nedela na shopping u Sofia, ke moze nekoj sugestija da mi dade koj Mall/Shopping centar da odam?

Fala
По големина:
1. Paradise Center
Над 80.000 м2 вкупна закупна површина
orig_638_0_658_0.jpg

2. The Mall
66.000 м2 вкупна закупна површина
banner_themall.jpg

3.Serdika Center
51.000 м2 вкупна закупна површина
BG_Serdika_Center_c_Overmann_13.jpg

4. Bulgaria Mall
33.000 м2 вкупна закупна површина
556960_441467175919410_923072735_n.jpg

5. Mall of Sofia
24.000 м2 вкупна закупна површина
background3_background.jpg

Од страниците на моловете може да видиш местоположбата им и каде какви продавници има.
За мене и повекето от моите другари омилен за шопинг е Serdika Center.
На Jужната обиколница е IKEA а близо до неа е и Decathlon.

Доручек задолжително во ИКЕА, ручек во Операта, вечера во ресторан Македонија.
Шопинг во Оутлет Центарот.

БТВ Идете у Приштина поефтино ќе поминете.
Баталете ја Бугарија.

Баталете ја Бугарија.

Оутлет центарот е за нигде, едно што тешко е број да си најдиш многу мал избор а и цените не се кузнеј колку ниски.
Подобри попусти можиш да најдиш во моловите за празници. За ручек многу подобро е Happy или Sweet(можи да се пуши) во Младост.

Fala

Sedika, The Mall, Paradise...

Секој месец одам во Софија и ги посетувам сите молови во градот. Овие три се најдобри, посебно третиот.
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 13:30 ---

Баталете ја Бугарија.

И јас слушам многу муабети за Приштина. Има еден аутлет пред Приштина, џабе цени, а и општо ефтино им е све. Да се потстопли и одам натаму.

Софија е најцигански град. Не по етничка основа, туку по менталитетот на народот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom