„Со кого си - таков си!“ - Дали е така?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Нема врска барем за мене не треба си ептен слаба личност за некој друг да влијае на тебе така да чиста глупост :toe:

Ако си слабак во карактерот, ќе ги прифатиш само лошите работи од друштвото. Ако имаш цврст карактер, ќе ги прифатиш само позитивните. Имам цврст карактер и немам прифатена никаква лоша навика од моето друштво(пиење, пушење цигари), а во мое друштво има од спортисти до хронични алкохоличари уште од 15 години. Но исто така знам многу кои откако фатија лошо друштво се испорасипаа, не се истите од порано.
Се` е до карактерот и домашното воспитување на детето.

Булкрап, нема врска. Тоа е веќе предрасуда (=

ако има цврст и стабилен карактер , никој не ти може ништо .. ако си лесен , јбг и такви има

Нема врска.Се согласувам со постовите над мене.Доколку имаш цврст карактер нема да дозволиш лошите постапки и карактери на другите да влијаат врз тебе,туку ке си се држиш до твоето.Едино што е позитивно тука е што можеш да ги прифатиш оние добри работи кои друштвото ти гинуди.Така ке си останеш стабилен со својот карактер и плус ке научиш нешто добро и ново кое можеби ке ти биде корисно некој ден во иднина:smir:

Кај мене не е така повеќето сме со различни карактери и неможам да паднам под некое влијание тоа го прават личности што немат карактер и многу брзо прават работи што ги прават другите за да биде како нив а не гледа дали тоа е добро или лошо важно да не дели од другите

Зависно од карактерот дали ќе влијае друштвото на тебе. Врз мене не влијае друштвото .. Јас не се потпирам на нивните мислења . Јас не потпаѓам на нивни влијание. Ако повеќето слушаат Т.Фолк немора да значи дека сите ќе слушаат.

Не е така! Бидејќи ако имаш цврст карактер и ако не потпаѓаш под туѓи влијаниа ќе бидеш таков каков што сакаш да си и никој не ќе може да го промени тоа.

„Со кого си таков си‘‘ да само што ти тоа никогаш нема да го согледаш.. видов постови кој го негираат ова потпирајки се на својот карактер.. епа драги овде веќе не се работи за карактер.. се дружиш со некој зошто ти одговара нели.. не ти смета ништо, зошто ти изгледа ок.. и несвесно ги прифаќаш и применуваш истите работи.. со исклучоци се разбира..:smir:

Нема врска со карактерот на човекот,тукуе дноставно колку повеќе време поминуваш со некого,толку повеќе се привикнуваш на него и неговите навики.Не значи тоа дека имаш слаб карактер,туку дека времето си го прави своето.

Со кого сум, таков сум, но во очите на другите. Сараиште, кај шо излегвиме, имат се и сешто, од наци скинери, панкери, хипици, металци, рокери... имат тешки дрогираши, џанкери на мара шо се само, тешки хроници со жесток алкохол и така.

Ипак, имат и такви како мене шо се хард кор непушачи и поборници против секаква дрога. Јес да пиеме, ама со мера.

Како и да е, ставен сум во ист кош со луѓето од најгоре во постов, па често по улица ми нудат мара или една доза, пошо ко ќе сум неспан личам ко да сум во криза, или ме застанвет цајкани да ме испитвет кој сум шо сум кај сум бил зошо сум бил... Јебеш га.

Многу е честа оваа изрека и некогаш има многу вистина во ова. Ама тоа некогаш не е секогаш.Се најдов во ситуација и тоа многу долг период каде шо сите беа многу различни од мене ама јас никогаш не посегнав по тоа.Останав всушност тоа шо јас сум

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom