Снукер

• Креатор на темата Креатор на темата shadow_rr
  • Време на започнување Време на започнување
Мене колку што ми имаат кажувано, постои Snooker во СК. Ако некој знае, нека напиши. Сепак, thanks [MkD]Scout за податокот.

Мене омилен ми е Рони О'Саливен (ваљда вака се пишит) и многу ги сакам Метју Стивенс и Џими Вајт. Иначе Џон Хигинс го мразам дек му е најголем конкурент на Рони. Памтам мислам дека беше лани, до крајот на натпеваров(финале) беа скрос изедначени и тој што ќе ја ставеше црнава беше победник. Рони ја промаши, ја стави Џон и победи (и почна да плачит :D:D).

И O'Sullivan е добар, но после скандалот што го имаше со мариуаната, изгуби многу од обожавателите. Higgins ми е alltime фаворит. После него Doherty, Stevens, Steve Davis ...
И уште еднаш ќе прашам дали има некој на форумов што знае каде има snooker во Скопје?

Некој ми кажа дека имало во КМ кај педагошка. Не сум од СК, а ќе дојдам во петок ако можете да ми потврдите дали е ова точно.

edit: Дали уште постои ова:
http://www.clubeconomy.com.mk/Detali.asp?ID=1411
???

А дали сте слушнале дека сникеристиве (ако можит така да се наречат) биле најдопингувани спортисти? Сега брзо го прочитав, ама незнам точно каде.

Во неделата (21.10.2007) се одигра финалето во Snooker (Grand Prix 2007). Во финалето играа: Ronnie O'Sullivan и Marco Fu. Marco Fu пoбеди 9-6 и со тоа влезе во првите 16. Наредно првенство во Snooker е Northern Ireland Trophy 2007 кое ќе се игра од 04.11.2007 до 11.11.2007.

Kako sport snookerot mnogu mi se dopaga i go pratam kolku mozam poveke. Interesen za gledanje a i za igranje. Ali ona komentatorine na EuroSport ako gi slusas ke zaspies. Zatoa ke si pustis nekoe tivko, relaksiracko muzice i ke si gleas snooker i ke si uzivas.

Интересен спорт :) исто така е добар за релаксација..

Ne znam za drugive gradovi no tocno e deka vo skopje ima snooker mislam deka cenata bese okolu 200 den sat -za imeto ne sum sigurnen no mislam deka se vikase KM ( blizu Vero vo tavtalice)

Вчера (26.10.2007) бев во Скопје на Snooker и сум многу задоволен. Местото се викаше КМ и се наоѓаше на ул. Дрезденска бр. 19 (имаше во близина McDonald's:pipi:). Имаше една професионална Snooker маса и 4-5 Pool маси, кои беа во одлична состојба. Имаше се што треба да има и во Snooker турнирите (штеки, киксови, помагала, па и пудра за рацете :pos:). Цената беше 210денари за еден час. Еве и неколку слики:

pict0143sa8.jpg

(Snooker маса пред разбивањето. Масата е голема 3.6 m x 1.8 m)

pict0150xd8.jpg

(Bulk подрачјето од масата)

pict0152mw1.jpg

(ова сум јас :pipi:).

Jas sega pocnav da gledam SNOOKER, i najboli spored mene e RONIE O'SULLIVAN, a dobar e i NIL ROBERTSON (toj plaviot).

И ја сум за О Саливан али разочара на овој шампионат изгуби катастрофално од Селби не внесе ни три топки Селби тепаше заслужено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom