Снимање на журки

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
А форава со снимањево на цела журка со мобилен шо е?
Да се знае дека сте биле?
Или дома после си ја доживувате пак?
Или ја барате песната шо ја пуштил?
Или да се знае дека сте биле?

Едит бај Тончи: Интересен културен феномен начна Гад.ХетАсОл, па еве ги издвоив тие постови надвор од темата за Роџер Санчез.
Удрив мала метла (пцофки не дозволувам на мој подфорум). Моето мислење е напишано подолу.

Да глеаш ти,ете тоа е фората.шо *цензурирано* те боли зашо снимам.Да не треба дозвола од тебе за да снимаме????????

За да се срамиме самите од себе

За да се срамиме самите од себе
Збори у еднина,немаш право да кажуваш мене од шо ми е срам.И ЌЕ ВЕ ЗАМОЛАМ АКО НЕМАТЕ ШО ДА КАЖЕТЕ У ВРСКА СО ЖУРКАТА,*цензурирано* ОД ТЕМАВА!!!!!!!!!!!!!

Жалосно е шо ваквите случаи треба да се проучат како општествен феномен поради зголемувањето на нивниот број.
Не паметам некоја журка или концерт која во некој момент не ми била усрана само ради тоа што некое типче/девојка пред мене со дигиталецот или моб. незнае да ужива во моментот и ја квари целата атмосфера со снимањето на клипчиња од +2 мин...до 2мин ајде толерирам али над е веќе претеризам. Кога веќе толку му/и е мерак ,21 век човече на секоја журка официјални лица снимаат па барајте снимки.

--- надополнето ---

пс-се извињавам за офтопиков а ти ивица кога веруваш дека си во право издржи мушки на критиките.

Жалосно е шо ваквите случаи треба да се проучат како општествен феномен поради зголемувањето на нивниот број.
Не паметам некоја журка или концерт која во некој момент не ми била усрана само ради тоа што некое типче/девојка пред мене со дигиталецот или моб. незнае да ужива во моментот и ја квари целата атмосфера со снимањето на клипчиња од +2 мин...до 2мин ајде толерирам али над е веќе претеризам. Кога веќе толку му/и е мерак ,21 век човече на секоја журка официјални лица снимаат па барајте снимки.

--- надополнето ---

пс-се извињавам за офтопиков а ти ивица кога веруваш дека си во право издржи мушки на критиките.

Сакаш да кажеш мушки да издржам и да не снимам веќе????Лично бев прозван и лично одговорив,не глеам шо има тука лошо.И молим те кажи каде кај нас некој снима?????

Доста се карате аман,место за убави работи да зборите вие карање..нека пишат тие што биле и крај..Баш ми е жал што не отидов али така испадна сигурно сите убаво си поминавте..

Сакаш да кажеш мушки да издржам и да не снимам веќе????Лично бев прозван и лично одговорив,не глеам шо има тука лошо.И молим те кажи каде кај нас некој снима?????

Добро ајде не снимаат на сите журови и ?
Да не се повторувам,разбирам едно клипче од 2 мин колку да им се долови атмосферата на оние кои не биле или они кои биле да се подсетат колку "супер" си поминале ма да ако си поминиш екстра,никаква видео снимка не е потребна затоа што трајно ќе ти остане овдека-
9k=
.

Со цела респект према тебе али Годхејт....е во право,барем според мое видување,а форумов е место каде секој може да си го искаже мислењето и погледот на нештата така да немаш никакво право да викаш на некому да одјебе од темата.Се разбира има модератори и админи кои си ја вршат работата и по нивна проценка можат тие да одјебат некој од некоја тема.

ЕДЕН пост не прочитав во врска со журкава! Лично мислење,критика,пофалност,можда трак листа,момент на вечерта..... Се убивте *цензурирано* јадење и фалење кој каков дигитален апарат има!

Јас Санчез сум го снимал цел сет пред 2 години па што? Треба да значи дека сум фраер и дека не сум го изживал моментот? Не бре бато,го доживувам чоекот повеќе од "тебе" (билокој,нека не си зема никој при срце) и сакам да си го имам во својата лична видео архива. Али во истиот момент сум напишал пост во кој што сум опишал што се десило за да знае некој во случајов јас како си поминал некој вчера.

Ебаве клаберчини! :smir:

ЕДЕН пост не прочитав во врска со журкава! Лично мислење,критика,пофалност,можда трак листа,момент на вечерта..... Се убивте гована јадење и фалење кој каков дигитален апарат има!

Јас Санчез сум го снимал цел сет пред 2 години па што? Треба да значи дека сум фраер и дека не сум го изживал моментот? Не бре бато,го доживувам чоекот повеќе од "тебе" (билокој,нека не си зема никој при срце) и сакам да си го имам во својата лична видео архива. Али во истиот момент сум напишал пост во кој што сум опишал што се десило за да знае некој во случајов јас како си поминал некој вчера.

Ебаве клаберчини! :smir:

Тачно.си имам и јас видео архив.
За ова другово,мислам дека едно видео вреди повеќе од сите зборови.Момент на вечерта коа се врати у 4 ипол пакд а пушта до кај 5 негде.позз:smir:

Тачно.си имам и јас видео архив.
За ова другово,мислам дека едно видео вреди повеќе од сите зборови.Момент на вечерта коа се врати у 4 ипол пакд а пушта до кај 5 негде.позз:smir:
Знаев дека прв ќе вратиш пошто те пратам дека си најгласен на темава. Топ си кис4е :)))

Иначе од видеава ко шо гледав,пола од тие лепотаните со кошулчињата требало дома да ги испратат за да се изнаигра фино лепо поштен народ шо дошол за журка. Значи на нумера како 2gether,видов едно 10тина типци шо беа онака ко избезумени германци. ТРАГЕДИЈА!

И јас порано снимав концерти и журки со телефон, ама сфатиф дека само ми стојат во телефон. Најчесто затоа што Clubbersguide снимаат журки, па ако сакам да се потсетам на нешто, одам на нивниот јутјуб канал. Друга работа, е тоа што наместо да уживаш во концертот/журката за која што си дошол, ти стоиш со раката крената во воздух и држиш телефон обидувајќи се да снимиш нешто.

Откако имам убава опрема за фотографирање, доколку ми се фотографира си барам акредитација за настанот и одам да фотографирам, доколку сакам да уживам во концертот/журката опремата останува дома, а јас ја кршам кичмата на подиум.

ТонЌие као и увјек си има свој став и РАЗУМНА причина за нешто шо прави. Убаво шо си зачнал нова тема и се надевам дека дискусијата ќе продолжи и секој ќе си ги наведи причините ЗАШТО тоа го прави. Зеленко не ти давам ионака не ти треба :P

А причини/фактори ги има многу: Чалам,фалење утредента дека сум бил на журка,снимање лично за себе за по извесен период да си пуштиш и да си навираш спомени,а НАЈБИТНО за мене е од интерес према некој трака која после тоа ми се има случено да ја барам и со месеци. Hе помагалао ни шазам ни свети шазам :) А иначе ако сака да ме види некој дека сум бил на журка И ДА НЕ САКАМ ќе ме сликне некој од клаберсгајд,кадевечер,кадезавчера,зазабава,заозбилно и такодаље портали што се занимаваат со потрефџиство!

:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom